Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už poněkolikáté se mi stalo že můj příspěvek nebyl otisknut. ?

0 0
možnosti

Ti co pořád nadávají na Babiše a EET vymyslete něco lepšího jak vybírat daně od všech a né jen od někoho. Mohli jsme převzít daňový systém od Němců ale to by nešlo, protože Češi jsou chytřejší. Nebo od USA, to by vlastně taky nešlo, jedna třetina živnostníků by seděla v base, protože kdo v USA nezaplatí daně je kandidát na basu. V USA je hodně velký prohřešek neplatit daně. Hlavně volte dál ČSSD, TOP-09 ODS ať dál chrlí další zákony které najsou potřeba, hlavně ty s těmi obezličkami a přílepkami. V 93 roce jsme se měli porozhlédnout po Evropě kde v které zemi které jaké zákony fungují. Věřím že bysme dnes mohli být jen kousek od vyspělého Německa. Ale to Češi nepotřebovali. Ty potřebují zákony které se dají přeskočit, podlézt nebo obejít. Proto jsme tam kde jsme. Je to jednoduché, navrhněte lepší a jednoduché vybírání daní a EET se zruší.

0 1
možnosti

Co mě štve je to, že musím platit poplatky za něco co po mě chce někdo jiný (stát).

Když podávám daňové přiznání, je to zdarma. Když budu posílat účtenky EET - budu za to platit. To dle mého názoru v pořádku není.

3 1
možnosti

už idu tlačit,ale doprotivky :-)

0 0
možnosti
Foto

Ono to s tou likvidací živnostníků nebude zas tak horké. Dnes jsem četl, že loni přibylo nejvíce živností za posledních deset let, takže se lidi podnikat asi nebojí. Pravdu máte v tom, že pán Babiš "dusí" jen ty dole a na velké ryby zatím metr nehledá.

0 4
možnosti

Nojo, jenomže ten vyšší počet živností neznamená vyšší počet OSVČ. Na to, na co stačily dvě živnosti v 90. letech, dnes jich musí být šest.

0 1
možnosti

Svycarsko na malych a strednich firmach s inovativnim programem zbohatlo. Velke firmy jsou tezkopadne a pomalu reaguji na hospodarske zmeny. Proto zkrachoval u nas totalitni rezim.

7 1
možnosti

No vidíte, a USA zbohatlo na konglomerátech

0 0
možnosti

;-D..nechcete taky udělat týden občanské neposlušnosti jako naši slovutní heci;-D;-D

1 0
možnosti

Na hmyzí parazity účinkovalo DDT,

... a na ty živnostnický bude holt účiné EET :-).

2 8
možnosti

Si představuji, jak před cca 300 lety, když Marie Terezie uzákonila povinnou školní docházku, řvali staří hospodští a řemeslníci, že úředníci po nich chce vyplňovat papíry a oni nemohou, protože neumí číst ani psát a nechtějí se to učit, protože to v provozování řemesla vůbec není potřeba.;-D;-D

Dneska je to totéž v bleděmodrém s počítači či tablety nebo chytrými mobily pro EET.

5 4
možnosti

Jenomže o to tu nejde. Problém je v tom, že řada OSVČ k ničemu firemní PC, internet, ani mobil nepotřebuje a teď se po nich chce, aby to nakupovali.

1 1
možnosti

Osobně mě už také napadlo, zda v tomto případě není porušována ústava ČR.

Protože díky EET, jsou automaticky vyřazeny lidí, kteří nevlastní potřebnou techniku.

Vím,že teď tady bude spousta názorů, že jen naprostý primitiv doma nemá internet, ale to nic nemění na tom, že nemůžete začít svobodně podnikat tkz. od nuly. Nelze prostě začít doma vyšívat ubrusy a pak je jít na trh prodat, jen tak a tržbu potom

běžným způsobem zdanit. Prostě musíte si pořídit EET, což pro řadu lidí, kteří právě začínají s podnikáním, musí zákonitě znamenat brzdu v jejich začátcích.

Zajímal by mě názor Ústavního soudu .

6 1
možnosti

Na tohle ústavní soud nepotřebujete. Fabulujete hlouposti. Když se budu chtít stát taxikářem, automaticky mě vyřadí, že nemám licenci, řidičák, auto a taxametr

4 4
možnosti