Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J29a83n 89F94r95o90l91í75k

13. 6. 2014 15:34

Vážený mladý pane, značnou část života jsem pracoval s cikány (považují toto označení za normální a Rom je jim k smíchu) a mám značné zkušenosti. Předvším bych se ohradil vůči Vašemu tvrzení, že v našem národě není tolerance k jiným národnostem. Bez problému zde žijeme s Filipínci, Rusy, Ukrajinci, Řeky, Vietnamci atd. Pravda značná netolerantnost panuje vůči zlodějům a flákačům žijícím na úkor našich daní. Mezi ně nepatří jen cikáni, ale také spousta vysokoškoláků humanitních oborů, kteří se živí ve státem placených úřadech o jejich nezbytnosti nechť si každý udělá svůj názor. Četl jsem pozorně jaký recept nabízíte a mohu souhlasit, že vliv okolního prostředí je významným faktorem. Pracovní tábory jimi jistě mohou být také. Nakonec Hitler nám jich tady několik zřídil. Zatím ovšem žádná vláda neměla odvahu tento recept realizovat a dává přednost před placení výpalného těm stovkám tzv. "romských neziskovek"  a samotným cikánům ve formě sociálních dávek, příspěvků na bydlení, otop, telefon nebo nejnovější módou je příspěvek pěstounský. Mnohým většinovým gádžům se ovšem tento systém zajídá.

0 0
možnosti
KD

K78a59r90e51l 47D16u43b

8. 6. 2014 17:42

Pane Linharte, vy jste advokátní koncipient v AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři, Hradci Králové, že ?

Koncipient, to je něco jako u řemeslníků učedník, že ?

1 0
možnosti
Foto

Nejsem, ale vykonal jsem tam koncipientskou praxi předpsanou zákonem o advokacii. Díky za lustraci, soudruhu Dube. :-)

Koncipient není učedník, spíš něco jako lékař před atestací.

0 0
možnosti
AF

Autor je značně nezkušený, přestože byl Americe, nic to na tom nemění.

 Já měla v jeho věku podobný názor, ale dnes  , S MNOHA ZKUŠENOSTIMI ! ,

vidím věci jinak než mladý autor blogu . Je mi líto, že nemá pravdu.

Když jsem četla kdysi knihu od J.Wericha, jaké byly začátky jeho nového života v emigraci v Americe, tak se to rovná realitě. Také on a jeho rodina si museli projít těžkostmi se začleněním. A totéž čeká na cikány, kteří to ještě neudělali. Proto by neměli otálet, a měli by  začít překonávat těžkosti spojené se začleněním so civilizované společnosti. Jinak se pro ně nic nezmění.

A náš mladý autor vy měl více číst, aby jeho představy a názor byly v souladu s realitou.

Není možné dělat líným kmenům chůvu dlouhá staletí !

5 0
možnosti
JM

Článek především mluví o hluboké nezkušenosti mladého člověka a jednostranný pohled na věc. Říci, že je tu problém, problém, který tvoří majoritní většina a neříkat řešení je dosti problematické. Osobně si myslím, že pro Romskou komunitu se v této zemi dělá hodně, od obecně prospěšných společností, různých dostací až po pozitivní diskriminaci, ale osoud každého člověka má v rukou právě jen a jen jeho rodina a on sám. A především po změně musí křičet Romové, ti musejí chtít žít jinak a podílet se na tom, pokud tomu tak nebude, budou ve vašem kruhu. Osobně bych jim přál z něho vystoupit, zcela se začlenit do společnosti, přijmout její kulturu a návyky a odtržení se od sociálního systému a postavit se na vlastní nohy, ale obávám se, že tomu tak v nejbližší době nebude a sociální závislost Romů se bude prohlubovat, protože to jsou právě často oni, kdo přizpůsobuje život tomu, aby mohli brát sociální dávky a tento způsob života se jim poměrně i zamlouvá. Budu moc rád, když tomu tak nebude...

1 0
možnosti
JB

Už první autorova věta "Podle většinového názoru Romové na naší společnosti parazitují" ukazuje, že autor neví o čem píše a že bude dále psát jen omšelé klišé. Vážený autore - lidé v této společnosti "nemají názor" oni mají především "zkušenosti", jak se s těmito lidmi žije. Nebuďte trapný zaměňováním názoru se zkušeností. Sám jste za obrovský peníze udělal nějaký tábor, z kterého MOŽNÁ jeden dva lidi vyjdou polepšení - tomu říkáte úspěch??? Tím se chlubíte??? Já říkám trapné.Za tolik energie tak málo výsledku. Raději nechodte do zaměstnání, každý zaměstnavatel by vás po takovém pracovním výkonu vyhodil. Jenže o tom to je. Když budete mizerně pracovat s barevnými, ale tvrdit, jak pak budou lepší a my také, tak dostanete ZADARMO peníze od státu - tedy nás všech.:-/

2 1
možnosti
JP

Paní Burjánková, nejenom v Chicagu, ale i v Čechách byly a jsou tábory pro tyto "znevýhodněné" minority. Protože pracuji v sociální komisi města, jeden rok jsme dávali dotaci na tábor romských dětí. Věk dětí 10-15 let. Cíle: kromě pobytu v letním táboře s obvyklým programem se měly děti učit základním hygienickým požadavkům, např, mytí rukou po jídle, čištění zubů !!!! Bylo přihlášeno 15 dětí, přišly 3. Malá účast byla odůvodněna tím, že "oni jsou zvyklí být nedochvilní". Od té doby jsme na tyto tábory odmítali dávat dotace a dali jsme je těm, co si jich váží, třeba pro tábor na autistické děti, děti mentálně postižené apod. Připadalo nám zbytečné vyhazovat peníze daňových poplatníků na činnosti, které mají děti umět z domova. Proč učit 15-leté děti mýt si ruce po jídle nebo použití WC? To snad mají umět už z rodiny (případně z školky).

6 0
možnosti
JP

Vážený pane, barva pleti Čechům nevadí. Vietnamci se taky zařadili a děti, které se jim narodily až tady, patří mezi premianty. Čechům vadí nekulturnost. Když se do paneláku nastěhují bílí nebo i Vietnamci, je to pořád slušný dům. Jakmile se tam nastěhují Romové, vznikne ghetto. Jak to, že vzniklo jen Romům, proč třeba ne Vietnamcům? Podívejte se na Luník v Košicích, na Chánov a další sídliště. Jak to, že Romové žijí v tomto bordelu? Proč se kolem jejich sídlišť stavějí ploty? Vážený, aby ochránily ty slušné!! Kdyby si tato komunita žila za své, bylo by to všem jedno. Ale těm pracujícím - je jedno, že to jsou bílí, černí nebo modře puntíčkovaní - vadí rasismus naruby. Když bílí napadnou Romy, dostanou exemlární tresty (Vítkovice a Natálka). když Romové napadnou bílé, řekne se jen: "ty, ty ty, ještě jednou a bude to podruhé" (znásilněný a téměř ubitý Patrik v Bohosudově). Naše společnost je rasistická vůči slušným a nadržuje partě neslušných. Vy se divíte, že se konaly protiromské demonstrace? Jak to dopadlo? Zastrašováni byli ti slušní. myslíte, že toto nadržování může dobře dopadnout? Ne. Protože stát by měl měřit všem stejně, ne zvýhodňovat skupinu, která se nesnaží a prazituje na druhé. Pomoc ano - ale pomoc tomu, kdo o ni stojí a kdo si jí váží. Ne tomu, kdo pod hesly "pomoci a začleňování" chce čím dál víc. Vždyť kolik tu máme začleňovacích agentur, kolik peněz jim bylo vyplaceno na dotacích a situace je čím dál horší. Kolik je programů na vzdělávání Romů a kolik Romů aspoň dokončí základní školu. Kolik je romských vysokoškoláků? Pardon, v zemi, kde je vzdělání bezplatné a hrazeno z daní, jim někdo brání se vzdělávat nebo pracovat? Víte, pokud někdo NECHCE, tak mu nepomůžete, ani kdybyste se rozkrájel. Koně taky můžete přivést k řece, ale už ho nedonutíte, aby se z ní napil.

12 0
možnosti

Škoda, že vám nikdo z těch hlásačů multikulti neodpoví R^

2 0
možnosti
VJ

Je to jižní kmen,kde večer končí až po půlnoci,pobyt v místnosti je pro ně nepřirozený,

nejraději mají oblohu nad hlavou a proto jsou rádi na ulici..a k tomu jejich temperament

a hlučnost,rádi křičí a ´´hádají´´ se. A nyní mi řekněte,zda byste s nimi chtěli bydlet?!

Myslíte,že se jejich životní styl dá změnit?? A také jsou to největší rasisté -gádža za

vše může,gádžové jsou rasisti,nepřátelé.Už Dr.Hübschmannová k tomu poznání doš-

la a jak se jim snažila pomoci!.Myslíte,že budou ráno vstávat a doprovázet malé děti do povinné předškolní výchovy??Když jdou spát po půlnoci,tak asi sotva!!A proč by se učili??na pasáka velké vzdělání netřeba,no a pak si vyřvat invalidní důchod. Pohroma bude,až zruší sběrny kovů-co budou pak dělat?? -bez pohybu ztloustnou!!

3 0
možnosti
AF

V takovém případě je třeba, aby si milí cikáni našli jinou zemi, takovou,

která má stejný životní styl, jaký preferují oni.

0 0
možnosti
LK

Zdravím. Já bych se i s lecčíms v blogu ztotožnila, nic není černobílé, leč chtěla bych zareagovat (vlastně jenom) na pasáž, která se týká zemí, "kde barva pleti není problémem". Francie, země tak multikulturní, že z toho každý multikulturalista musí mít automaticky orgasmus - obrovské problémy s Romy, myslím, že je všeobecně známá skutečnost. Rovněž multikulturní Kanada - to samé. Itálie - v Římě zloději a prostituti, vč. dětské prostituce, k níž mnohdy děti prodávají jejich vlastní rodiče. O multikulturním Norsku a jeho zkušenostech s Romy zde na blogu psal např. pan Ruščák, který je fakt poslední, koho bych nazvala rasistou, viz jeho další blogy http://andrejruscak.blog.idnes.cz/c/361760/O-Romech-v-Norsku-aneb-problematicke-souziti-i-na-Severu.html

6 0
možnosti
Foto

vážený pane Linharte,

zřejmě jste vaši dnešní, více než  8 hodinovou diskuzi pojal jako poradnu pro právně nevzdělané. Ale mám vážné pochybnosti, zda jste získal někoho na svou stranu. A vaše vyhrožování trestním oznámením, je víc než trapné.

Pokud nejste přílíš úspěšný ve vaší právní praxi, tak tady si reputaci asi nezlepšíte.

Přeji vám dobrou noc.

6 0
možnosti
Foto

Našel jsem tu jediného důstojného oponenta, a to pana Kronera. Toho dovzdělávat nemusím a můžu rovnou diskutovat, což je, věřte mi, velmi, velmi osvěžující.

Jestli vám přijde normální, aby někdo podněcoval k vraždění lidí, tak mně to normální nepřijde. Zákonodárci taky ne, a proto na to pamatoval příslušnou skutkovou podstatou v trestním zákoníku. A trestní zákoník budete respektovat, pane Matuško, nebo na to zle doplatíte. Vy i kdokoliv jiný. V našem státu nikdo k vraždění podněcovat nebude. Ne beztrestně.

0 2
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Společenské dění v Česku i ve světe.

Kde domov na Twitteru