Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, chlapče, zabralo by mi dost času, s Tebou polemizovat!

Máš to takový guláš, s něčím souhlasím, s něčím souhlasit nelze!

Pravolevá orientace naší politické scény nám naše vidění spíše zatemňuje, než projasňuje. Od Listopadu je třeba spíše dělit politiky na ty, kteří jsou ochotni sloužit občanům a na ty gaunery, kteří slouží jen sobě a svým soudružským kumpánům. A toto dělení jde napříč všemi stranami. Jen u těch stran, které byli nebo jsou u moci je těch gaunerů více.

Pokud tímto prizmatem se podíváš na poslední volby, pak jedině pod tímto prizmatem jsou nám pochopitelné. O tom jsem psal v dobré víře, že český občan se začíná probouzet. No tak ne. Prosím. Tak tu tunelářskou éru potáhneme dál...

A budoucnost stran? ODS má na kahánku nikoliv pro ideologické otázky, ale protože v ní převažují gauneři, s nimž Petr Nečas již delší dobu prohrává. Boj s korupcí zjevně prohrává. Jako zakládajícího člena ODS mne to mrzí, že ODS se proto stává pro slušné občany nevolitelnou. Takže nejen, že se z ODS vytratil konservativismus, ale díky převažující službě korupci a tunelářům se vytrácí i pravicovost. Prdelkování miliardářům není pravicovost!

TOP 09 je zvláštní strana. Je v ní řada solidních konzervativních pravičáků. Nemám čas to tak sledovat, ale o předsedovi Schwarzenbergovi a Langšádlové není pochyb. Bohužel i v této straně je příliš mnoho prospěchářů, kterým je služba občanům jen zástěrkou svých mocenských choutek. Pokud v této straně zvítězí slušní, čestní lidé, má šanci. Stejnětak na rozcestí je ČSSD, spokojující se iluzí (pozor: iluzí!) péče o chudé, ale ve skutečnosti je tam též hojně gaunerů a služebníků miliardářům. Za pravého sociálního demokrata a schopného politika vnímám Jiřího Dienstbiera. Pokud jej dinosauři nevyštvou ze strany, o což právě usilují, má ČSSD šanci do budoucna. :-)

0 5
možnosti
KN

K61a84r98e75l 97N11o49v27á73k

30. 1. 2013 14:52

KS je solidní pravičák ? Nenechte se vysmát.

Zvyšuje daně, reguluje co může, straší kdečím a je to přesvědčený (euro)socialista.

Naposledy včera se projevil podporou centrálně socialistické záchrany  Eura.

3 0
možnosti
ZB

Karma, velmi pěkný článek.

2 0
možnosti
RH

to je jen otazka definice pravice..

0 1
možnosti
PP

Myslím, že to není otázka definice pravice, ale chování pravicových stran. A to definici pravice příliš neodpovídá (mám samozřejmě na mysli koaliční strany).

3 0
možnosti
Foto

Pravici tu máme - Svobodné. Ale máte pravdu, zatím jsme marginální strana.

6 1
možnosti
PP

Ano, bohužel jste málo vidět (což je zaviněno i českou mediální scénou) a nebýt politického spektra na ČT24, tak málokdo ví (včetně mě), že existujete.

1 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik