Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NG

hnedka_zdrapana

3. 6. 2008 21:36
fed

Je vtipne, jak autor mluvi o selhani trhu a o tom, ze to liberalove popiraji a pozaduji nizke uroky. Tak vazeny pane, liberalove tvrdi, ze je to FED, kdo krizi zpusobil a FED jak znamo, je centralni banka de facto rizena statem. Takze tady mate statni selhani jak vysite. Trh nikde neselhava, naopak se jen brani. Jo a uroky je treba zvysit.

0 0
možnosti

Mr.White

3. 6. 2008 18:03
věčný spor

S výjimkou nadpisu, jehož souvislost s článkem mi však uniká, musím nesouhlasit. Předně: článek je příliš pesimistický. Pokud nás levice o nějaké  celosvětové krizi nepřesvědčí, a tím ji uměle nevyvolá (jak se o to pokouší s globálním oteplováním), nebude tak zle. Selhává trh? Jistěže. Ale ostatní instituce, vlády apod. selhávají také. Opírat se do neoklasických ekonomických modelů je rovněž dost laciné. Samozřejmě nepostihují vše, ale alespoň se pokouší postihnout ekonomickou realitu takovou, jaká je. Autor naproti tomu, věren svému levicovému zaměření, vychází z ideje (či ideologie), jak by věci měly být, a vše, co jeho a priori vytčenému cíli odporuje, šmahem zamítá. Je to věčný spor mezi pozitivním viděním světa ("bereme věci tak jak jsou a snažíme se jim porozumět"), k němuž více inklinuje pravice a spíše levicovým normativním viděním ("vymyslíme to lépe").  Obvykle však nevymyslí nic.

 

0 0
možnosti
JD

drtinajan

3. 6. 2008 17:43
přesně

podle onoho komunisty používaného hesla čím hůř tím líp, nikde ani stopa po nějaké myšlence, náznaku řešení. No jo, to je ta "naše" levice...

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

3. 6. 2008 17:40
nu ...

ME osobne ten vas "konzumerismus" stesti prinesl ... a to je asi tak jedine, co me zajima. to, jestli je stastny nekdo jiny, neni muj problem, a nevidim jediny duvod, proc bych se o stesti nekoho ciziho mel jakymkoliv zpusobem zajimat ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik