Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

28. 5. 2008 10:07
Píšete o sociálních dávkách, akorát jste si je přejmenoval

na podporu politiky netržní práce. Je úplně jedno, pane Petržílku, z jakých pohnutek a pod jakým názvem vydáte nepracujícímu peníze. Jestli to nazvete sociální dávkou, nebo podporou netržní práce. Za vlády ČSSD jste dosáhli stavu, kdy se některým skupinám obyvatel nevyplatilo pracovat, protože by si snížili svoji životní úroveň. Dosáhli jste stavu, kdy pracující 8 hodin denně, dostal méně peněz, než ten, který „přenechal své pracovní místo jiným“ a veškerý čas trávil v režimu osobního volna. Dříve jsme se domníval, že někde došlo k fatálnímu omylu a nyní vidím, že to míníte zavést programově. „Mohu prohlásit“ že 6/7 národa, tzn. ti jež nebudou v režimu „job“, pracovat nebude a nechá se podporovat. Když se Vás zeptám, kde vezme peníze na podporu 6/7 národa, která jistě rozjede svůj „neoficiální“ pracovní trh, tak mi odpovíte z EU, že? Ach jo…..

0 0
možnosti
G

goldaxe

28. 5. 2008 7:05
adf

kdo to precetl cele, tak ma u me pivo

0 0
možnosti
F

flavy

28. 5. 2008 10:07
Re: adf

Přečetl jsem to celé a je to tak na flašku rumu.

0 0
možnosti
A

andy2000

27. 5. 2008 19:01
Politika netržní práce NEPOVEDE k poklesu nezaměstnanosti

Konkrétně: Fréderic Bastiat: Co je vidět a co není, v několika jazycích na bastiat.org, v češtině na libinst.cz. Kapitola 5 - Veřejné práce.

Když národ dospěje k jistotě, že nějaký velký podnik bude prospívat společnosti, tak je veskrze přirozené, že jej uskuteční z výtěžku společných prostředků. Přiznám se však, že mi dochází trpělivost, když slyším, jak se uvádí jako argument tento hrubý ekonomický omyl: "Je to ostatně prostředek, jímž se pro dělnictvo vytváří práce".

... Studujme tedy celou otázku v obou jejích aspektech. Když konstatujete, k čemu stát použije ony odhlasované miliony, neopomeňte také konstatovat, k čemu by tytéž miliony použili poplatníci, kteří ovšem tak učinit nemohou. Pak porozumíte, že veřejný podnik je mince o dvou stranách. Na jedné je zobrazen dělník v plné práci a nad ním heslo: To je vidět; na druhé pak nezměstnaný dělník a heslo hlásá: To, co není vidět.

Atd.. Dnes jste to pojmenovali "podpora" a "netržní práce". Jinak je to stejný sofismus, jako tehdy.

0 0
možnosti
A

andy2000

27. 5. 2008 18:50
Bastiat

Politika "netržní práce"??? Autore, četl jste někdy Bastiata? Nebo ekonomii v jedné lekci od Hazlitta?

Je totiž poněkud trapné dopouštět se chyb, které tito autoři popsali a vyvrátili již někdy kolem roku 1850....

0 0
možnosti
ML

m. l.

27. 5. 2008 17:12
Hu

Trochu nejasné, hlavně nikde není definováno co je to Vžp. Bez definic to tak trochu připomíná blábol.

BTW, jestlipak vite, co je d^{2}V/dt (druhá derivace nezaměstnanosti podle času?)

0 0
možnosti
PF

Pasingr Fr.

27. 5. 2008 17:00
netržní práce

Politika podpory netržní práce vytváří nové pracovní místa tím, že podporuje legální, z hlediska životního prostředí a společnosti přijatelné volno-časové aktivity za předpokladu, že se zájemce o takovou podporu vzdá alespoň z části svého pracovního místa.

Když mi někdo bude platit moje bohulibé (přírodělibé) volnočasové aktivity, tak se nebudu zdržovat prací a své pracovní místo přenechám celé. ;-D

0 0
možnosti