Umělci přestávají mlčet, Listopad by se konečně mohl dotáhnout do konce...

Na sociálních sítích mnoho občanů již delší čas vyjadřuje nespokojenost s vývojem, kam naši zem směřují bývalí i současní komunisté a socialisté.

Jedná se o důsledek postupného přebírání moci osobami, které na pád vlády jedné strany byli po roce 1989 připraveni. Přílišná sametovost polistopadového vývoje jim dala prostor k uskutečnění jejich záměru, který nemá a nikdy neměl nic společného s tím, kvůli čemu jsme vycházeli před více než 26 lety do ulic.

Centralizace moci politické a ekonomické, se po nástupu Zemana do úřadu prezidenta a Babiše do vlády, znatelně stupňuje. Zavádění registrů, kontrolního hlášení, EET a dalších "totalitních" prvků není ničím jiným, než cestou k potlačování svobody obyvatel a svobodného a rovného podnikání. Cestou, na kterou ve finále doplatí všichni občané České republiky.

Vrcholem servility vůči Východu byly události, ke kterým došlo při návštěvě čínského prezidenta. Na vlastní kůži někteří z nás opět zažili to, čemu se říká policejní stát. Já osobně mohu říci, že jsem byl na Evropské doslova šokován postupem policie, kde se Číňané vrhli na fotografa Ondřeje Mazuru jen proto, že měl na zádech tibetskou vlajku. Policisté zakročili proti němu, místo proti agresorům. A podle ohlasu na video (zde), které jsem zde natočil, jsem rozhodně nebyl konsternován sám (443 000 zobrazení k dnešnímu dni).

David Koller mluvil o několika hlavních postavách (Klaus, Zeman, Babiš), ale je třeba si uvědomit, že oni jsou pouze viditelným vrcholem ledovce. Celá "parta" autokratů, kteří naši zem (nás všechny), táhnou zpět na Východ, je Petrem Havlíkem zmapována na jeho webové stránce www.mapovani.cz. Zde je vidět, z koho po Listopadu (ne)řízená privatizace udělala především díky Klausovi a Zemanovi oligarchy v čele s Kellnerem, Křetínským, Tkáčem či Babišem. Právě při čínské návštěvě se jasně ukázalo jejich propojení se současnou socialisticko-komunistickou vládou, a jak správně řekl David Koller, soudruhem Zemanem.

Lenka Dusilová má pravdu - nesmíme se bát dát najevo svůj názor. Máme na to Ústavou České republiky a její součástí Listinou základních práv a svobod zaručené právo ... zatím.

 

Petr Suda

 -------------------------------------------------
Citace Lenky Dusilové z předávání Andělů:
“Mám na srdci pár slov. Je to důležitý. Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor. Děkujeme."
Citace Davida Kollera z předávání Andělů:
“Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus, nebo dokonce soudruh Zeman."
-------------------------------------------------  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Suda | neděle 10.4.2016 11:24 | karma článku: 39,37 | přečteno: 7156x
  • Další články autora

Petr Suda

Listopad ještě neskončil

6.3.2018 v 11:02 | Karma: 26,68