Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

I zde bych se rád vyjádřil svůj názor. V mnohém s Vámi souhlasím.

    Ale o vybavenosti LO polními telefony, telegrafy, periskopy a lafetami můžeme vést dlouhou debatu. Mnoho z tohoto vybavení bylo sice už vyrobeno, ale setrvávalo ve skladech a čekalo na odeslání (zvláště periskopy, lafety). Samozřejmě se to týká jen některých úseků, jak jste správně dodal, ale ve většině případů, právě toto chybělo.

   Systém bočních paleb je často kritizován. A to z logického důvodu - nepřítel se přiblíží velicee blízko. Ale na druhou stranu jak jste řekl, LO "staršího typu" (dobový výraz) bylo přece jen slabší (horší odolnost). Boční palby mají své výhody a přenosti.

    Dle mého názoru by LO splnilo svůj účel lépe než se domníváme. První úder by byl dozajista odražen na místech nejvíce kritizovaných (jižní Morava). Ovšem nejsem si jist pevností celé linie. Největší strach panuje na západní linii a v Jeseníkách, kde opevnění často chybí, není vybaveno a čekal se zde největší nápor. To je otázka na kterou nikdo nenajde asi odpověd.

0 0
možnosti
MB

Pan Petržila má částečně pravdu, jen mu dělají veliké problémy dvě písmenka: i -y.

0 0
možnosti
PS

Dulezity je prece obsah. Krom toho, pravidla pravopisu jsou pouhymi doporucenimi, nejde o nic zavazneho, takze kazdy si muze psat i a y jaka se mu libi, jedinym na co by se melo brat ohled je srozumitelnost a ta je u pana Petrlzilka v poradku.

1 3
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik