Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Majklova_proxy

20. 1. 2009 20:08
Poslechnou, Petrzilek...

...co to ten "trvale udrzitelnej rozvoj" presne je...?

0 0
možnosti
LM

Aaron71

20. 1. 2009 9:56
Vliv netržní práce na HDP

Podle mého soudu by to vyčíslit šlo a nepřímo to v makroekonomických číslech je. Pokud někdo pracuje v neziskovce, tak ta je od někud financována a on je zaměstnanec, je to tedy zachytitelná ekonomická hodnota. Pokud někdo drobně zemědělčí, snižuje tak spotřebu sebe a svých blízkých a i tato hodnota je vyčíslitelná. Pokud se někdo v neziskovém sektoru vzdělá a následně uplatní tuto svojí dovednost i jinde, tak je to opět vyčíslitelné.

Jste připraven na diskusi?

0 0
možnosti
JD

pedr64

20. 1. 2009 10:12
Re: Vliv netržní práce na HDP

vyčíslit lze cokoliv, metoda "pohled na tovární komín" je osvědčená. Pokud by autor fantasmagorizoval pouze nad planými čísly, budiž, kdo si hraje, nezlobí. Ale autor pravděpodobně chce, aby tu netržní práci někdo(stát=daňový poplatník) platil.Ano, provoz neziskových organizací provádějících bohulibou činnost, ať je placen. Ale soukromé aktivity kohokoliv z nás, ať už je to okopávání mrkve nebo studium Vergilia v originále, ať si každý kryje ze svého.

0 0
možnosti
X

xs123

20. 1. 2009 9:43
Panebože, to je blábol.

Křivka se pohybuje severovýchodním směrem - to jako do Moskvy? A jak jsi přišel na to, že se dělník seberealizuje studiem? A co se jako rozumí pod pojmem mezní užitek? Potřeboval bys vypadnout z úřadu někam, kde se tzv. nepracuje s lidmi. Napadá mě život na Sibiři nebo ve Skalistých horách - možná by se ti  tam pročistila mysl, být sám, okázaný sám na sebe, co si neuděláš, to nemáš a ještě ti hrozí nebezpečí třeba od vlků. Vadí mi, když někdo, kdo evidentně nemá matematické nebo technické nadání, je to ouředník skrz na skrz, si hraje na inžinýring. Bože - a tyhle typy dělají kariéru u Socdem.

0 0
možnosti
E

Ezechiel

20. 1. 2009 9:10
.

dalsi teoretik placeny z verejnych zdroju

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik