Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

4. 8. 2009 2:09
zrejme

socialne demokraticky ekonom je neco jako komunisticky.... vzit trzni ekonomii, ktera sice ne perfektne, ale pracuje nejlip a znicit ji... opravdu soudruzi levicaci blahopreji k neustale snaze polozoit celou zemi na lopatky

0 0
možnosti
DK

Bertiik

3. 8. 2009 14:43
No ju

Zavedeme globální plánování zemědělství, průmyslu, dopravy, počasí...

Akorát pak už hladem nebude trpět jedna miliarda, ale těch miliard bude osm. S vyjímkou několika milionů plánovačů a jejich aparátu.

Děkuji, raději to nechám tak, jak to je. Doporučuju přečíst několik svěžích dílek George Orwella - namátkou 1984 a Farmu zvířat.

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 8. 2009 18:07
Re: No ju

Ty knihy nejsou o plánované ekonomice, ale o kapitalistickém režimu.

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

3. 8. 2009 13:11
r-strategie, K-strategie

Stav populace v afrických zemích byl dlouhodobě stabilní. Černoušek naflákal patnáct dětí, z toho se jich deset nedožilo dospělosti, další dva zahynuli v kmenových válkách, jen tři se nakonec stali následnými genetickými rozsévači. Strohá fakta, ale kupodivu to velmi dobře fungovalo, dokonce i za kolonizace. Pak nastal průšvih. Kolonie se osamostatnily a do novopečené demokratické kleptokracie dorazil humanista-havlista. Začal kritizovat vysokou dětskou úmrtnost, v porovnání s evropskými zeměmi přímo alarmující. Pomocí peněz evropských daňových poplatníků a znuděných charitativních husiček se havlista pokoušel zachránit všech patnáct malých černoušků. Nepovedlo se to úplně, zachránil jich jen dvanáct, ale v konečném součtu celé kleptokracie jich havlista spasil celý milion. Jenže, někde něco zaskřípalo; když napřesrok havlista opět dorazil ke svým přátelům kleptokratům, na parkovišti kamionů, kde loni čekal na humanitární pomoc milion hladových krků, se tentokrát nacházely miliony dva.

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

3. 8. 2009 13:14
Re: r-strategie, K-strategie

Černouškovi totiž nikdo nevysvětlil, že pro záchranu svého veškerého potomstva musí učinit dvě věci: předně naflákat jen čtyři malé černoušky, druhak je třeba zvednout svůj černý zadek a přiložit ruku k dílu. Potraviny a další výrobky totiž neposílá na kamionech bílý Pánbůh z nebe, ale musejí je vyprodukovat konkrétní bílí lidé.:-)RvEURv

0 0
možnosti
B

BorekzBrna

3. 8. 2009 12:54
I v Číně trpěla miliarda lidí hladem - dokud plánovali

Po důsledné privatizaci celého hospodářství a uvolnění tržních mechanismů je náhle po hladomoru.....

Čím to, že soudruzi nezvolili socanské metody?

Že by se neosvědčily?

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 8. 2009 18:03
Re: I v Číně trpěla miliarda lidí hladem - dokud plánovali

V ČSSR se plánovalo a řádila tu obezita. Takže hladomor není důsledkem plánování.

0 0
možnosti
M

Merlin2

3. 8. 2009 11:57
Všechny problémy lidstva,

kromě prkotin jako jsou sopky a zemětřesení,  mají svou podstatu v mnohonásobném přelidnění.

0 0
možnosti
C

carol.b.

3. 8. 2009 13:00
Re: Všechny problémy lidstva,

R^!

0 0
možnosti
M

Merlin2

3. 8. 2009 11:56
Rhodesie byla obilnicí Afriky

Zimbabwe je hladomornou Afiky.

Není to podivné, že "Zimbabwe" se dřív jmenovalo Rhodesie ?

0 0
možnosti
ZK

SID09

3. 8. 2009 13:24
Re: Rhodesie byla obilnicí Afriky

Pan Petržílek znovu blábolí a snaží se nám naroubovat svoje utopistické názory.

Teď si představte, že takový člověk dokonce mluví do politiky a navíc ještě "učí" naše děti.  Pán Bůh s náma a Petržílka pryč. On nikdy nepochopí, že právě ta nejrůznější humanitární pomoc ( a zrušení kolonialismu ) je tím nejhorším, co může Afriku postihnout. Té pomůže jen zrušení dotací na zemědělskou produkci v EU ( tím ovšem stoupnou ceny potravin ) a zajištění práva a jeho vyhatelnosti v hladovějících zemích. Dokud tam bude mít hlavní slovo národně osvobozenecký boj a kmenové války, smění obilí za samopaly a střelivo, případně dolary na privátní účet hlavy státu a hladovět se bude dál.   

Tak a te´d jsou na tahu politikové - a my můžeme jen sledovat, jak zase všechno prasí.;-O!! 

0 0
možnosti
NDCI

nekončící dynastie císařpána II

3. 8. 2009 11:07
Muze za to z velke casti hloupa politika

humanitarni pomoci Africe. Od 60. let jsme tam doslova vypestovali pres pul miliardy cernochu. Pochopitelne se tim akorat zvysily hladomory, valky a nemoce, protoze bez te masivni potravinove a lekarske pomoci by byla jejich populace nizka a odpovidala by jejich vyvojovemu stadiu. Navic konec apartheidu znamenal zaroven konec jakesi prosperity a poradku. Afrika je ztracena. Na druhou stranu asiate si vedou dobre a jejich ekonomiky nas v budoucnu mozna rozdrti

0 0
možnosti
PN

burden

3. 8. 2009 11:05
zpracování

Chlapče chlapče. Udělat z takových hezkých dat takový bordel. Myšlenkový chaos, zcela nečitelné. Dalo mi to docela práci zjisti, co chtěl básnik vlastně říci. Takže jako polotovar by to bylo dobrý (i když se závěry nesouhlasím což je nicméně problém můj a nikoli autora) ale formu je potřeba pořádně vylepšit.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

3. 8. 2009 10:48
jakmile by to vzali

do ruky soc. demokraté bylo by vše ještě horší.

0 0
možnosti