Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Ano, problem CR je v jeji levicovosti, ale take v jejim centralismu a nacionalismu. Neco postavene na lzi nemuze nikdy vydrzet.

0 0
možnosti
VM

"Proč nemáme zájem udávat tón evropského diskurzu nebo se podílet na společné měně a být tak skutečnými hybateli dění v Evropě?"

protože nám došlo že v té slavné EU to tak nějak po bolševicku smrdíRvEURv

2 0
možnosti
JR

J22a91n 10R48á91ž

8. 9. 2015 14:27

Přece jen není od věci dohlédnout se za obdobím první republiky.

Jak je možné, že stát obklopený nepřátelskými systèmy, bez berličky Evropské unie, v prostředí silné celní ochrany vnitřního trhu ve všech státech, vytvořil jednu z nejsilnějších proexportně orientovaných ekonomik v Evropě? Nebylo to právě tím, že jsme se v nikom nezhlíželi, po nikom se neopičili, nenechali si radit, dělali věci po svém a nikdy nespoléhali na to, že nám někdo pomůže dotacemi něco zbudovat?

Že potřebujeme EU je hloupost. Jediné co potřebujeme jsou zóny volného obchodu bez celních zábran. A to jde i bez EU, bez Evropské komise, bez evropského prezidenta, či nařízení o biopalivech nebo žárovkách. Bez vměšování do vnitřních věcí při řešení cikánské problematiky nebo nařizování o počtech žen ve vedení podniků bychom se také obešli. Nefunkční a neefektivní kolos řízený socialisty "zamrzlými" v ideologii šedesátých let, je jen zdrojem potíží, dluhů a nehospodárnosti.

3 0
možnosti
AG

Přiznám se, že Vám nějak nerozumím.

Tvrdíte, že vyučenci jsou méně zaměstnatelné skupiny obyvatel než ostatní vzdělanci ale přitom to není pravda. Na trhu práce je jich naprostý nedostatek. Ale to nevadí,nemůžete vědět vše.

Otázka reformy školství je úsměvná. 25letá snaha reformovat školství vedla k jeho naprosté degradaci a to zejména díky právě Vámi navrhovaném systému svobodného rozhodování ředitelů o tom jak se bude na jejich školách učit. Jediné s čím lze souhlasit je potřeba změnit financování od počtu žáku směrem k učitelům. Tedy peníze podle opravdové potřeby a nikoliv podle počtu žáků. A stejně tak potřeba jednotného učebního plánu.

O sociálních reformách nemluvě, protože to není změna pro jednu vládu ale musí to být shoda na systému napříč politického spektra.A to se obávám je v současné době neřešitelný problém.

3 0
možnosti
JM

Tesat do kamene. Konkrétně kvalitního instalatéra, elektrikáře a zedníka aby člověk pohledal. A o jejich výdělcích se nikomu ani nezdá /nezávidím jim to, komu čest, tomu čest/.  Stavím dům a vím o čem mluvím.

1 0
možnosti
JM

Proč pořád používáte množné číslo? Vy máte nějaký mandát mluvit za ty ostatní? Jak jste ho získal?

0 0
možnosti
JP

J23a73n 77P45e84t26r67u24s

8. 9. 2015 12:05

Proč vás obtěžuje takový detail? Mám jednoduše pocit, že jsme v ČR "všichni na jedné lodi" a cítím se být součástí země a spoluzodpovědný za to, jak si to tu tvoříme. Nemusí se mi líbit, kdo je zrovna u moci, ale stejně můžeme do určité míry táhnout za jeden provaz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru