Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

paves

11. 4. 2008 20:14
hádanka

přiznám se až doposud se mi u článků p. Petržílka nepodařilo přijít na to, jestli ty tlachy myslí vážně, nebo je to parodie...

0 0
možnosti
A

andy2000

9. 4. 2008 11:51
Ehmm....Bastiat?

Autore, je vidět, že ignorujete základní ekonomické pravidlo: There ain't anything as a free lunch.

Takže dělníkovi dáte peníze na studium, ale kde je vezmete? Nejlépe tak, že dělníka zdaníte.

Čímž jsme se dostali k tomu, že jste mezi dělníkovým rozhodování "pracovat více, více peněz, méně času na studium" a "pracovat méně, méně peněz, více času na studium" změnil na "pracovat více, méně peněz než předtím (protože dotace půjde ostatním), pracovat méně, stejně peněz jako když jsem předtím chtěl pracovat méně". Nemám pocit, že by toto opatření bylo pro dělníka pozitivní.

Hlavně, že při tom používáte složitě znějící termíny. Jenomže je to podvod - chlubíte se výnosy a ignorujete náklady. Prostě ekonomický sofismus, lidé se od dob Bastiata opravdu nezměnili.

0 0
možnosti
A

antizelenka

9. 4. 2008 11:32
tak a teď mi řekněte, proč vaše ČSSD

neustále podporuje učňovské školství na úkor gymnázií ?

a není náhodou lepší,jednodušší a levnější nejdříve vystudovat a potom pracovat a dovzdělávat se, než naopak?

P.S. a když na studium člověk nemá hlavu?;-D

0 0
možnosti
JD

pedr64

9. 4. 2008 10:02
a teď to zkuste česky

myslíte to tak, že by tu seberealizaci měl dělníkovi(jakémukoliv zaměstnanci) dotovat stát, nebo zaměstnavatel?

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

9. 4. 2008 10:24
Re: a teď to zkuste česky

Zlatý voči. Tady jde o to, nějak lidem nakecat, co všechno jim stát dá, pak je na daních sedřít z kůže a následnými dávkami je mít pod drobnohledým dohledem a kontrolou. Nikdy jsem si nebyl žádat o žádnou sociální dávku právě proto, abych státním úředníkům na jednom lejstru nemusel vypisovat svoje majetkové a rodinné poměry. A o to socialistům jde především. O závislého nesoběstačného nesvobodného člověka, se kterým mohou manipulovat, protože na něj všechno vědí. On to sice stát může zjistit z nejrůznějších zdrojů taky, ale není mu to k ničemu, když člověk ke svému životu nepotřebuje žebrat u státu o peníze.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

9. 4. 2008 10:01
Souhlas s rojackem

Navíc bych rád podotknul. Co je Vám autore do toho, jak prozíravě se budou chovat zaměstnavatelé ke své pracovní síle? Z toho co píšete mě vyplývá, že chcete okrádat všechny, kteří vytvářejí svou prací zdroje o část těch zdrojů. Následně jim pak budete vracet tyto zdroje zpátky na státem určené "správné" výdaje osekané o režije státu. Nas*at. Trhněte si nohou zloději socialističtí. Zdroje vytvářet neumíte. Jediné, co umíte, okecávat nám velice složite jednoduchou věc: lidi, vy jste blbí, vy neumíte zacházet "správně" s tím, co vyděláváte, tak mi vám to ukradnem a uvidíte, jak "správně" to dokážem rozfofrovat...

0 0
možnosti
A

antizelenka

9. 4. 2008 11:34
Re: Souhlas s rojackem

R^:-(jediná nosná myšlenka socialistů:

všem ukrást a nejvíce schopným - a pak přerozděli nejvíce neschopným a línýmRv(Y)

0 0
možnosti
R

rojack

9. 4. 2008 9:31
???

Nespletl jste si blog s univerzitou?

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 4. 2008 9:55
Re: ???

Nespletl, tam mu říkali, aby s tím šel radši na blog.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik