Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je hezké, že na rozdíl od komunistů se k této adoraci přidal samotný autor: Cituji doslova metodou copy and paste: "Dodnes můžeme slyšet chvalozpěvy na Klementa Gottwalda. Komunisté chtějí, aby byl Gottwald jinak vnímán."

Tedy jedině komunisté nechtějí slyšet chvalozpěvy na Gottwalda.

A co se toho Slánského týče, tak jak řekl tehdejší velvyslanec v USA středoamerickým zájemcům o zbrojní dodávky v r. 1952, Slánský byl odsouzen za zbraně pro Izrael.

A tyto dodávky zorganizovala ta židovská lobby v rozporu s mezinárodním embargem RB OSN, tedy i SSSR, tedy šlo o zločince mezinárodního formátu. A Reicin navíc byl tím, kdo stál za procesem s Horákovou. Dodal tam ty důkazy (vysílačka).

Gottwald se dokonce distancoval od Vítězného února 1948, když dal Řád Vítězného Února Slánského, a pak ho nechal popravit., jak vy říkáte. To má přece svou symboliku.

4 4
možnosti
Foto

To není z Vaší hlavy, Tvrzi. To Vám někdo nakukal, přiznejte se ... Nic se Vám nestane.

3 6
možnosti
Foto

To říkávali i gestapáci a estébáci, aby se lidi přiznali, že se jim nic nestane :-P

5 4
možnosti
PK

Zkrátka lhal jako komunista. Co je na tom divného? :-)

4 3
možnosti
PK

Jako člověk stejného stáří (nebo mládí) jako Zeman jsem byl ovlivněn poválečnou výchovou i chudými žižkovskými pavlačovými poměry. Ale považoval jsem kdysi Klému za lepšího rétora než jsem ho po letech v nahrávkách slyšel. I ten jeho slavný drážďanský projev pronesený "vídeňskou" němčinou - motto - není Němec jako Němec - se mi moc nezdál. Že se vymezil proti Slovákům? Asi "nejlepší" byl v tomto Novotný. I když mám Slováky a zejména Slovenky rád (bohužel jsem vždy vyšel naprázdno), tak tenhle Toník si dobře uvědomoval, že tkzv. zprůmyslnění je hrozně drahá sranda bez odpovídajících efektů. Ale pro objektivitu - ty nové fabriky byly hrozně drahé - naše stavebnictví nikdy nebyla žádná láce - a tak nemohly generovat stejný zisk jako Čehuni. A že se Kléma "vzdal" Podkarpatské Rusi - podle mne žádná ztráta, jen se tam lily prachy.

4 3
možnosti
PK

Samozřejmě Gottwaldova éra spojená s násilím je tragédie, to jsem v těch pár řádcích neuvedl, šlo jen o reakci - co jsem se dozvěděl k určitým konkrétnostem v mládí a co ve stáří. Nejvíc mě pobavilo, jak se Novotný šel optat, zda má toho buržoasního nacionalistu Husáka pustit - psal se rok tak 1963.

3 2
možnosti

Nabudu rozebírat celý váš článek,

ale myslím si, že na posuzování novodobé historie, máte příliš málo let a zkušenosti, které nenajdete v knížkách.

Zcela mimo je absurdní věta v počátku článku 

" Během Mnichova sice volal po bránění republiky, avšak s kalkulem, že válka vynese KSČ vedoucí úlohu ve společnosti." 

Lze se jen ptát?

Opravdu si myslíte, že s válkou, kterou neovlivníte můžete jakkoliv kalkulovat??? Doporučuji věnovat se té nejnovější historii s kterou už máte jistě nějaké své studentské zkušenosti.

5 13
možnosti
Foto

Promluvil znalec historie, pan Čumpelík ;-D

8 6
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1584x
Vášnivý sportovec, odpůrce nacistického a komunistického režimu v jakékoliv podobě, student

Seznam rubrik