Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

XPane Petrus, zajděte na návštěvu na web ROMEA.CZ případně na jejich fcb stránku a tam v diskusi si o sobě počtěte, jak to Romové upřímně myslí s tím soužitím .... naivko;-D

1 0
možnosti
JV

Snad bude lepší, když budete psát "do šuplíku"!:-/

Ta naivní proklamace si nechte, pokud zároveň nejste schopen nabídnout řešení! ;-€

3 0
možnosti
Foto

Víte - i když máte v základní myšlence o nebezpečí zobecňování pravdu - tak to neznamená, že tím zachráníte obecnou pravdu o Romech i o nás, a už vůbec tím nepomůžete obcím, kterých se problematické soužití s Romy týká. Okamura je teď politik a to, že se problémem zabývá a snaží se z toho vytřískat mediální zájem je logické. 

Chápu vaše obavy, že téma Romanistán nepomůže zmenšit  meze nedorozumění mezi námi a Romy, ale to IMHO zatím nedokázal nikdo, a pokud se přímo mezi Romy neobjeví český M.L.King, tak se to nezmění. Možná právě Okamura by se jím mohl stát, a to nejen pro Romy, ale pro všechny menšiny, které mají problémy - a nemyslete si že Vietnamci (drogy), Ukrajinci (nelegální práce), nebo třeba Rusové (praní peněz) je nemají. Jak vidíte - také jsem se pokusil o zobecnění a u většinové české společnosti bych mohl pokračovat adjektivy - podezíravá, opatrná, závistivá  ....

Možná, že když si tato zobecnění přiznáme a budeme se snažit jako jednotlivci být více HOMO SAPIENS s jasnou identitou, než příslušníky či fanoušky různých států, etnik, církví, stran, klubů, skupin, dokonce i pohlaví - tak se spíš domluvíme bez větších konfliktů, než jak je tomu v éře globálního chaosu národních států a nadnárodních korporací. Ale to už jsem se vlastně nepatří, to bych měl dopsat jinde ... viz http://www.idworld.org

1 0
možnosti
LW

Svatá prostoto...8-o

8 0
možnosti
AT

Odpoledne u nás přičmoudlíci lustrovali kontejnery, nadělali binec, co se jim nehodilo nechali ležet na zemi. Zařval jsem na ně, aby si to laskavě po sobě uklidili- no to bylo titulů na mou hlavu. Prasata...

12 0
možnosti

Pane Petrus, jen v roce 2013 jsem napočítala 21 měst, vesnic a obcí kde si lidé stěžovali na chování Romů, na naší malou zemičku je to zatraceně hodně. Arogantní chování nepříspůsobivých došlo už tak daleko že v srpnu 2013 se spustila akce  Výzva starostů 2013.

Cílem výzvy bylo vytvořit společný tlak obcí na změnu sociální politiky státu a prevence kriminality, po celém Česku připojilo už 117 obcí a měst. ČR je neustále kritizována za diskriminaci Romů. Přitom na začlenění Romů do společnosti vynakládá snad nejvíc finančních prostředků a má největší počet neziskových sdružení na počet obyvatel nejen v Evropě, ale možná na světě. Diskriminace Romů ve školách? Kde a jak? Brání jim snad někdo, abych jejich děti chodily do školy a dobře se učily a tak byly schopny dalšího vzdělání? Lidé, kteří celý život pracují mají mnohdy jen jedno dítě, protože prostě ekonomicky víc dětí nezvládno. U mne je to absolotní nezotpovědnost léta se toulat z ubytovny na ubytovnu, nemít i 20 let práci a přitom přivést na svět 5 nebo 8 dětí. A co se týká jak Vy píšete

nebezpečné zobecňování tak jsem nejednou četla, češi kradou a znásilňují svoje děti, češi vytunelovali Česko, a další nesmysly kterými Romové házejí také všechny lidi z majority do jednoho pytle.

11 0
možnosti
PK

P33a12v71e31l 66K74u47r59a22l

30. 3. 2014 17:14

Heleďte 20 let poslouchám nějaké žvásty o "procesu", "usmičování", "asimilaci", "začleňování"....

a víte co? Už toho mám dost.

Chci výsledky a chci je hned. Nehodlám čekat dalších 20 let na to jestli vaše nové procesy zaberou.... je totiž dost možné že za dalších 20 let bude situace stejná a nebo ještě horší. Že prostě veškeré vaše snahy selžou. 

20 let tady romy a cikány začleňujete... vietnamci to zvládli za 5 let, bez aktivní snahy státu, prakticky jakékoli etnikum mimo muslimů a cikánů se dokázalo integrovat v řádu jednotek let.

Takže s dalšími 20 lety snah a tolerance už se mnou vážně nepočítejte.

21 0
možnosti
PK

P52a54v68e42l 59K75u23r66a98l

30. 3. 2014 17:17

Peněz už se do toho nalilo bez jakéhokoli reálného výsledku miliardy... je na čase říct dost a přesounout peníze na mnohem palčivější problémy typu našeho katastrofálního předliužení a řádné zkrouhnout sociální výdaje v téhle oblasti.

Co potřebujeme je aby policajti začli zloděje zatýkat bez ohledu na to jestli to pak vyvolá a nebo nevyvolá nepokoje, co potřebujeme je aby soudci každému za stejný trestný čin dali stejné tresty a neomlovalo se to sociálním prostředím.

A hlavně co potřebujeme je přestat rozdávat lidem peníze jenom proto že se umí množit... když je na to měkdo ekonomicky tak dobře že si může dovolit přivést na svět potomka tak je na tom očividně dost dobře na to aby nakrmil sám sebe i to dítě. Takže by v tu chvíli měl ztratit veškerý nárok na sociální dávky a rozhodně by se mu neměli na dítě dávat přídavky a porodné.

13 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru