Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám pocit, že právě na těchto stránkách se poprvé začala scházet TOP 09. Kvetly zde pravicové konzervativní myšlénky. A co je z toho? Populistická, často levicově konající strana prezentující se jako pravicová. A co s tím naděláš? Výtah k moci skončil získáním moci a prebend. A původní myšlénky jsou již zbytečné...

Ale dopřál bych lidem vstupujícím nově do politiky, ať ukáží, co dovedou. Pak podle jejich činů bych je kritizoval. Ale my děláme pravý opak. Nově vstupující do politiky kritizujeme a jejich skutečné zájmy nás nezajímají. My víme, co chtějí. To je troufalost! Vystačíme si s našimi hesly proti nim. Tak však ten svůj Augiášův chlív nevymeteme nikdy.

0 0
možnosti

Bohužel ta parta se asi nesejde, protože rozumní lidé jsou individualisté se zdravým egem, jsou téměř soběstační a velmi zodpovědní. Ti nerozumní jsou kolektivisté provoněni falešným altruismem. Tak to bylo, je a bohužel i bude. Počátek toho klamu počíná v politickém středu a žene se to doleva. Čím více nalevo tím nemocnější stát a tím více rodí potomky pouze ti nerozumní pod záštitou altruismu. Je to mor 21.století.

0 0
možnosti

Proč nevychováváme občany k samostatnosti a nezávislosti na státu? Abychom je mohli lépe ovládat?

0 0
možnosti

Budu seriozni. Prezidensky system v CR. Mnoho zmeny uz nepotrebujeme. Jen rozdelit 'MOC' jak ma byt. Na moc vykonou = prezident a jeho vlada, moc zakonodarna = snemovna a senat a na konec moc justicni = soudci. Zvoleny nebo dosazeny cinitel nesmi po dobu ve statni funkci zastavat jinou funkci jak v politickem, hospodarskem a take spolecenskem deni. Kazdy dosazeny cinitelu musi byt prijat senatem, stejne jako dnes jsou prijimani navrzeni soudci do US. Toto je ma odpoved na vas clanek. Snad na konec perlicku. Penize ve state bude drzet v rukou a rozdelovat snemovna. Ne MF. Ten  se musi starat o dane a o celniky. Take pripravit pro prezidenta NAVRH rozpoctu na dalsi rok. Po schvaleni prezidentem, tento navrh putuje do snemovny, kde se vse spravne rozebere, upravi a na konec schvali. Schvaleny  putuje do senatu. Tento system byl dan dohromady pred 263 lety a je funkcni bez velkych zmen 234 let. Myslim, ze kvalita tohoto systemu je zarucena.

0 0
možnosti

Rozumný a chytrý člověk ví že je potřeba nejdříve změnit myšlení společnosti, jež zdevastovala komunistická ideologie a hon na inteligenci společnosti a její morální osobnosti.

Rozumný člověk ten nepůjde do politiky neboť sám nic nezmůže ... .

1 0
možnosti

Jenze primitivni antikomunismus po roce 1989 to dorazil

0 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik