Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Mlady s. Jirasek Vas pochvalil. Takze si mohu usetrit komentar.

1 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Osobně děkuji za Váš článek. Tak nějak popisuje pocity nás mladých. Samozřejmě s některými pasážemi nesouhlasím a to s těmi, kde máte snahu dělat z Ruska strašáka. Dle mne Rusko není strašák. Vezmeme si to popořádku. Padl komunistický režim, zanikla studená válka , naoko. Rozpadl se Sovětský svaz. Tehdejší představitelé Ruska se domluvili s USA o sférách svého vlivu. Museli se domluvit, aby rovnováha vlivu těchto dvou velmocí se nerozpadla, protože si byly vědomi, že to je nebezpečné. Ty domluvy měly základ, že USA nepůjde blíže k hranicím k Rusku svým vlivem a Rusko se nebude snažit , obrazně, dostat se na Kubu. Co následovalo. Američané zcela rozvrátili arabské země hospodářsky a politicky. Začali vyvážet demokracii. Jak to dopadlo a jaké následky to má dnes víme velmi dobře. Američané na tom také krváceli a doplatili napadením těch dvou věží a smrtí svých pěšáků. Dnes proto používají jen letadla. Myslím si, že kdyby nechali naživu arabské vládce i s tím jejich strašením vzájemným, není zde IS.Nebyly by věže a nebylo by Středozemní moře plné uprchlíků. 

Co následovalo. Majdan. Myslím si, že opravdu naivní člověk si může myslet, že to nebylo podporované Američany. Co to přineslo. Bratrovražednou válku, štěstí Krymu, že Rus jej "anektoval". Je jasné každému, že lidé, kteří se vzájemně vraždí nemůžou žít v jednom státě. Je také logické, že Rusko podporuje východ Ukrajiny.Západ je zase zaplněn americkými rádci. Jak z toho? Myslím si, že americký ministr války to už pochopil.

Teď je tu hrozba pro Kubu. Jakmile tam USA otevře velvyslanectví, bude tam občanská válka. Se všemi jejími důsledky.

1 1
možnosti
MJ

Z toho je zřejmé, že své problémy si země jednotlivé mají řešit sami. Zcela sami, ať se tam děje cokoliv. Zájem je, aby se problémy těch zemí nedostaly za jejich hranice. Ty země na to ani nemají sílu, neb mají problémy sami se sebou. Dějiny ukazují, že jakmi-le se do záležitostí cizích zemí  pletou velmoci , a to jakékoliv, je to problém na dlouhé desetiletí. Je také zajímavé, že když problém některé země (Německo) avizuje různými úkazy nebezpečí pro celý svět, najednou se nepletou.Ba právě naopak...sepisují se různé smlouvy na urychlení katasrofy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru