Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RO

Ano dotace, regulace atp. to je to proč nemám rád EU. 

Vy to neberete jako argument, já ano.

Řepka, solární panely, žárovky, banány, atp. Jenže problém je, že to je opravdu jen ten začátek. Ono asi před půl rokem jsem četl směrnici zabývající se ovocem, o kterém jsem slyšel asi jednou v životě. A tomu se věnovala mnohostránková směrnice.

Pro Vás je třeba uvádět dopady regulací. Pro mě ne. 90% Regulací je špatných. A zbytek. Ten by měl být tak jasný proč je, že by ani moc velkou obhajobu neměl potřebovat. 

Jinak moc pěkné dotace: 

http://zpravy.aktualne.cz/deset-tucnych-let-dotaci-z-evropskych-fondu/r~e0fbb76ccec811e3b26d002590604f2e/?fb_action_ids=10203935411649135&fb_action_types=og.recommends

0 0
možnosti
BK

Inu, nějak se mi celá ta situace prostě nelíbí. Vám to snad připadá jako světlé radostné zítřky? Můžete mi, kromě milionkrát omílaných, ale ve skutečnosti značně pofidérních evropských dotací uvést, co dobrého nám eurosajuz přinesl? Snad více svobody? A jak to chcete hodnotit, když nemáte s čím srovnávat? Jak víte, kde bychom bez EU v této podobě byli? Posloucháte nebo čtete vůbec co nám servírujou?? Rudý právo byli žabaři. To ovšem nemůžete pamatovat, takže to nevnímáte. .

1 4
možnosti
Foto

V době před vstupem do EU se u nás rozkradlo, co šlo. Kdyby to pokračovalo dál, asi bychom vzhlíželi i k Albánii.

Samozřejmě jsou státy, kterým by EU nic nepřinesla - Švýcarsko, Norsko a pár dalších. Jejich úroveň je ovšem silně nad evropkým průměrem.

Kdežto nás zařadilo UNESCO ne konci osmdesátých let mezi rozvojové země s obrovským vnitřním dluhem (hroutící se paneláky, rozbité silnice, zchátralá infrastruktura, o morálce nemluvě).

Myslíte, že je vinou EU, když stavba kilometru dálnice (ba i metra) je u nás dvojnásobně dražší, než v Německu? A že navíc stavba se jaksi nezdaří (mosty, tunely atd.) a nutno ělat opravy?

Podívejte se na Slovinsko - má ze všech postkomunistických zemí nejvyšší úrověň.

0 1
možnosti
MP

Autor má pravdu. Ve všech státech EU velmi prudce roste životní úroven a zvyšují se platy. Radikálně se snižuje nezaměstnanost, chudoba  a zadluženost. Čest práci. S evropským svazem na věčné časy!;-D

3 3
možnosti
HF

Taky studuji i když mám nějaký ten křížek na hrbu. A pokud se zajímáte o problematiku evropské dluhové krize a nevíte že existují zdroje např. předních německých ekonomů (když už teda nemusíte strejdu Klause, který toho ví přeci jen více než Vy), které lze snadno citovat a podložit jimi tvrzení, tak nevím co na té vysoké děláte.

Fakta najdete i přímo ve smlouvách, když už byste i německé ekonomy hodnotil jako strejdy.A pokud znáte zákonitosti ekonomických jevů, pak dojdete k podloženým závěrům. To byste ale měl jako student vědět. Zdá se, že nevíte.

Sám svá tvrzení podložená nemáte, jen jste zatím smetl ze stolu to, co se Vám nehodí. To není příliš vědecké:-)....

Ale nic není ztraceno, studujete, abyste se to naučil.

0 0
možnosti
Foto

Že strejda Klaus toho ví víc, než autor, je možné. Jde jen o to, jsou-li tyto vědomosti pravdivé a k něčmu dobré. Vzpoměňme, jak byl v zahraničí vypískán studenty a že je považován za ekonomického exota (všimněte si, jak jsem tolerantní).

Německý ekonom prof. Kosta (českého původu) nad Klausovým stylem hospodaření jen vrtěl hlavou, když před časem navštívil rodnou Prahu (povyprávěl toho dost).

Problémy ekonomiky jsou celosvětové, nejen v EU, hlavními viníky jsou ze řetězu utržené burzy a banky (spekulace s kurzem tec.) , které produkují peníze nepodložené adekvátní materiální produkcí. Tudíž inflační spirála a zadlužování.

0 0
možnosti

Musím Vám dát za pravdu, že někteří umí jen bezduše kritizovat, aniž by měli zjištěná fakta. Vy však ve článku také fakty, které by dokazovaly pozitiva našeho 10letého působení v EU, také zrovna nehýříte. Pravda je taková, že EU z nás udělala pomyslné město, které může tak akorát držet ústa.

3 2
možnosti
Foto

Tadeášku, tak nám sem vrhni zjištěná fakta. Autor slíbil, že to uvede později.

A také to pomyslné město, kde dlužno krotit mluvidla, bych rád měl doložené.

Ovšem je pravda, že pokud Brusel vymyslí blbinu, my ji povýšíme na druhou. Ale to MY!

1 1
možnosti
JM

Synku, zkus přesvědčit ještě dva kamarády a každý mi dejte stovku, kterou máte na zakoupení svačiny. Já ti za to dám stovky dvě, ale kamarádi ostrouhají. A za ty dvě stovky si nesmíš koupit svačinu, ale pumpičku na kolo. Možná, že potom se ti unie taky nebude líbit. A kamarádům už vůbec ne. ;-)

8 0
možnosti
Foto

Jenže tak dotace nefungují. Zjednodušeně to funguje tak, že EU nám dá na pět let určitou částku a je jen na nás jak jí využijeme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru