Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dutina

6. 8. 2008 3:55
Ekologičtí aktivisti

vy jste člověče prototyp a ukázka zeleného aktivisty , který neví co chce.Na jednu stranu fundamentalisticky jste proti emisím CO2 ale človíčku ,který element průmyslu nejvíce tyto emise produkuje?(hnědoúhelné elektrárny),naproti tomu jaderné = 0% emisí.Jestli si myslíte že ropy je dost a že již cena neporoste i tedy cena plynu ,tak to jste na velkém omylu a nebalamuťte tady lidi, vy zelení chytráci pořád zapomináte ,že přichází Čína a indie a tyto země se zásobama ropy rychle pustí žílou.

0 0
možnosti
VR

varix

5. 8. 2008 21:29
Pane Petržílku,

Vy jste opravdu Zelený Tupoun.  "Kdyby došlo někde k havárii, jako byl 1986 Černobyl", to je opravdu typická zelená demagogie.

Tak za prvé: nikde jinde na světě není nainstalován reaktor černobylského typu.

A za druhé: po černobylských zkušenostech by se těžko někdo odvážlil opakovat stejně šílený experiment jako provedli v Černobylu. A i v tom Černobylu se ten reaktor bránil docela dlouho a museli vypnout hodně ochran, než ho přivedli k explozi. A mimochodem, nebyla to jaderná exploze!

0 0
možnosti
RK

McCorner

6. 8. 2008 10:31
Re: Pane Petržílku,

za prvé: copak havárii může způsobit jen reaktor černobylského typu?

za druhé: šílenců jena světě dost ... můžou zkusit ještě šílenější experiment ... člověk chybuje a vždy se může stát nějaká nehoda.

Hloupé si je myslet, že se černobyl nemůže nikdy opakovat.

Nejsem proti jádru, ale steně jako označuješ autora za zeleného tupouna tak ty jsi zase na druhé straně ... jádro není všude automaticky nejlepší volba.

0 0
možnosti
PK

dolch

5. 8. 2008 19:43
Já žasnu

Po dlouhé době jsem dokázal váš článek přečíst celý. To je myslím docela úspěch. Je pravda, že jsem moc nepochopil, o čem vlastně je, ale to myslím vůbec nevadí.

0 0
možnosti
M

Mapař

5. 8. 2008 19:12
Závěrečná otázka ...

Myslím, že na tu závěrečnou otázku dokáži odpovědět: Zkuste donutit dav lidí k úsporám... Už teď je cena paliv a energií taková, že se z toho musí jednomu protočit panenky a stejně se jede dál.

"Ekologická" řešení většinou buď dají málo energie, zabírají spoustu místa, hyzdí krajinu, narušují přirozený režim vodních toků atd.

Mírný optimismus by mohl vzbuzovat výzkum jaderné fůze (na vstupu izotopy vodíku a na výstupu neškodné hélium), ale to bude průmyslově nasaditelné bůhví kdy. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik