Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Staci volit strany ktere chteji davky dramaticky omezit a nebo se smirit s tim, ze socialni stat nas potopi a nase deti se budou ucit cinsky aby si mohli popovidat v praci se sefem.

Je to na nas ...

1 0
možnosti
Foto

Víc než sociální dávky sežere zbytečně rozbujelý státní aparát, korupce a rozkrádání. Hospodaření státu někdy připomíná notorického opilce, který je přesvědčen, že jedno pivo nic neznamená a nakonec prochlastá většinu výplaty. Ve státním rozpočtu 50 milionu na nějakou neziskovku, nebo výlety poslanců je kapka v moři. Končí to položkou kolem 60 miliard na obsluhu státního dluhu.

3 0
možnosti
JS

Vy jste napsal: Česka republika je zemí, jejíž poslední volby de facto rozhodl 30 korunový poplatek u lékaře. Tak to ne. Volby rozhodly takové tragické postavy jako Nečas, Nagyová, Kalousek, Drábek. :-P

0 5
možnosti
JK

Myslím, že je třeba objektivně rozlišit užívání a zneužívání.

2 0
možnosti

Možná by před napsáním textu nezaškodilo pouvažovat nad rozdílem mezi "využívat" a "zneužívat".

0 0
možnosti
JP

J67a69n 44P44e58t47r79u56s

9. 7. 2015 10:44

To jsem se samozřejmě zamyslel.

Záměrně nepoužívám slovo "zneužívat", protože na pobírání dávek není nic nelegálního. Možná že morálně to v některých případech může být opravdu zneužití, ale jak by šlo toto rozpoznat od běžného pobírání mi je, jak píšu v článku, záhadou.

1 0
možnosti
PP

"Kritikům těch, kteří pobírají podporu, v podstatě nic nebrání připojit se k této skupině a pobírat podporu také. " zkuste se připojit. Na dávky musíte v rodině  pracovat generace, aby nevznikla vzájemná vyživovací povinnost mezi prarodiči, rodiči a dětmi. A jakmile není konečně nikdo v rodině, kdo má příjmy, nastoupí dávky, ale nikdo z rodiny nesmí začít pracovat, pak by opět nastoupila vyživovací povinnost.

5 1
možnosti
MS

R^Teď jste uhodil hřebík na hlavičku. Teď je konečně jasné, proč celé rodinné klany jednoho našeho etnika nemohou objektivně pracovat. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Jestliže v naší zemi pobírá nějakou sociální dávku zhruba každý druhý občan, pak je něco špatně. S tím souvisí i narůstající náklady na obsluhu distribuce těchto dávek apod.

Problémem je, že o těchto dávkách rozhodují ti, kteří do nich nepřispívají ani korunu. Zjednodušeně řečeno - pokud bude ve skupině 10 lidí, z nichž 7 bude pobírat dávky z výdělku zbývajících tří - pak se stav při hlasování nikdy nezmění. Dopadne to tak, že si ti tři uvědomí, že dělají blbost a přidají se ke zbývajícím 7. Výsledek se dá odhadnout celkem přesně.

6 0
možnosti
MD

Spousta socialnich davek je opravdu na zruseni. Prvni z nich je priplatek na bydleni a dalsi treba pridavky na deti pro ty, kteri neodvedli do statni pokladny ani korunu na danich. To jsou dva z nekolika dalsich, ktere by melo 'sito' oddelit od tech skutecne potrebnych.

7 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru