Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

xRocky

30. 5. 2008 13:14
Bydlim

V krasne krajine (polosamota) a hned za hranici meho pozemku jsou louky a les. Ohledne sveho bydleni mam jedine prani - aby se vedle me parcely vybudovalo golfove hriste. Golf nehraji a hrat nebudu (moc se mi ten "sport" nelibi), takze mi nejde o ukojeni mych "golfovych choutek. Ale jak tady velmi spravne poznamenal pan Binko, vystavba golfoveho hriste je zarukou ze za mym plotem nedbude stat nejaka betonova hruza jak jsem svedkem v mnoha hezkych lokalitach v okoli.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 5. 2008 17:03
Re: Bydlim

Přesně tak. Navíc tohle je trošku hysterie z nevědomosti. Málokdo si uvědomuje, že investor, který chce stavit hřiště v lese ho tam nechce stavět proto, aby uprostřed nějakého lesa vykácel desítky hektarů, ale aby hřiště citlivě zasadil do lesní krajiny. To na něm je cenné - stromy, které si "nekoupíte".

Stačí se podívat na klasická hřiště tohoto typu (Vary, Mariánky) nebo na ta, která se citlivě do lesa zakomponovat podařilo (Čeladná, Nová Amerika, Dýšina).

Postavit hřiště na "levné" placce lze kdykoli.

A zároveň je škoda, že se přitom vůči golfu útočí coby sportu boháčů. Stačí se zajet podívat na každé normální hřiště a podívat se. Je to sport levnější než lyžování, hráčská základna se brutálně rozšířuje a přibývá dětí, mládeže a celých rodin. Zajeďte se třeba podívat do Hrádku u Nechanic....

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

30. 5. 2008 12:57
Malá poznámka,

i jako hráč golfu všechny obyvatele Klánovic chápu a to i přesto, že hřiště tam v minulosti bylo.

Ale z hlediska dlouhodobého je výstavba golfového hřiště jednou z mála záruk, že na dotyčném místě zůstane "příroda". Takhle lukrativní a zajímavé pozemky by časem neodolaly tlaku developerů a nestál tam beton.

Co ovšem nechápu je fakt, proč se v takovýhle případech nerazí princip - pokácíš strom, dva nové vysaď...... A bylo by po problému....

0 0
možnosti