Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náš stát dorostence ze spřátelených zemí třetího světa brával už za totáče na studia zdarma - právě proto, aby se vrátili (a ve svých zemích kromě nově nabytých odborných znalostí také šířili tu "správnou" ideologii), ne proto, aby zůstávali.

Fakt je, že tito studenti měli vždycky tendenci zcela opačnou....

Jenomže jak se mají rozvojové země posunout dál, jak mají přestat být líhní chudiny, když se jejich elity nevracejí domů???

1 0
možnosti
MP

Pokud někdo vystudoval za stipendium poskytované jako pomoc rozvojové zemi, tak je normální, že se počítá s jeho návratem do vlasti. Nač by potom tato stipendia vlastně byla?

Kromě toho, jsou ḱvalifikace a kvalifikace. O tzv. "bílé límečky" nouze není nikde, ovšem po kvalitním vědci z technického nebo farmaceutického oboru "skočí" ledaskdo, protože na tom má zájem sama ta firma. USA přece silně profitují z toho, že si přitáhly ty nejlepší mozky. Samo absolvování nějaké školy, i té nejprestižnější, ale zdaleka nestačí.

2 0
možnosti
SS

Presne tak - na CalTechu si nas firmy rozebraly pred ukoncenim skoly a za zahranicni studenty co tam byly na statni stipendia radi vse zaplatily.

0 0
možnosti
JR

J81a12r25a 34R67a54n67k

2. 7. 2015 3:56

R^nevidim duvod, proc by se "potencial" po studiich nevracel domu....tam jsou potrebni vice:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru