Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

8. 4. 2008 18:00
-

http://www.garretthardinsociety.org/articles/art_tragedy_of_the_commons.html

na situaci z ocean pekne sedi "tragedy of the commons", ktera predstavuje spolecenskou past - konflikt mnoha subjektu chovajicich se trzne nad omezenym obecnym zdrojem (common). Modri ideologove a hlupaci to ani nemusi cist, je to nad jejich rozlisovaci schopnost.

0 0
možnosti
PK

dolch

8. 4. 2008 18:07
Re: -

Proč si myslíte, že ekologické smýšlení je vlastní pouze oranžovým, rudým a možná zeleným? Domnívám se, že i mezi příznivci liberálně tržní ekonomiky a demokracie se najdou tací, co si dokáží představit důsledky neomezeného čerpání omezených zdrojů.

0 0
možnosti
F

flavy

8. 4. 2008 16:32
Tedy Vy nás zásobujete pane Petržílku.

Takže jste si přečetl jeden článek a na jeho základě jste se rozhodl soudit lidi. Ať již autory v případě, že nemají pravdu, nebo vysoké představitele států a institucí (?) v případě, že autoři pravdu mají. Vy jste zřejmě Marťan a ne člověk, jinak by jste se pokusil o širší konstrukci než článek v Herald Tribune – soud s lidmi.

Vědci (je důležité napsat, že to byli vědci, aby každý věděl, že se jedná o neodiskutovatelnou pravdu) přišli na to, že před pár lety na planetě Zemi žili ještěři. Zmizeli! Které lidi za to odsoudíme pane Petržílku?

Problém je globální, takže je nutné donutit Spojené státy ke hře podstatnější role i v globálním měřítku. To dá rozum.

Vaší otázce: „Mají pravdu, nebo pouze chtějí vyvolat záchranné akce?“ nerozumím.

0 0
možnosti
S

Shob34

8. 4. 2008 14:53
doporucuju zraloci steak

Chtel bych doporucit steak ze zraloka. Zralok ma hodne jemne maso. Neni vubec spatnej. :-)

0 0
možnosti
KK

Kuba Kubikula

8. 4. 2008 14:36
Optimista kapitalista

Dobrý tak to máme ještě 50% jdeme na ně ať máme co žřát ;-D;-D

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

8. 4. 2008 13:56
Co je prosím tedy "nejsprávnější"?

To víte, jsou na světě lidi, kteří vědí, jak má svět fungovat, aby to bylo "správné". V rámci této "správnosti" naučili nějací inženýři lidských životů jíst lidstvo dary moře, protože je to "správné". Jak moc je to "správné" ve všech souvislostech se ukazuje právě teď. Tak je potřeba jiných inženýrů lidských životů, aby radili dokonce USA, co je "správné". A bude to správné do té doby, dokud se neobjeví někde jinde reakce na ta momentálně "správná" řešení. Škoda, že příroda nemá ruce, aby takovýmto "správňákům" zatleskala na obličej.

0 0
možnosti
NB

j@ck

8. 4. 2008 18:01
Re: Co je prosím tedy "nejsprávnější"?

blablabla, staci upravit legislativu demokratickym mechanismem, chytraku.

0 0
možnosti
PK

dolch

8. 4. 2008 13:49
Vzhledem k tomu

že jste nenapsal, že řešení problému spočívá ve znovuzvolení ČSSD, tak k tomuto článku není moc co dodat. Seznámil jste nás s fakty, které každý zná, ale nikdo neví, jak je řešit.

0 0
možnosti
RP

radim36

8. 4. 2008 13:44
nelegální lov

Všichni souhlasí s omezením rybolovu v mořích, ale všichni chtějí kupovat levné mořské ryby a další produkty, většinou lovené nelegálně, to je mimo dohodnuté kvóty. Uvádí se, že v samotné EU je okolo 40 % prodávaných ryb a rybných konzerv z nelegálního lovu.

0 0
možnosti
MR

haloradio

8. 4. 2008 13:37
To je kapitalismus.

To je kapitalismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik