Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milan Brlík

9. 3. 2009 2:23
Pane Petržílku,

přestože v diskuzi málo reagujete, dovolte mi, abych zde vyjádřil svůj názor: Máte v hlavě ideologii. Jak jsme se už mnohokráte v minulosti přesvědčili, ideologie jsou na houno (ano, používám vulgárního výrazu). Podle mě jdou Vaše myšlenky správným směrem, ovšem jsou ovlivněny ideologií. Vykašlete se na Soicialistickou Internacionálu a běžte za svým srdcem. Vaše srdce jde správným směrem. Směrem ke kompromisu mezi kapitalistiky-zničující free-ride finančních trhů a přirozenou solidaritou. Váš článek však potvrzuje, že jste silně ideologicky laděn. Vykašlete se na to. Ideologie vede do pekel. Dejte přednost rozumu. :-) Kapitalismus je krásný systém, jen potřebuje mírně vyladit. Potřebuje vyladit lidským srdcem. A to srdce, pane Petržílku, Vy máte velké. Nechte proto své srdce přehlušit tu hloupou ideologii, která se Vám plete do Vašich jinak rozumných myšlenek. Držím palce.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

6. 3. 2009 11:20
ano ...

evropa vynalezla socialne trzni hospodarstvi, ktere je nyni v ohrozeni .... a to je jedine dobre.

0 0
možnosti

framy

6. 3. 2009 10:42
tak

synku,napiš nám zase nějaký sesmolený blábol,aby nám stouplo sebevědomí.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 3. 2009 10:25
Jak se může chytrý člověk

prodávat za cenu psaní takových blábolů???

0 0
možnosti

Muzzlinka

6. 3. 2009 9:53
A co?

Tolik výkřiků, bez ladu a skladu navršených, a nakonec chybí pointa. Rv

Chcete říct, že potřebujeme nějaký "kapitalismus" bez kapitalistů? Že je možný kapitalismus bez volného trhu a bez konkurence? Že je možný kapitalismus bez sociální nerovnosti?

Žádná civilizace NENÍ možná bez sociální nerovnosti! Jenom nerovnost totiž motivuje snahu, inovaci, rozvoj, práci. Pokud všem zaručíte stejný blahobyt, nikdo nebude motivován pracovat, nikdo nebude odpovědný za svůj přínos společnosti.

Což se již dnes projevuje: čím více sociální společnost zaručíte, tím víc se obyvatelé spoléhají na stát a tím méně se stát může spolehnout na své obyvatele. Stát ale má zaručovat rovnou příležitost, nikoliv stejný majetek, stejné příjmy, a už vůbec nemá brát záruku za osobní neodpovědnost každého jednotlivce! :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik