Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Největší chybu našeho členství v EU vidím v lidech, které jsme tam vyslali jako naše zástupce. Z toho vyplývá i naše postavení v EU. Naprostá neschopnost nebo prosazování zcela jiných zájmů než zájmu státu našich zástupců je velmi podobná činnosti našich zákonodárných sborů.

Potom se nemůžeme ničemu divit. Chyba není v EU, ale v nás.

5 0
možnosti
Foto

Ano, pod to bych se s klidem podepsal.

1 0
možnosti
Foto

Jak někde zahlédnu obdobný titulek, jako je ten váš, je mi hned jasné, jaká bude odpověď. Alespoň, že jste něco pozitivního na EU našel. Vaše argumenty proti EU jsou někdy až bizardní. Můžete mi, prosím, najít onu směrnici evropské legislativy, která řeší tvar ovoce? Mnoho věcí, např. rozkrádání dotací, příčítáte za vinu EU a ne tomu, kdo je rozkrádá. To nemá logiku, že? My bychom ale bez evropských investic a dotací těžko byli tam, kde jsme. To si lidi jako vy neuvědomují a ani nechtějí uvědomit. My Evropu potřebujeme a Evropa naštěstí potřebuje nás. Nesnažme se o vytvoření situace, kdy s Evropou spolupracovat nebudeme. Suverenita našeho státu je přímo odvislá od naší spolupráce se silnými a spolehlivými partnery. A neřekl jsem to já, nýbrž T.G.Masaryk. Anebo neuznávate ani jeho?

1 1
možnosti
PK

Já tedy nechci být tam kde nyní sme, cesta 15-20 let zpátky by mi vůbec nevadila.

1 0
možnosti
JK

Vase uvazovani je ponekud zvlastni. Nechapu, proc z projektu spolufinancovanych z EU vinite EU? Ty projekty jsou vymysleny a schvalovany v CR a nikoliv v Bruselu... ;-)

3 0
možnosti
PP

Jaktože ne, ty projekty jsou při proplácení kontrolovány v Bruselu.

1 1
možnosti
RH

Jsou v zásadě dvě zásadně jiné otázky. Zda být součástí EU a jak má EU vypadat. Politická integrace je jen pokusem zachytit reálný vývoj společnosti. Evropa se nějakým způsobem vyvíjí, hranice ztrácejí význam, tak je potřeba nějak změnit strukturu Evropy. Národní státy jsou dobovou formou uspořádání světa, nelze si myslet, že něco takového zde bude navždy. Ovšem argumentace poukazující na chyby EU je namířena proti její existenci, ale chyby má každá politická jednotka, takže budeme rušit stát z důvodu nějakých chyb v jeho politice nebo uspořádání. Takže si myslím, že eurofobie je kontraproduktivní. Starejme se o to, aby EU co nejlépe fungovala a nikoli aby vůbec neexistovala. Veškerý odpor proti EU byl zatím neúčinný a kde není konstruktivní dialog, tam se toho mnoho nevyřeší. Když se pak proti sobě postaví otázka zda EU ano či ne, místo aby se položila otázka, jak má EU vypadat, pak eurofobici nemají argumenty.

4 2
možnosti
PK

Znáte to o tom domě...

Vždycky jednou přijde čas, kdy už nestačí termity v domě zabít, ale musíte zdemolovat dům, zamořený materiál spálit, a začít znovu od začátku a lépe.

A EU je stejná. V současné podobě je zcela neopravitelná. JEdiný způsob je její totální demolice, s tím že se začne znovu od začátku, a to příslovečné spálení - všem kdo udělali tuhle mizernou verzi zabránit tomu aby přenesli současné chyby do té nové.

Pro mě má EU vypadat jenom jako 1 A4 dohody o absolutně volném ničím neregulovaném obchodě- žádná cla, žádné kvóty, žádné danění dovozu kterékoli země vyjma případu kdy nějaký stát bude nějakou výrobu dotovat... pokud k tomu dojde tak by měli ostatní státy mít právo uvalit dovozní clo ve výši této dotace.

Vše ostatní zahodit.

3 3
možnosti
IF

Také jsem hlasoval proti vstupu do EU a dodnes to považuji za správné.

3 4
možnosti
Foto

Členství v EU je jedním z důvodů rostoucího nezvladatelného zadlužování Česka. Zjednodušeně řečeno - půjčujeme si v bankách na to, abychom stavěli kruhové objezdy a cyklostezky. Blíží se doba, kdy budeme dokonce platit více, než dostáváme - pak už ani ty cykloztezky nebudou Rv

6 4
možnosti
Foto

Bez vstupu do EU by se naše vlády zadlužovaly daleko rychleji. Proč? Protože by nám chyběly evropské dotace a investice v řádu stovek miliard eur. Takže si nelžete do kapsy :-)

3 2
možnosti
MR

Největší chybou EU bylo přizvání komunistických států do své společnosti. Odstranění degenerace způsobené společným vlastnictvím a budováním světlých zítřků namísto spokojené přítomnosti, bude trvat mnohem déle než se čekalo.

2 2
možnosti
Foto

pište ne nám ale o sobě tudíž vám. Jde o osobní zkušenost a tu vyjádříme snadněji, než obecnou. Stejně tak se mohu optat, co mi přinesla změna ze socialismu do kapitalismu. Našel byl plno argumentů pro i proti. Za komoušů by mi určitě líp nebylo, i když by se žilo klidněji. Nevyčítali bychom si co jsme pasivitou promeškali a promarnili, zatímco někteří aktivnější či bezpáteřnější toho dokázali využít. Protože za socialismu byli bez šance všichni bez rozdílu.

3 1
možnosti
PP

No, já mám zase pocit, že díky EU se vracíme do dob RVHP. Rusové nám také určovali kvóty tatrovek, které musíme dodat na Sibiř a podobné nesmysly. Dnes nám EU určuje, kolik méka smíme vyprodukovat, kolik cukru smíme vypěstovat, jaké žárovky nesmíme prodávat, zda-li mají být banány rovně nebo ne a spoustu podobných absurdit.

2 0
možnosti

2. 2. 2013 10:41

Tak to vidíte, kdybyste v té zlé hnusné EU nebyli, nemohli by vaši lumpové rozkrást peníze, které tam ostatní posílají. Jenom nechápu, proč si stěžujete na EU a ne na ty vaše lumpy.

4 3
možnosti
PP

Protože jste asi nepochopil jednu podstatnou věc - ty peníze tam neposílají jen ostatní, ty peníze tam posíláme i my a další peníze si musíme ve velkém půjčovat, aby ty dotace pak jednou možná byli odeslany na pochybné projekty. A ii moji lumpové, jak píšete, jsou i vaši lumpové a spousta těch lumpů jsou i mnoha zemích oné tolik obdivované EU.

1 1
možnosti
JS

A ještě k těm dotacím- mnohdy se z nich financují naprosto zbytečné projekty. Například rekonstrukce železničního mostu v Rokycanech, která byla z větší čási financovaná právě z dotací EU. Přitom byla tato rekonstrukce naprosto zbytečná a SŽDC ji schválila jen proto, aby měla zakázku pro své spřízněné firmy, za což pravděpodobně dostala tučnou provizi.

4 3
možnosti

2. 2. 2013 10:37

Což není chybou EU.

3 2
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik