Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

S hromadou idiotů se stejně žádný nový, krásný svět nikdy neudělá.

1 0
možnosti
MK

Má vůbec smysl bojovat proti kouření, když je na ústupu? Nestačilo by počkat až tedy ustoupí?

4 0
možnosti
ZJ

Kouření je na ústupu, ale blbců přibývá.

Co dalšího dobrotrusové vymyslí?

4 0
možnosti
Foto

Ono se teď jedná o kouření v restauracích. Přitom nekuřácké restaurace a pod. přibývají, v dalších je vyhlášen zákaz kouření v době podávání hlavních pokrmů.

Argument, který v diskusích nedávno zazněl, že cigareta do restaurace patří, je hloupý. Do restaurace jdeme především něco pojíst a popít. To nikdo nikomu neupírá. Nebo ano? Může si nekuřák pochutnat na krmi v zahulené putyce? Ne, uteče - tudíž je omezen. Argument, že může jít jinam (je-li kam), je opět hloupý. Vždyť i kuřák si může zakouřit jinde, např. venku.

V dobách Gutha - Jarkovského, kdy dámy nekouřily (na veřejnosti), byl v lepších podnicích vyhrazen pro kuřáky kuřácký salonek.

Podobně i ve vlacích existují oddělení pro nekuřáky (těch je víc) a pro kuřáky. Protestující pánové by měli proti takové diskriminaci také reptat. Neboť kuřákovi je odebráno právo jít svým dýmem oblažit nekouřící pasažéry.

V zemích, kde funguje občanská společnost, nemusí stát takovéto prkotiny řešit - vyřeší si to lidé.

A dotěrnou otázečku pro reptající: co jste, pánové (a případně dámy) udělali pro to, aby se stát takovými věcmi nemusel zabývat?

Víte, kolik hnusných a diskriminačních zákonů a opatření už tento odporný stát vydal? Musíte v autě svítit i ve dne, musíte jezdit vpravo, musíte dát přednost při vjezdu na hlavní, musíte platit povinné ručení .... (další doplňte dle libosti).

Nebo vezměte do ruky hřebík a strčte jej do levé dírky v zásuvce, kde se nachází fáze (230V), pokud možno bos a v mokru. Jakýsi státní předpis to zakazuje, ale vy se na své svobodě omezovat nedáte.

Viz i současný případ s cyklistou, který se svobodně vydal v noci bez osvětlení po dálnici ...

2 2
možnosti
TM

Škoda, že je těch vět tolik - jedna fakt stačila...

3 0
možnosti
JP

J44a54n 74P74e70t98r49u34s

7. 6. 2015 15:04

Odpůrci omezování kouření prohrají, protože jich je méně.

1 0
možnosti
JP

J40a53n 81P27e36t45r34u70s

7. 6. 2015 14:57

To je dobře, mile rád se přiučím, akorát mi asi musíte říct, co jsem vlastně nepochopil ;-D

1 0
možnosti
Foto

Zakládat teorii na trendech je nehorázná blbost.

5 1
možnosti
JP

J47a23n 52P35e49t92r58u43s

7. 6. 2015 14:56

Ano, jak se říká, trend není fyzikální zákon! Ale pořád je to trend, a nepřihlédnout k němu je jako strkat hlavu do písku.

1 0
možnosti
JM

Mladý muž zřejmě nechápe, že veškerá opatření státu "ve prospěch společnosti" slouží v lepším případě jen k výběru dalších peněz do nenasytné státní pokladny. A to jak přímo (povinné placené služby), nebo nepřímo (pokuty za nesplnění nesmyslných nařízení). 

V tom horším případě má stát díky nesmyslným a někdy i nesplnitelným zákonům možnost likvidace nepohodlných jedinců i skupin.

2 0
možnosti
JP

J91a65n 60P41e74t89r64u57s

7. 6. 2015 15:00

To by mě opravdu zajímalo, z kterých výroků v mém článku jste tohle vydedukoval. Podsouvat autorům, co si myslíte, že si myslí, a pak na to útočit, na to je v angličtině hezký výraz - straw man :-)

1 0
možnosti
RK

Opravdu bych chtěl zažít tu situaci, až se všichni kuřáci rozhodnout týden trpět a nekoupit si jedinou krabičku cigaret. Co to udělá s národním rozpočtem je zároveň námět na debatu.

4 1
možnosti
VJ

Neudělá to s rozpočtem vůbec nic, protože místo té cigarety si koupí třeba jablko nebo zajdou ke kadeřníkovi...nakonec se ty peníze stejně otočí a skončí v rozpočtu formou ostatních daní. Bohužel se kuřákovi Kalouskovi povedlo hloupější část populace (čti převážně kuřáky) přesvědčit, že snad rozpočet stojí na cigaretách :-P

Něco by se dělo pouze, kdyby si lidé přestali kupovat zboží a služby. Ale to už není o kuřácích a nekuřácích.

1 4
možnosti
JR

J36a58n 20R43á60ž

7. 6. 2015 12:55

Do čerta, vždyť vůbec nejde o kouření, či nekouření, ale o zásah do svobody člověka. Dnes se určuje že restauratér musí mít jen nekuřáckou restauraci, nařizují se nesmysly o alergenech, už se mluví o nařízení jakou skladbu nápojů musí rastaurace mít, zítra se bude zakazovat jestli může byt v hospodě tlačenka, či buřt s cibulí a skončí to jak za komunistů: EU nařídí jednotnou zdraví prospěšnou stravu a každý restaurátor bude muset vařit jen jídla podle norem EU.

Lidi mějte rozum a nenechejte okrajovat svobodu pod zdánlivě bohulibými důvody.

13 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru