Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příklad s Palaščákem sice poněkud hapruje, ale jinak rozumím, co jste tím chtěl říci a souhlasím

0 0
možnosti
RM

Nic není černobílé přece. Člověk má mít srovnané kdy má být ten "David" a kdy naopak ustoupit. Je mi sice jen 31 a tedy nejsem příliš ošlehán životem (jako jiní starší lidé), ale už 11 let pracuji a v pracovní kariéře jsem si už zažil několikráte, že prohra/ústup nemusí v celkovém pohledu znamenat neúspěch, ale naopak...

0 0
možnosti
JP

J29a69n 70P95e51t66r23u92s

17. 6. 2015 13:26

Jenomže já nemluvím o prohře nebo ústupu, ty jsou v životě běžné. Navíc to z mého článku vůbec nevyplývá.

Mluvím o tendenci ze strachu provést věc, o níž sami vnitřně víme, že není vůbec správná, a stejně se podvolíme.

0 0
možnosti
PK

"Pan Palaščák, známý z kauzy podplácení trenéra Růžičky, se tak bál o osud svého syna, který celý život hrál hokej, byl objektivně dobrý a přesto měl ve Slavii skončit, že se rozhodl poddat stávajícímu systému a použít úplatek.".... Vážený autore, pokud by byl "objektivně dobrý", tak by pro něj nebyl problém přestoupit do jiného týmu, což se nestalo - na druhou stranu je potřeba si uvědomit i to, jak může dopadnout tým, kde by bylo více takových "objektivně dobrých" hráčů... Nejsem zcela dopodrobna seznámen s tímto případem (informace z médií raději ignoruji), ale domnívám se, že problém je trochu jinde... na jedné straně je otec, který finančně podporuje svého syna za účelem, aby se udržel ve Slávii a nedej Bůh, aby náhodou nehrál zpátky v HC Most a na druhou stranu je tady trenér, který bere peníze za to, aby mohl umožnit hrát ve Slávii. Obojí je špatně. Ne každý má na to, aby sportoval na nejvyšší úrovni a jakákoliv finanční injekce mu nepomůže, a je také špatné brát peníze za účelem toho, že "živím naděje" rodičů, že jejich děti jsou něco více.

1 0
možnosti

Vy se neztratíte, máte ve všem hned jasno. Pochybnosti jsou pro hlupáky a pravdoláskaře

Kauza Palaščáka se dá vnímat, jak to vnímáte Vy. Pokud člověk nemá dostatek informací a neumí moc myslet.

Ne v naší zemi, ale v každé zemi existuje tradice přitakávání. Zkuste trochu cestovat a zajímat se o jiné země.

Proslovy o tom, jak se všichni musí postavit silnějším, se lehce pronáší. Velice lehce. A většina lidí, co je tak pronáší, když dojde na lámání chleba, najednou sehnou záda a zapomenou, co to vlastě kdysi říkali.

0 0
možnosti
PD

P66e25t58r 17D34u11s

17. 6. 2015 12:31

To je domluva, nebo vlastní výmluva?:-(

0 0
možnosti
VH

Ono to je především v lidech. V některém systému strach (jeden ze základních lidských pudů) nevynikne. Není proč. Ale v člověku je. A je ve většině lidí. Ne Čechů - lidí celého světa. Mnozí jsou vychováváni k hrdinství. Výchova však působí jen potud, pokud nepřijde ohrožení.

   Pozor: nepíši o všech, jen o některých, kterých je podle mne většina, kteří mají v genech jako reakci na nebezpečí útěk. Jen menšina má útok.

0 0
možnosti
MP

Moc zjednodušujete. Za komoušů jste mohl jít tzv. k lopatě a uživil se. Dnes byste z toho ani nezaplatil nájem.

0 1
možnosti
JP

J87a94n 27P48e45t25r25u77s

16. 6. 2015 22:00

Nezjednodušuju. Uživilo vás to, ale zničilo vám to kariéru ve vámi zvoleném oboru, což mnoho lidí nebylo ochotno podstoupit.

2 0
možnosti
LN

...hmmmm...cituji..."se tak bál o osud svého syna, který celý život hrál hokej, byl objektivně dobrý a přesto měl ve Slavii skončit, že se rozhodl poddat stávajícímu systému a použít úplatek...."...závidím vám mladíku...jak to máte v hlavě srovnané...a už jste odsoudil...zatímco vyšetřování ještě skoro ani nezačalo....Rv

0 0
možnosti
JP

J97a36n 40P57e36t51r10u77s

16. 6. 2015 21:58

Ale prosímvás, jděte, o žádné vyšetřování tady nejde, korupce a podobné praktiky probíhají skrytě, za zavřenými dveřmi, a je často jen na naší osobní zodpovědností tomu nenapomáhat. Navíc zde se pan Palaščák natočil a v rozhovoru DvTv své jednání veřejně obhajuje...

To abychom se pak báli říct "Rath zneužíval veřejné peníze", protože o tom ještě nerozhodl soud. A pak se protistrana odvolá. A tak dále do nekonečna. Pokud budeme věřit jen soudům, oficiálním řízením apod. (které navíc někdy samy reprezentují ten samý systém, proti němuž zde varuji), nepohneme se ani o píď.

4 0
možnosti
JS

Tak tentokrát dobrý. Souhlas.R^

0 0
možnosti
JP

J38a14n 52P23e36t90r82u73s

16. 6. 2015 22:01

Děkuji. A nebojte, příště zase bude jeden provokativní ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru