Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kubas_carreras

22. 1. 2008 11:21
.

Z toho, co jste napsal, mi bohužel plyne jen jedna věc, celosvětový postup proti nežádoucímu vlivu člověka na životní prostředí je něco, co je dnešnímu člověku vysoko nad hlavu. Já osobně bych asi vrážel peníze do jiných věcí, než na montování volantu do horkovzdušného balonu. Třeba na podporu výzkumu a vývoje nových technologií, nejen šetrnějších k ŽP, ale i ekonomičtějších. Jestli má člověk vůbec nějakou šanci Zemi zachránit, je to jedině krokem vpřed, ne couváním. Pokrok a hospodářský růst je krokem vpřed. Zelné regulace jsou couváním nebo chcete-li montováním volantu do horkovzdušného balonu. Myslíte si, že když se dneska couvne, že se za deset let neoctneme znovu před stejným problémem? Lidstvo couvnout neumí a ani nemůže. Musí růst a kvést.

0 0
možnosti

Pavel Veselý

3. 1. 2008 10:28
Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. - přední český klimatolog

Je velká škoda, že na Bali nepromluvil náš přední český klimatolog Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. 

Jeho názory na řešení problematiky globálního oteplování jsou zcela vyjímečné, asi tak, jako byla kupónová privatizace.

0 0
možnosti

petrof

20. 12. 2007 11:37
pan docent opět zazářil...

je hezké, že jste se nám v zájmů financování ekologických nesmyslů vyznal z vaší lásky k socialismu !!

Ale nesmíte to s tou vírou přehánět. Ať přijde po Buschovi Hillary, nebo někdo jiný, postoj USA se příliš nezmění.

Váš výpad proti našemu prezidentu v té poslední, pak je již jen příslovečná třešinka na dortu, nad kterou musí normálně myslící člověk jen kroutit hlavou.

Na těch vašich socialistickejch konferencích to asi musí vypadat ?? Rv  

0 0
možnosti

Baggerfuhrer

20. 12. 2007 2:26
Duveryhodnost

... z toho mejdanu na Bali jsem ochoten jeho boj proti globalnimu otplovani verit jen tomu, kdo tam priplul na plachetnici. Podminky k zivotu na planete Zemi se menily, meni a menit budou.  V historii zeme bylo obdobi s drtivou prevahou CO2 proti O2 a to davno pred clovekem. O oteplovani a ochlazovani rozhoduje v prvni rade aktivita nasi nejdulezitejsi hvezdy - slunce. 

0 0
možnosti

pavel 99

19. 12. 2007 18:51
Jinak když shrneme výsledky "Bali"

tak stačí jediná věta - "...dohodli jsem se, že se v budoucnu dohodneme...". A na tohleto vyprodukovali stovky tun CO2. Dá se vůbec tomuto NESMÁT?

0 0
možnosti

kulhánek

19. 12. 2007 17:48
Bali - pokračování s jediným cílem

celosvětový komunismus nevyšel,teď to provedeme lépe s nálepkou globálního oteplování.

Socialistický závazek - náklady ponesou vyspělé země, tím nás čína a indie odrovná a pak se nám vysmějí.

a co dopis význačných vědců z celého světa adresovaný OSN , ODMÍTAJÍCÍCH  teorie ekofaš?

0 0
možnosti

Kolombo

19. 12. 2007 17:46
Za postoj EU

se stydím. Jak se do vedení mohla dostat taková banda idiotů? Co to znamená snížit emise o 40%? Hlavně  zdražit pro evropany takřka všechno, zasvinit celou zemi spornými větrníky a všude kde to bude jen možné vyset řepku. A platit a platit... Číňani a Indové se budou smát. Jak vůbec může někdo přijít s takovouhle sebevražednou idiocií? Vždyť je to přímo velezrada!  Ještě tak kdyby se zdanily energie  a výnos se nalil do výzkumu termojaderné fúze - ale to co dělá EU byrokracie je prostě mimo chápání. Bylo by potřeba, aby se lidi, co se ještě nezbláznili dali dohromady, začali sportovat a pěstovat bojová umění, spojili se v domobranu, převzali zkorumpovaný stát , humanistickým  intelektuálům zkonfiskovali majetky, posadili je na plachetnici a poslali na pomoc soudruhu Mugabemu kolektivizovat venkov. Za stržené prostředky nastavět větrníky na Sahaře a každý  pojmenovat po jednom z těch krasoduchů.

0 0
možnosti

pavel

20. 12. 2007 12:06
Re: Za postoj EU

Mě se nejvíc líbí, že navrhovali snížit emise o 25 až 40 procent. To si jako každý může vybrat, kolik se mu hodí. Nebo ti, co to sníží o 35% budou nějak zvýhodnění oproti těm, co udělají jenom 25%? Nebo ti, co znečisťují hodně, musí snížit o 40, a ti menší znečišťovatelé stačí když sníží o 25? Nebo naopak? Asi se s tím ale nikdo netrápil, když se stejně na ničem nedohodli :-)

0 0
možnosti

Karlos

19. 12. 2007 17:41
prezentace

"jediných správných názorů" bez ohledu na to, že existují i jiné. Prezentace jen takových faktů, které tyto názory podporují a nedání prostoru k jejich zveřejňování bez trapného znevažování, není zrovna tím pravým ořechovým, co by na společnost, která prošla téměř 50ti lety podobného "pluralismu", která nezapomněla na "jedinou pravdu" a která jen trošku uvažuje, mělo zapůsobit dojmem, jaký se tu snažíte naznačit.

Čili Klaus a některé jeho názory mi sympatické nejsou. Avšak to "víření" stojatých vod v rybníce enviromentalistů uzurpujících si právo na "jedinou pravdu", je mi naopak sympatické velice.

0 0
možnosti

Karlos

19. 12. 2007 17:42
a to jsem opomněl:

Vaše nestálé "kopání" do něho mi přijde jako komplex...

0 0
možnosti

pavel 99

19. 12. 2007 16:54
Jinak se mi velice líbí

progresívní závazky EU o snižování emisí o 40%, když kupříkladu "zelený lídr" - Rakousko hodlá emise navýšit o 30%. Tak trochu to připomíná starý vtip z éry "socíku" - "....plán se plní na 200% a nikde nic není...."

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 12. 2007 16:12
Nejste prvni

kdo to mate popletene. Pan Klaus a mnoho jinych nezpochybnuji oteplovani, ale poukazuji na to, co jsou jeho pricinami a jak se tomuto oteplovani prizpusobit. Nektere navrhy na "boj" proti oteplovani jsou zcela zcestne a nepovedou k zadnemu vysledku. Samozrejme, ze bychom meli hospodarne vyuzivat energii. Abychom ale spotrebu energie snizili, musime zlepsit technologii, ale take zastavit vzrust lidstva na zemi. To posledni jsem od lidi vaseho typu vubec neslysel.

0 0
možnosti

Toňa

19. 12. 2007 16:33
Re: Nejste prvni

Souhlas - změnám se musíme přizpůsobit, nalézt nové zdroje energií a nové technologie. Změny myšlení s tím souvisí. Nebute to pro mnohé jednoduché.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik