Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

philipe

8. 5. 2008 4:13
to autor

Pane Petržílek, s potěšením konstatuji,že nejaký Čech se alespoň trochu vyzná v německých poměrech a dokonce o tom i věcně a pravdivě referuje. Ano, diskutovalo se o té privatisci něm.železnice opakovaně už nejméně rok a to jak v Bundestagu tak v mediích,tedy veřejně.Jak správně uvádíte přejde 25% dopravního parku a admintr.budov do soukromého vlastnictví,75% Immobilien a to nejdůležitější, kompletní železniční síť zůstane státní.Es ist der1.Schritt in die richtige Richtung,v tom se shodují všechny strany krom CSU,ale ta byla vždy zpátečnická a korupční. Ten druhý krok je přesunout Warentransport na koleje v té největší možné míře.To však znamená boj proti Speditionsunternehmen a Logistikfirmen. A to je prakticky ta nejhorší kasta z kategorie bezohledných a korupčních malokapitalistů.Něco na způsob čs.ODS-podnikatelů s tunelářským pozadím. Držím vám ČSSD palce a přeji úspěch při prosazování inovativních zákonů.Od ODS už nemůžete nic rozumného očekávat.Modří už ukradli co mohli.

0 0
možnosti

Hail Eris

7. 5. 2008 23:01
vlacky v nemecku jsou super

ale ty nase?

mistni lokalka mezi labutínem a norimberkem, mereno pomoci GPS, jede az 172 km/hod. Nase slavne pendolino, prezentovane jako superrychlik spojujici nejvetsi mesta napric republikou, jede tusim max. 160. V beznem vlaku jsme nameril nejvyce 140.

0 0
možnosti

halohalo

7. 5. 2008 15:28
Postupně vytrháme koleje

 a za 2 roky přijdeme s nápadem, že by se měla obnovit železniční doprava a že by to mělo být státní. A když už privatizovat tak i vládu a veškeré státní orgány.;-D

0 0
možnosti

chodovar

7. 5. 2008 13:48
??

Přesun dopravy ze silnice na železnici nelze nařídit. Lépe než nařízení funguje trh. Až bude železnice stejně (nebo více) pružná a rychlá jako silnice, až bude levnější, tak se doprava přesune sama.

Pokud se socialistický  moloch České dráhy chovají jako monopol, nikdy nebude levnější a pružnější. Chce to privatizovat, ale ne jako velký celek, ale jako mnoho privátních společností. Konkurence udělá své.

Žádné zákony, nařízení, nechme pracovat trh. Všechny "chytré" úvahy a nápady jsou zbytečné.

0 0
možnosti

Shob34

7. 5. 2008 13:26
zadna verejna debata v Nemecku neni

Debatuji pouze vladni strany CDU-CSU a SPD.

Kdyby vladla CDU s FDP tak privatizuje Merkel tech 49,9% a nikoho se na nic ptat nebude. DB potrebuje privatizaci jako sul.

Jinak si zapis, socane, ze kdyby jsi rekl tu vetu o tunelech ODS v me pritomnosti, tak za tuhle lez rozmlatim hubu!

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik