Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

tolan

7. 8. 2009 23:40
Petržílko, tak dluhy se platí, nebo ne??

Jaká je poslední varianta z Lidového domu?

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 8. 2009 18:26
Položme si otázku.

Jak došlo ke krizi? Odpovím si sám. Lidi utráceli čím dál tím víc a nakonec i peníze půjčené, které neměli z čeho splatit.  Tak jaký je lék na krizi? Zvýšíme poptávku. Bravo fenoméne. To mi připomíná Náhlovskýho který chtěl léčit chřipku tak, že dotyčnému naočkuje žloutenku, která ten chřipkovej virus usmrtí:-)

0 0
možnosti
E

experience

7. 8. 2009 19:22
Re: Položme si otázku.

R^ Máte naprostou pravdu. Ale tento svět je fascinován tímto zdánlivým perpetuem mobile. A politici budou stále slibovat, že znou začne fungovat. Bez nějakého citelného průseru se bohužel nic nezmění.

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

7. 8. 2009 17:53
nene - smát se vám nebudu, jste příliž snadný terč

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
E

experience

7. 8. 2009 17:49
To jsem netušil,

že je Švejnar komunista.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

7. 8. 2009 18:21
Re: To jsem netušil,

Švejnar je favorit pravdoláskařů. Nevím jak na něj přišel pan autor. Ikdyž není Švejnar komunista, nestojí za Ódu na jeho osobu.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

7. 8. 2009 15:36
Švejnar

je dost mizerný ekonom. Na amerických univerzitách vyučuje ekonomii několik daleko lepších ekonomů původem z Česka.

0 0
možnosti
LM

M_Luke

7. 8. 2009 14:47
Levicově-socialistický blábol

To už tady bylo, ne? Blahobyt pro všechny (to bylo určitě). Potřeba zvyšovat poptávku za každou cenu (vyrobíme více oceli, já jsem horník - kdo je víc, normy jsme splnili na 105%...). Líbí se mi vaše formulace - v konjunktuře "se splatí" - asi sám od sebe nebo jak.. Jak "se splatí" ? Napumpujeme ze státního rozpočtu desítky miliard do projektů, hlavně aby se dočasně nesnížila zaměstnanost?

Bohužel spousta ekonomů má tendenci řešit jen a pouze stranu poptávky, a už vůbec ne stranu nabídky.

(Ne)těším se, až bouchnou státní dluhopisy některé důležitější země, než je Island, nebo až se do dluhové pasti dostanou důležitější státy než např. státy Pobaltí. Abychom se za 10 let nedivili, že nejdůležitější měnou nebude USD, potažmo EUR, ale základním kamenem devizových rezerv bude třeba... čínský juan...

0 0
možnosti
RZ

romana1

7. 8. 2009 14:32
:-*)

Socane Petržílku, vy do té soctlupy patříte a tací jste tam všichni, gratulace;-D!!Rv

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

7. 8. 2009 14:25
Pouhý teoretik a fenomén?

Někdy pochybuji o tom, jesti pan Švejnar ví i něco jiného, co se zná všeobecně. Někdy mám pocit, že se teprve učí způsobu, jak vůbec zdělit to co na tom světě objevil, což dávno vědí i jiní. Občas pochybuju, jestli chce jednat jen v zájmu skupin lidí. A pak by chtěl radit celému světu veliké změny. Doposud jsem neobjevil důvod, přoč by měl být obdivován. Spíše naopak.

0 0
možnosti
D

dutina

7. 8. 2009 13:55
fenomén Švejnar

zveřejnil tézi jak bojovat s krizí a navrhoval zvýšení věku odchodu do důchodů a jak by to přineslo úlevu státnímu rozpočtu a to jste měl vidět Petržílku jak jeho bývalí sympatizanti mu spílali .Jen dál ho podporujte bude to vynikající přínos do voleb pro ČSSD.

0 0
možnosti

debater

7. 8. 2009 13:40
Pane Petržílku, Vaše blogy jsou něco jako zbožné fráze

........tyto dluhy se také následně za konjunktury snáze splatí.......já si pamatuju dobu kdy se ČSSD poprvé ujala moci a Miloš Zeman prosadil schodkový(tedy prorůstový) rozpočet. Zeman tehdy říkal to samé, že je sice schodkový ale položí základ k budoucím přebytkovým rozpočtům. On to možná myslel dobře a upřímně ale do čela ČSSD se stavěli postupně čím dál větší zmetkové. Výsledkem  bylo, že každý další rok byla sekera ve státních financích hluší a hlubší a to navzdory více jak šestiprocentní konjuktuře. Jděte se s takovými kecy vycpat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik