Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rape

23. 1. 2008 10:34
Tendecni clanek - pokrač.

Ano, bude to něco stát, stejně tak, jako něco stojí třeba filtry na komínech. Koupil by si někdo pozemek vedle skládky? Anebo byla by cena nemovitosti, jejíž přírodní okolí by bylo "zabordelené" odpady, shodná s nemovitostí v prostředí čistém? Půjdete na procházku se psem do míst, kde se to hemží odpady anebo tam, kde je čisto? 

Podle množství odpadů, které nás obklopují takřka na každém kroku lze bohužel usuzovat, že vývoj estetického cítění se u mnoha spoluobčanů předčasně zaklínil. Podle převahy bigotního ekonomického myšlení, které si bezostychu vykračuje i proti směru zdravého rozumu usuzuji, že tím estetickým stropem bude pro většinu z nás modře vyvedená kresba portrétu Bedřicha Smetany. 

Otázka financování obcí je myslím v kompetenci jiných ministrů, respektive celé vlády v případě, že se rozhoduje o systému přerozdělení státních příjmů.

Takže pane Petržílku svá témata rozebírejte poctivěji a z více stran  - ať se při cestě metrem nemusím rozčilovat:-). 

0 0
možnosti

Rape

23. 1. 2008 10:33
Tendecni clanek 1

Pokud se zamyslíme proč se jakýkoliv cirkus kolem odpadu provádí, pak dojdeme k jednoznačné odpovědi: abychom v něm nežili. A z toho důvodu chápu krok pana ministra jako logickou snahu zlepšit naše životní prostředí - motivovat i ty z nás, kteří na nějaké třídění kašlou anebo jsou barvoslepí a žlutou popelnici prostě nerozeznají,  k odevzdání flašky do recyklačního systému.

Dalším pozitivem bude vysbírání i těch lahví, které se již v naše prostředí povalují. Navrhované opatření je prostě jen dalším krokem k tomu, aby prostředí okolo nás nebylo znehodnoceno odpady v momentě, kdy žluté popelnice nestačí. A bylo by žádoucí, aby co nevidět došlo i na omezující opatření vůči igelitovým sáčkům, které v životním prostředí bohužel dominují.

0 0
možnosti

Hucul

22. 1. 2008 16:34
On to neni spatny napad...

... ale koukam, ze je na to v CR jeste brzy. Ze sve zkusenosti bych byla predevsim pro 2 veci:

1) Okamzite zruseni plosnych poplatku za odvoz odpadu. V nasi ctvrti zrusily recyklacni snahy obyvatel a krom toho jsou protiustavni tim, ze clovek proste plati za holou existenci (i kdyz nezije v miste trvaleho bydliste, je tam nucen platit).

2) Udelat neco s zalostnym stavem sbernych dvoru, do kterych se odevzdava nekomunalni odpad. Poveze nekdo starou lednicku do dvora, kam ji musi sam dokazat dopravit a pak za ni jeste mastne zaplatit? NE! Ta starenka ji postavi k popelnicim a popelari ji tam nechaji. Nevidim duvod, proc by popelari nemohli odvazet proste kazdy odpad. Starenka si muze v trafice koupit nalepku za desetikorunu, aby od popelnic nekdo tu lednici odvezl. A nalepku lepit na kazdou popelnici, a nikoli platit od cloveka. Copak rodinny domek ma stejny objem odpadu jako panelakova domacnost? Starenka produkuje stejne odpadu jako novorozenec s papirovymi plinami?

0 0
možnosti
MH

Helena1

22. 1. 2008 11:00
Bursík = ekopitomec

Co za své vlády on navrhl, vždy byla pitomost.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

22. 1. 2008 10:53
.

Skvěle napsaný článek! Máte naprostou pravdu. Bohužel, měřítkem úspěchu politiků se čím dál více stávají populistická gesta. Bohužel. Jsem geochemik a environmentalista, pravidelný čtenář časopisu Odpady. A dávám Vám karmu.

0 0
možnosti
PVH

pan Velká hlava

22. 1. 2008 10:21
radar bude

No, ty jsi vždycky mooc "chytrej", nebudeš po.ranej? Tvoje nápady jsou velmi zajímavé, škoda, že jsi za osum let vlády parazitů neudělal nic.(Y)(Y)Rv

0 0
možnosti

milan

22. 1. 2008 9:19
záloha na PET lahve

Asi jste zapomněly, lae na začátku 90.let tu byla záloha na PET lahve od Coca-coly:-)  ve výši cca 5,- Kč. Bohužel jako jediná s plasty!!! V té době nám všem vadilo chodit se skleněnými lahvemi, tak jsme řvali že chceme PET bordel kolem nás.:-©

0 0
možnosti

Glock

22. 1. 2008 9:13
Prosím

prosím nerušte bohulibý záměr pana Bursíka. Již jsem začal sbírat PET láhve. Doufám, že než se přijme a začne platit příslušný zákon, tak PET-ek budu mít alespoň 1 plnou stodolu. To bude panečku kšeft. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik