Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Většina čechů sice nemá ekonomické vzdělání, ale umí číst. A jelikož je €uro projektem politickým a né ekonomickým, je po dnešní zkušenosti s fungováním €urozóny referendum na místě. Já osobně nevidím problém v referendu, připojenému k nějakým volbám. Problém bude kampaň. Zase budou obě strany lhát až do aleluja.:-/

0 0
možnosti
Foto

Chapu prijeti eura jako znameni, ze jsme partneri v jednom spolku a ne vycuranci, kteri jen neustale laviruji nad osobnim prospechem. Argument, ze dojde ke zdrazeni, je mi k smichu. Protoze kdo bude zdrazovat? Zas jen ti ukriceni vycuranci. Navic si myslim, ze i tem mene zdatnym v matice dojde, za kolik delaj a kolik co stoji v EU.

0 1
možnosti
Foto

Pane Machacek, s Vami vesmes souhlasim. Proto, prosim, v cem jsme v rozporu? Rozvedte Vas nesouhlas, prosim.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že je vhodná situace pro zrušení národní měny. Zejména kvůli souvisejícím povinnostem, ekonomika by to vcelku zvládla.

0 0
možnosti
Foto

Vždyť tu euro máme. V každém lepším obchodě můžete touto měnou platit a můžete mít konto v bance v eurech (nebo dolarech).

Naopak, zkuste někde v zahraničí platit korunou. Neuspějete, jako já.

1 0
možnosti
DB

Nejde o teorii stability, jde o to, že měna nikdy neudělal nic špatného. Jen se to lidem říká, aby si nevšimli, co všechno udělali lidé, a aby tedy lidé mohli kanalizovat svůj vztek na nějakého obětního beránka, v tomto případě na EURO. A to je prostě nesmysl. Mohli bychom platit například lasturkami  nebo zrníčky písku či usušenými květy heřmánku . Je to jedno. S jednou výjimkou---v korunách se lépe krade---chybí totiž mezinárodní kontrola, která nastane přijetím eura.

4 0
možnosti
VH

Zní to krásně!!  Také dostáváte bohatě plusů.

  A teď prosím: jak se ztíží kradení a podvádění změnou měny? Jaká bude mezinárodní kontrola? Kontrola čeho?   Mezinárodní obchod je buď v dolarech, nebo v eurech již nyní. A výběr daní nebude nikdo za nás kontrolovat, ani kdybychom platili červoněncema.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru