Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Václav

13. 12. 2007 11:23
Zvolme si presidenta, který se bude zajímat o důležité

President je velitel ozbrojených sil a zároveň členem bezpečnostní rady , která má povinnost na negativní vývoj ve státě reagovat. Má tým poradců, který mu musí adekvátní příspěvky a podněty k řešení připravit.

Naopak parta kolem nynějšího presidenta pracuje na jeho znovuzvolení, zachování si postavení se zásadním vlivem na společenský život. Hradní studny za sucha zřejmě nevyschnou, jsou hluboké jako odcizení presidentské funkce současnému presidentovi. Proto nechce president na TV debatu prozrdit, s jakými cíli na Hrad přichází(líbí se mu vládnout?) jak důvěru voličů nezklame a bude řešit důležité věci. Má právo svolat k naléhavým otázkám poradní výbor odpovědných spoluobčanů.

Pokud ne tak je toto řešení příležitostí pro lepšího kandidáta, kterého volitelé - zástupci lidu pro jeho opravdový zájem o společnost (ne o sebe) věrohodným způsobem projeví a doloží skutky -ne knihami prodávané s prezidentskou podporou. ČR má problém-zneužívání funkcí pro osobní prospěch veřejných činitelů!

0 0
možnosti

Karel

13. 12. 2007 10:53
Sucho největší katastrofa - jsme připraveni?

Na nejhořší katastrofu lidstva rozsáhlým suchem s milióny obětí všech živočichů i lidí, není i v 21.století společnost připravena. Proč tak ryskuje? Protože je vedena špatnými vůdci až nezodpovědnými skupinami platichářů či zlodějů§.Ti mají zájem maskovat zlodějnu a ne propspívat voličům.

Tak mizernou partu podvodníků v PS v jiném státe EU neuvidíme.Zákonodárci nepřijali vodohospodářské stavby jako stavby ve veřejném zájmu s jejich náležitou podporou a již rok hledají strategického posuzovatele, podle jakých kritérií??? 

Tito občané mají imunitu a za pochybení se nestydí - oni si žijí svůj život vlastní sobecký život a mají se dobře, nic jim neschází!! proč by se snažili něco smysluplného přijmout, když nemohou být potrestáni?

Nedostatek vody navodí obecný chaos a na to zřejmě politici čekají, jak operativně budou řešit. Maskáče,tričko Policie ČR  a helikoptéry již známe, údiv také a pět let poté velké NICCCC.Trestuhodní flákači v akci PS ČR.

0 0
možnosti

Karel

13. 12. 2007 10:18
Boj a NICCC

z článku lze usuzovat, jaký obrovský rozdíl je mezi reakcemi Novák Pepa Tonda a spol. a ministerskému kandidátoviŽP. To se nechce ani věřit v jakých marných řešeních se politici utopí.Evropské prachy,studie a NICCC. Kdyby se zeptali obyyč.lidu, tak jim bez studií poradí všichni staří dědové co dělat a ne jenom kecat i osvětově!!!

0 0
možnosti

Pepa

13. 12. 2007 10:12
Mysleme při řešení

Za hlavní problém vidím nedostatek ploch nebo pozemků pro stavby uvažovaných 2500 retenčních rybníků s rozlivem při povodni až na 100ha hlobky 2-4m korunový přepadnebo kašnový to je jedno a takéstavební povolení. Výbor pro živ prostředí PS vůbec si neví rady,jak postupovat v demokracii dále. Tak se referendem zeptáme zda si občané přejí absolutní nedotknutelnost majetků,nebo v rámci vodohospodářských staveb je nebídnou k prodeji či výměnu za jiné! To by ale Poz.Fond neměl prodávat jako o závod a ponechal si 200 000 ha pro VD. Žádné polovičaté a  zanedbané řešení nelze přijmout.Důkladnéposouzení je nutné.

0 0
možnosti

Novák

13. 12. 2007 4:44
Petržíkovi pro posun myšlení

Doufám pane P., že z nočního bloggování jste si vzal alespoň ně do života, pochopil řadu souvislostí a naleznete i lidskou odvahu, nechat lidi diskutovat a hledat optimální řešení z řady nabízených. Proto je demokracie nutná i k prověření případného zanedbání povinností mnohými volenými činiteli, vzniklou škodu řádně vyčíslit a odpovědné činitele - ředitele podniků či jiné řídící pracovníky náležitě-pokud se prokáže jejich zavinění -potrestat.

 Jinak si hraje s ohněm ve stodole. Stát, ve kterém běhá po svobodě 6322 odsouzených není právním státem, ale totálním chlívem - ohrožující své občany.Není řízen ani spravován odpovědnými občany, ale na svobodě blázny, nebo ještě hůře s odsouzenými sympatizujícími či spolupachateli.

Jinak by již dříve byli postaveny nové věznice a ne dálnice.Co je potřebnější bezpečnost všech občanů ČR nebo jenom 1000 cestujících po dálnici D47. Stanovte si priority, které budou věrohodné-jsou Bezp.Strategii ČR.Čtěte,pište,vzdělávejte se, mnějte trpělivost !!!

0 0
možnosti

Tonda

13. 12. 2007 4:22
Konečně správná reakce

To mi po přečtení článku p.Petržílka přijde, jako kdyby jsme se bez Unie ani nevysr..! Rovnoměrnou vodohosp. bilanci vodních útvarů(povodí do 200 km2) je vlastním zájmem většiny moudrých obyvatel.To znamená, že z této rozlohy bude v průměru pocelý rok odtékat rovnoměrné množství vody v tocích nebo toku např.1 m3/sec podle sřážkových průměrů.

PP Vodní zákon je nejstarším zákonem Rak Uherska jindy dekrety,Čeští vodohospodáři řešili otázky vody po celém světě a dokázali by to i ČR! Ale jejich snahy nesmí být ovlivňovány mnohdy neodbornými zásahy populistů, tady Nové Heřmínovy nechcem atd.

VÚV TGM je nestarší výzkumný ústav v ČSR s dlouholetou tradicí. Vedení je dosazováno politiky, kteří i z vody chtějí vytlouci kapitál pro volby.Jak nechutné.

Proto i Vy se nad sebou zamyslete a zda chcete být ministrem, tak  10 let studujte svět a život v harmonickém působení na okolí. Získáte zkušenosti a naleznete pochopení i úctu pro jiné názory!!! Nebuďte populistický politik, ale moudrý člověk

0 0
možnosti

Novák

13. 12. 2007 4:00
Mokřad nezmírní povodeň ani nenalepší za sucha

Pane Petržílku, buď necháte slovo odborníkům to jest vodohospodářům a systémovým řešením  postor, nobo lid neotravujte svými plky.Už jste viděl mokředem nalepšovat poměry v tocích za suchá? A co remízkem?  Vzdouvacím objektemTěleso hráze a regulací odtoku řešíte oba extrémy povodeň=moc vody i sucho=málo vody v krajině.

Jenom hloupá demagogie SZ a jejich neodpovědných stoupenců (mládí je hodně neodpovědné) ohrožuje společnost v řadě odvětví a Vaše názory jsou nejen důkazem slabé odborné zdatnosti (i nevzdělanost), ale i nepoučitelnosti. Neptřebujeme rady, ale zákonný prostor pro realizaci VD tak, aby byly zvládnuty oba etrémy najednou, zejména proto že se klimatické externality zvětšují.

VD-Nádrží zachytíme povodeň a nalepšíme za sucha.To je základ vodohospodářské bilanci-ne politické tlachy a populismus Stop přehradám Arnika aj. protispolečenské projevy bez náležité reakce Policie ČR! Proč je to tolerováno?Protože Policii a jsutici řídí potrefení politici! Proto ta neschopnost!

0 0
možnosti

Pepa

13. 12. 2007 3:42
Prezident má důkazy také NICCC

Přeci pan pezident Klaus ,když objíždí kraje se může zeptat:"tak milý občané jestli pak víte, s čím jsem za Vámi přijel? Ano správně nevíte, ale já vás překvapím, přivezl jsem vám studii na protipovodňové opatření a můžete si ji  zrealizovat sami. DPH oďveďte FÚ ať máme za co létat po světě a zjišťovat, jak tam se s povodněmi vypořádali. Já Vás tam bude vzorně reprezentovat.

A pokud Tonda už odpověd zná, tak ať také napíše, co dál, když už jsou všechny možnosti vyčerpány. Možná není hloupý nápad s opozicí v PS, ale  to by musela být opozice a ne parta kolaborantů se současnou mocí.Ani Melčákovi s Pohankou nedali přes hubu,když ji podrazil. To v KOREI nebo Japonsku by byla bitka na nový nábytek v celé PS.

To je ale divné, že pan president nemá také důkazy o nicccnedělání PS s cílem zmírnění Obecného ohrožení. Ale chápu, většina krajů je modrá a přeci mu jeho hejtmani nesdělí, že svým flinkáním také nepřispěli ke zmírnění OO.Upřímnost našich volených neexistuje. Proto jsou u moci

0 0
možnosti

Tonda

13. 12. 2007 3:22
Napišme to presidentovi

Mám nápad, pokud je společnost občanů ohrožena jednáním politiků, tak to napišme panu presidentovi Klausovi a on když bude chodit po klubech a říkat,  proč chce být opět  presidentem, tak jim také může sdělit,  že Pepa i Tonda mají obavy z jejich flinkání v Parlamentu a opomíjení jejich zákoných poviností z Obecného ohrožení s vysokým trestem pro organizovanou skupinu i 12 let nepodmíněně.

Oni ho za jeho drzost nezvolí presidentem, uzákonní přímou volbu a  rozpustí PS, protože pochopili, že pochybili,vzdají se imunity a nechají se i potrestat. Nastolí novou politickou kulturu a budou příkladem okolí EU, smysluplného a odpovědného jednání, osobní statečnosti, začnou prokazetelně bojovat proti korupci, mnozí se přihlásí na protikorupční linku199, že znají kolegu, co mu byl nabídnut úplatek atd.

Stačí jeden dopis na správnou adresu!Chcete znát odpověď: "pan president Vaše obavy nesdílí, a pokud máte věrohodné důkazy, tak konejte podle zákonů ČR" Každý má oznamovací povinnost! V úctě VK.

0 0
možnosti

Pepa

13. 12. 2007 3:00
Logické

Suchu se budeme věnovat, až bude jeho ostranění nákladné i nemožné, přijdou choroby a infekce, po vodě zbydou suchá řečiště a poté se někdo zeptá, zda jsme se neměli chovat jinak odpovědněji k srážkám, které nás před půl rokem ohrožovaly.

 Moudrý odpoví: Měli mohli jsme postavit 2000 retenčních nádrží každý s objemem 1 mil.m3 a vody by bylo dost. Závěr: co jste udělali. NICCC - pouze se bavili,kecali, smáli, tu a tam kradli, jinde zase jednali a VÝSLEDEK =Sucho, pivo není, tak ho zdražíme vodu ještě více atd. Chceme ještě další katastrofické scénáře?

Jak jsou řízena strategická odvětví voda, elektřina, teplo, plyn, poh.hmoty, odpadky,doprava atd.??? Jsme tak nezodpovědní, že se nám chce takové rizika a nebezpečí podstoupit za naši loajálnost k zákonodárcům.

Mne osobně ne!Sepišme Výzvu parlamentu a Bezp.orgánům  ČR a upozorněme všechny odpovědné pracovníky na jejich zákonné povinosti a pokud nás svými činy ohrožují, tak musí existovat nějaký trest a cesta změny k lepšímu chování!

0 0
možnosti