Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

18. 3. 2009 23:43
Stromů by mělo být daleko víc

a nejenom okolo silnic. Kdo je nemá rád, může se svobodně odstěhovat na Saharu, tam nebezpečí srážky se stromem neexistuje.

0 0
možnosti

K-D

18. 3. 2009 12:36
Budíček!!!

Zná pan stínový ministr zákon? Ví, do kdy se smí kácet? Ví, kolikátého je dnes?

A mimochodem, až vyleze do přírody (opět opakuji, že je to většinou takové zelené), všimne si, kolik nových alejí je vysazeno kolem silnic?

0 0
možnosti

Milenius

18. 3. 2009 12:10
Příčina nehod

Hlavní příčinou nehod je to, že člověk je tvor chybující a mikrospánek nebo únava se mohou stát komukoliv. Trestat ho za to smrtí je dost kruté a kdo to tvrdí je v podstatě jeho vrahem.

Na našich silnicích je tolik úseků, které jsou nebezpečné jen proto, že skrz stromy není vidět křižovatka, zatáčka atd, kde lezou větev do silnice, kde se může kdokoliv pohybovat a může být sražen jen proto, že někdo chtěl zachránit několik stromů. Strom patří do lesa, ne k silnici.

Dále bych navrhoval zlikvidovat všechny škarpy, které jsou hned vedle silnice. Jednak se krajnice pod tíhou především náklaďáků propadá (viz třeba silnice Říčany-Úvaly), jednak jízda pravým kolem pár centimetrů od metrové díry je krajně nebezpečná, obzvlášť na našich děravých silnicích. Navíc to likviduje vodní hospodářství a podzemní vody.

Bohužel lidé většinou začnou mluvit jinak, až když se jim něco stane. Ale to už je většinou pozdě, nemyslíte, pane Petržílku?

0 0
možnosti

standa z Ostravy

18. 3. 2009 11:43
Jenom aby se opět nestalo,.......

....že by se našel další poslanec, který by do schvalovaného zákona učinil další vsuvku, jako u jiných zákonů. Pokud by tam někdo vložil nějaký paragraf na poslední chvíli, pak by se mohli vykácet kterékoliv stromy. I ty, které nejsou součástí sillnic. Prostě někomu budou vadit (např. městu). Odůvodní to tím, že jsou nebezpečné záměrům některých subjetktů - přeloženo do výsledku.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik