Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hovn

4. 7. 2012 18:04
Hlasitě křičet

tady umí křičet skoro všichni, ale já jsem přesvědčen, že o tomto státu a jeho obyvatelích platí ono biblické " žerem a žerem, až to všechno prožerem".

0 0
možnosti
PP

harrypavel

5. 7. 2012 6:40
Re: Hlasitě křičet

Problém bych viděl v tom, že žere a žere stát. Já žiji v Mostě a mohu Vás ubezpečit, že tady to o žraní a žraní moc není. Ta chudoba je tu cítit na každém kroku.

0 0
možnosti
PP

paulczynski

4. 7. 2012 16:35
Pánové zapomněli

že Lafferova křivka platí.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 7. 2012 14:37
ale právě že ne

Nezapomeňme že vláda má poměrně přesně zmapováno kolik lidé vydělávají -většina z nich totiž platí přes zaměstnavatele přímé daně. Takže z pohledu toho vědí přesně kolik lidem "zbyde " a kolik můžou utratit na svoje potřeby-  , a z toho lze dobře spočítat, kolik by se mělo vybrat na DPH . I kdyby se nějaké zboží zdražilo (třeba energie,potraviny, benzín,atd..) a lidé si už tedy  mohli kupovat nic  dalšího, tak ta  zvýšená DPH se tím vybere i z toho podraženého zboží, a stát by měl stejně vydělat.

Takže, stát skutečně tratí na tom, že sice lidem něco zbyde, ale nejsou ochotni za za ceny zvýšené o rostoucí DPH utrácet. Ty důvody jsou komplexnější, ale , celkově se dá říct, že situace jde do kopru, což jistě pam Minčič ví. Nakonec, i on jako náměstek  ví že nejpozději za 2 roky půjde do kopru i on se svým ministrem a víc ho budoucnost republiky zajímat nemusí

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

4. 7. 2012 15:22
Re: ale právě že ne

Ako fakt sorry, ale pokiaľ vládny "odborníci" kalkulujú takto, tak sú to vypatlanci, ktorí by mali ísť kopať kanály a to nech mi kopáči prepáčia, že ich takto hrubo urážam.

Človek neustále naráža na to, jak sú hlúpi a úplne odtrhnutí od reality. Človek, ktorý žije z ruky do huby musí myslieť aj na také "detaily" akože bude potrebovať napríklad k zubárovi, opraviť staré auto, proste nad ním visí hrozba nepredvídateľných výdajov. Vláda asi predpokladá, že sa ľudia budú chovať rovnako "odpovědně" ako ona. Lenže oni si tie peniaze musia sami zarobiť, nie je tam nikto, komu by ich ťahali z kapies ako to robí vláda.

0 0
možnosti
G

Gotrong

4. 7. 2012 13:28
.

Ono to bude možná tím, že ministra financí dělá chemik a ne ekonom, který by věděl co znamená a ukazuje Lafferova křivka. Dokud necháme idi0ty dělat práci pro experty, budeme čím dál víc v zadeli.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

4. 7. 2012 13:48
Re: .

Človek nemusí mať o Lafferovoej krivke ani poňatie, stačí fakt zdravý rozum a trochu kupeckých počtov, aby mu došlo ako to dopadne. A zníženie výberu z DPH ešte nie je celkový "produkt" rozhodnutí tejto vlády. Škrtenie ľudí vyššími daňami bude mať dopad najskor na nadstavbu, tj. služby, kultúru atd. Ľudia si tam začnú zarábať menej, alebo to rovno zabalia, nastane zvýšenie zaťaženia sociálneho systému. A to samozrejme privolá ďaľší pokles kúpnej sily, ktorá sa už premietne aj do HDP. Roztočila sa špirála smerom dole...

Tak si len hovorím, či sú vládni "odborníci" fakt idioti, alebo len dúfali, že sa dostaví úspešnejší krátkodobý efekt z výberu daní a vydrží im to až do volieb. Ničmenej aj druhý prípad je dokaz pochybnej inteligencie. Churchill povedal, že štátna správa je útočiskom neschopných. Neschopný nerobia nič, my sme došli ďalej, máme tam schopných blbcov, čo je podstatne horšie.:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik