Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

Pane Tvrzi, jste schopen abstrahovat od emocionální stránky věci a vážit jen věcné argumenty? Pokud ano, jsem ýzvědav k jakému hodnoceníKlause dospějete a co to bude svědčit o vás a o hodnotách, na kterých vám záleží.

2 0
možnosti

A autore, nejen k Vám - jsem zvědav, co byste říkal tomu, kdyby až se budete ženit Vá příslušný "úředník" sdělil, že mu žádný předpis neříká, kdy má skutečnost, že obřad proběhl podepsat a strčil si ho klidně na rok do šuplíku. Ono to má pak i nějaké právní konsekvence. tak nemluvte o nenávisti. A jde jen o to i těmi žalobamíi, aby ten, kdo to jedině může udělat, tu ústavu závazně vuyložil - ve směru všech "provbokací" Václava klause jako prezidenta. Jinou cestu ti senátoři jaksi nemají. Kompeteční spory nevyužili ani socani ani třeba úřednický premiér Fischer. Ti senátoři proto, že do pohybu to takto dali až ti nezávislí. Straničtí senátoři, respektive ta část, která by bývala chtěla byla prostě umlčena stranickými sekretariáty. Je-li Vám ústavnost u zadele, pak to nekamuflujte nenávistí ke Klausovi. Jste vedle,

2 1
možnosti

No já se pane Hermánku musím usmívat nad Vašimi vstupy. jistě autor může mít pravdu k tomu, co si vybral a na co reagoval. O tom však Klaus není. Klaus je o vztahu k ústavě a vztahu k nezávislému sloupu demokracie. Zřejmě Vám i autorovi imponují podpisy nepodpisy Klause, jimiž se prostě staví nad parlament a jako malej kluk komplikuje exekutivu, protože nakonec podepíše, což dokládá, že ví, že musí. A to, že měl na Hradě poradce, jenž ho k tomu ponoukal s tím, že ůstava mu neříká, kdy má časově podepsat svědčí o všem. O Klausovi i o tom právníkovi. A ta amnestie? Jistě žaloba bude zamítnuta, respektive všechny´a právem. Nicméně ÚS se už v žalobě ohledně amnestie odmítnutím projednávání alibisticky a účelově zbavil odpovědnosti vyložit vztah vlády a premiéra při nečasově kontrasignaci, poněvadž tak tiše řekl, že premiér může kontrasignovat bez projednání s vládou. Zřejmě proto, že to neumí odůvodnit či nechce. Totéž zřejmě provede s žalobou o velezradě. Autor je mimo, nikdo soudný nemohl předpokládat, že obě žaloby budou úspěšné - jejich účel byl jiný a oprávněný. Bohužel vztah k ústavě je mezi lidem stejný, jaký k ústavě má klaus a většina politiků. A žebráme si o to, k čemu došlo v Maďarsku, kde politici se zvůlí sobě vlastní omezili nepřípustně pravomoci tamního ÚS. Ohlasy v Evropě tomu i odpovídají. A amnesti klaus prostě zneužil, s tím nikdo soudný hnout nemůže - jen proto, že ústava mu tu možnost a nepostižitelnou dává. I to svědčí o tom, že svou roli nezvládl a nikdy prezidentem být neměl. Ani nikdo soudný, kdož psal tu naši ústavu, nepředpokládal, že se prezidentem stane a nota bene v nepřímé volbě člověk osobnostních vlastností Václava Klause.

3 1
možnosti
MM

Co furt s tím nemoudrým Klausem máte. Všichni přece ví, že ho dostihla vlastní slova, která ho zahnala do kouta. Třeba jako ministr financí za federálního Československa prohlásil, že neví co jsou to špinavé peníze a v tu ránu tady měl mafii z celého světa, která u nás prala špinavé peníze. Před privatizací nás nabádal, že nás trh vychová a právě ti úžasní mafiáni a trhovci tomu rozuměli tak, že si ze z volených naších zastupitelů vytvořili cvičené opičky - viz Janoušek Bém. Tak proč stále Klaus. Nebýt Havla prezidentem, tak nemá proti komu hrát svou hru. Ať žije KlausR^

4 3
možnosti
TB

ale Havel byl rád,že je presidentem, proto tak dlouho jím taky byl. Zachutnala mu moc a sláva, jako pisatel divadelních her by si nepřišel na takové pocty a peníze, jen si to taky přiznejte všichni, co velebíte svojí modlu. Já Klauseho taky moc nemusím, aby jste si nemysleli, že jsem jeho fanatickým fanouškem, ale pouze rozlišuji situaci mezi oběma pány

4 2
možnosti
JK

Říkáte, že svoboda slova by neměla být Klausovi upírána a nikdo mu jí nebere. Je zde však ten zásadní problém - toto právo (a právo na cokoli) musí být plně vyváženo odpovědností za svá slova, skutky. A čím výše člověk stojí, tím více má svou odpovědnost brát vážně. Klaus samozřejmě (krom velezrady) nenese za nic trestní odpovědnost, nicméně nese nyní tíhu negativních emocí, které svou bezbřehou nekritičností k sobě samému způsobil. Přece spolu s ním nečekáte, že za opakovaných pár facek poděkujeme a nastavíme znovu tvář. To, že hodně lidí ránu necítilo nebo jim nevadila, na věci samé nic nemění.

5 3
možnosti
Foto

A Ježíšmatjá, zase pan Macháček. Ten nedělá nic jiného než, že myslí na Kluse a jak ho potupit. Nevím, je li to manické, nebo paranoia cverulantis (neručím za správný přepis) nebo nějaká jiná porucha. Ale porucha to určitě je.

5 5
možnosti
JK

Místo zbytečných starostí o duševní zdraví ostatních zkuste zlepšit gramatiku. A na Kluse myslím ráda, je můj oblíbený da ráda ho poslouchám. Na rozdíl od Klause.

4 3
možnosti
MS

Prosím,dostudovat,dostudovat a ještě lépe nějaký užitečný obor.Ať se vám to daří!:-)[>-]

3 2
možnosti
Foto

Proč jsou zarputilí zastánci a vyznavači zaslepení? Myslím to všeobecně, všestranně.

Je to právě tím, že jsou tak zarputilí a nekritičtí?

Není to poněkud absence na rozum?

4 8
možnosti

11. 3. 2013 17:13

A nema Frantisek Hauser tak trochu pravdu?  Ja bych rekl, ze je celkem mirny. Mimochodem - to je nejaka zakladni politologicka poucka - at se deje co se deje, hlavne aby nebyla mezinarodni ostuda?

6 5
možnosti
TB

máte pravdu u té amnestie,nemáte pravdu u toho Havla. Řekl pravdu, ostatně neměli se rádi furt, tak proč by najednou měnil svůj názor, jenom proto,aby se zalíbil pochlebovačům Havla. Každý ho rád mít nemusí ani klause a ani Havla. Už jsem to tady někde tvrdil, na každém lze najít něco dobrého, ale i něco špatného

6 3
možnosti
Foto

Jakápak kampaň? Kde jí sledujete?

Jestli jeden článek má být kampaň, pak....

Berte to úplně obyčejně, každá akce vyvolává reakci.

Klaus pořad jen poučoval, kritizoval, školil, kazil a bude v tom pokračovat.

Lidé k němu měli a mají výhrady, někteří jsme je vyjadřovali trvale a průběžně, někteří se ozývají v poslední době, kdy jejich míra soudržnosti přetekla a někteří si dřív netroufli.

Nerozčilujte se, nejedná se o světce, ale obyčejného, omylného člověka.

7 10
možnosti
MM

Pane Macháčku, přiznáváte že Klause nerad, ale že na druhou stranu se snažíte být objektivní. Pokud je člověk zastánce něčeho, či odpůrcem jiného, nikdy nemůže být objektivní, to snad uznáte. Je to asi tak, jako kdyby státní zástupce automaticky souhlasil s argumentací obhájce a ten zase se státním zástupcem.

Pokud ale chcete tvrdit, že tu dlouhodobě neběží mediální protiklausovská kampaň, tak to prostě nechcete vidět. Běží, stejně jako běžela a běží prohavlovská, protizemanovská, profischerovská a další.

Je to patrno i na mediální podpoře přejmenování letiště. Fenič dostal maximální možnou mediální podporu a získal pod petici 80 tisíc podpisů. Petici, která byla proti přejmenování podepsalo 30 tisíc lidí a media ji ignorovala. No a jak by to asi dopadlo, kdyby petice proti měla stejnou podporu a media ukazovala, kde ji najít?

Mediokracie je silná a nebezpečná zbraň. Nezávislá a objektivní media prakticky neexistují. Snad uznáte alespoň tohle.

Já vidím i chyby Klause, přesto si myslím, že byl dobrým prezidentem, vy ne. Oba máme na svůj názor právo. Nikdo není černobílý, přesto Klausovi kritici popírají jakoukoli dobrou věc, kterou udělal. Já na rozdíl od nich vidím i chyby a nedostatky Kolause a otevřeně je přiznávám. V tom je asi mezi námi rozdíl.

Chápu, že pokud má někdo dlouhodobý názor, je těžké jej přesvědčit o opačném. Jako nejde přesvědčit slávistu, aby byl od zítra sparťanem. Jsem sparťan a přesto umím uznat, že soupeř je lepší. Že třeba Plzeň hraje lépe a dlouhodobě produktivněji s daleko menším rozpočtem, než Sparta. Až se budete umět dívat na věci takto, bude to fajn. Ostatně, vše chce svůj čas. Uvidíme, jak bude Klaus hodnocen třeba za 5 let. Uvidíme, jak dopadne srovnání jeho úřadu s tím Zemanovým..... Jak říkám, jsem sparťan, ale ne ULTRAS. A to platí nejen ve fotbale....

7 8
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1584x
Vášnivý sportovec, odpůrce nacistického a komunistického režimu v jakékoliv podobě, student

Seznam rubrik