Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Partas

5. 1. 2009 23:19
Nechcete se radši věnovat něčemu prospěšnějšímu?

Čím více se o tom bude plkat, čím více se v tom bude šťourat, tím horší to bude. Odborníci, novináři, média, ekonomové, blogeři a všichni ti, co tomu věnují tolik pozornosti, kolik ji věnují, by si hlavně měli uvědomit, že neznalost je sladká a znalost vyvolává histerii. Průměrný člověk průměrného inteligenčního kvocientu přijde na idnes a vybafne na něj deset článků s nadpisem "Jak přežít krizi" apod.... A co se stane? Začne šetřit na horší časy (což je, dá se říci, normální živočišný pud), klesá spotřebitelská poptávka a spirála růstu nezaměstnanosti a klesající spotřebitelské poptávky se roztáčí....proboha, lidi, dyť ani nejsme v recesi (=ekonomika je výkonnější než minulý rok), tak se z toho všichni nep*s*rme!!!!

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

6. 1. 2009 0:15
Nějak bylo, nějak bude

Léta nám věrozvěsti Trvalého růstu tvrdí, že všechno je OK, někteří psali nabubřele dokonce něco o konci dějin. Teď, když jsou problémy, mají média i politici plnou hubu krize. Radši ať napíšou, že potraviny si vypěstovat dovedeme, hlady neumřeme a zbytek se uvidí. Tak holt nebude tři čtvrtě republiky létat na dovolenou do Egypta nebo do Tuniska jako teď, nebude tolik lidí jezdit do práce autem a někdo bude namísto svačiny z mekáče mazat doma chleba, jak jsme to dělali X let předtím.

0 0
možnosti
D

dnb/

5. 1. 2009 20:55
to

jsou všechno jenom nafouklý plky. :-)R^

0 0
možnosti
VH

Totedyne

5. 1. 2009 16:36
zdravím

V mnohém souhlasím, s něčím ne. Ekonomika ČR není nafouknutou bublinou. V kolínské automobilce například stále přijímají nové zaměstnance a u těch úsporných aut rozšiřují výrobu. Podpora investic přinesla pozitivní plody. Samozřejmě i nás se dotýká pokles zahraniční poptávky. Vlivem krize (špatného odbytu) přestávají firmy investovat, občané taky spoří na horší časy. Peníze se přestávají v ekonomice točit, nezaměstnanost způsobuje další pokles koupěschopnosti. Řešení popsal Keynes, že tomu odeesáci nerozumí, je jejich problém. Ve vyspělém světě tomu rozumí.

0 0
možnosti
TT

tolan

5. 1. 2009 16:14
Soudruhu autore, Vy chcete znárodňovat ?

Potom ale důsledně včetně toho, co si Vaši soudruzi z KSČSSd už nasoukromničili. Za tohle předčasné vyzrazení stranicé linie  Vás soudruzi Paroubek, Rath, Dryml, Zaorálek a další nepochválí....

0 0
možnosti
LM

Aaron71

5. 1. 2009 15:32
Autore zkuste to znova

Ve Vaší změti ekonomických informací, predikcí a dat beze smyslu se člověk těžko orientuje. Pokud jste ta data chtěl uvést na podporu nějakého tvrzení, tak je jaké? Že v ČR bude letos krize? Ok. Co dál? Chcete někoho obvinit, nebo chcete něco řešit?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

5. 1. 2009 15:29
nevim jak pana

autora slusne nazvat, asi to ani nejde. Jako kazdy "bojovnik proti kapitalismu" ktery "lidi zklamal", protoze jim nelitaji peceni holubi do hub a nekdo ma vic nez oni by si nejspis pral, abychom jezdili na oslu a byli stastni, jestli se dozijeme zitrka - coz bz nam zrejme zajistil nejaky jiny, "alternativni" system. Ten regulator, popripade sef "znarodneneho" podniku nebude 'manager"? A kdyz bude ridit stat jako jedinou firmu, tak bude nahle imunni k chybam? Nebo se jen chyby casti automaticky prerozdeli vsem a stejne jako za sociku - jednou reditel, navzdy reditel? A kdyz se vam neco nebude libit, tak vas vyhodi z prace, a jinou nedostanete protoze zadny jiny zamestnavatel nebude? Podporu v nezamestnanosti vam nikdo neda, naopak, zavrou vas pro prizivu? I kdybyste si nakrasne nasel nekoho kdo by vas zivil? Jeste i jeho by zavreli za neopravnene podnikani, kdyby vas zivil a vy pro neho neco delal. Jste wul. Absolutni, korunovany. Wul.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 1. 2009 14:34
Prase

Bývám tady slušný. Dnes s vámi nelze.

Co má co dělat majetek jednotlivce s celosvětovou krizí? Co jsou ty "nakradené milióny"? To neni žok peněz (jak malovalo RP). To je vlastnictví podniků. A ty podniky fungují. Nejspíš lépe, než před tím. Jen politici, (ti, kteří se živí šířením závisti a nenávisti) to dávají do souvislosti  majetkem se světovými hospodářskými problémy.  Přiznáváte, že sem jde krize odjinud. Přijde (z finanční transformovaná na ekonomickou).  Bude pokračovat - nejprve u těch jedinců, kteří žili na dluh (na dluh, který byl nad jejich možnosti). Pak možná i u ostatních. 

A nezmění to žádné vlastnické poměry, ani žádné vlády.

PS: Ty zaslané falešné údaje (jak "máme ve zvyku od dob Moskvy") - o těch víte od ministrů ČSSD (zasílali ty zprávy osm let, něco o tom vědí).

0 0
možnosti
F

ferdík

5. 1. 2009 13:40
co to tady melete?

vy tady varujete před vším co napáchala vaše soc.dem. vláda v minulých dvou obdobích a ještě si  snad myslíte že váš milovaný hejtman není numismatik?

Jděte i snim do(Y)

0 0
možnosti
D

dutina

5. 1. 2009 10:40
Pohroma byla vláda ČSSD

co tady vládla  8 let , porovnej ty chytráku kolik byly jednotlivé deficity ve státním rozpočtu za dob jeji vlády  s deficitem za rok 2008 .Automobilový průmysl- kdo to preferoval a podporoval aby to tady bylo? Pohroma jste  v parlamentu vy , všechno torpédujete a největší svinstvo jste vymysleli na naše vojáky v Afganistánu. Stydím se za vás , jelikož vy toho nejste schopen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik