Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek je téměř dokonalý,dovolil bych si jen několik poznámek.Především to stmelení národa bylo v minulosti během samostatné existence země dvakrát-za Protektorátu Čechy a Morava  a po válce,kdy byl platný Košický vládní program.To druhé zlikvidovala KSČ na příkaz Kominterny,protože nevyhovovalo Leninem stanoveným podmínkám pro členství.v této organizaci.Takže nastalo období vlády jedné (marxleninské) strany,během kterého probíhala jedna reforma za druhou a všechny, včetně současného pokusu připraveného Prognostickým ústavem ČSAV ,který vypracoval skupinou vedenou panem Zielencem studii  "Československo na rozcestí," se závěrem doporučit privatizaci průmyslu,čehož se ujal pan Klaus,což dopadlo jak to dopadlo!Takže jsme se rázem stali závislí na kdekým a z místa v první desítce vyspělých zemí  spadli rázem o několik desítek míst.A pan Klaus to komentoval,že se vloudila chybička,protože se to dělalo poprvé.Hlavně,že teď radí jak to máme dělat,a vůbec nebere v úvahu rčení "kibic drž hubu".On tomu přece rozumí,byl na stáži v USA a tam se naučil jak na to!Že mezitím uplynulo hodně vody a konečně se hledá "hit" jak nahradit snahu po maximálním zisku snahou o maximálním "štěstí",mu vůbec nevadí,prostě chybička se vloudila!

0 0
možnosti

Pane Petre, velice dobry clanek. Vase uvahy, i kdyz amaterske, jsou prijatelne. Dokonce, a to jen v me mysli, jsou nutne k reseni. Jen vas zaver se mi osobne nelibi. Poukazujete na tri budouci leta a hovorite o volbach do ruznych verejnych sprav. Dokonce jste se zminil o volbach do celostanich zastupitelstvech. Neslysel jsem a ani necetl jsem vasi uvahu, jak bychom se meli  stmelit (podle navodu pana Svatopluka I). Zde se dostavame k jadru problemu. Nas volebni system a system vedeni statu nam neumozni ten krok, ktery vy navrhujete. Pri budoucich volbach do parlamentu se pomoci techto vysledku voleb urcuje rozdeleni moci. Volite STRANU vaseho presvedceni (posledni volby meli 32 stran a hnuti) a vhodite ten papir z nazvem vasi strany a tim pro vas volby zkoncili. Dalsi ctyri roky muzete, treba s hruzou, treba s usmevem, se divat na obcany z volenych strana pracujici ve sprave statu, jak vam zprijemnuji nebo znechucuji zivot. Nic vice delat nemuzete. Snad se znovu odvazite napsat novy clanek (treba o nekom jinem jako vzor) o nutnostech se dat dohromady a udelat SPOLECNE lepsi budoucnost.

Zaver dukladnou zmenu je: Zmena volebniho systemu a tim i systemu vedeni statu. Sam prosazuji v diskuzich na toto tema, plny prezidensky system s primou volbou poslancu do snemovny. (stejne jako senatory do senatu). Rozdelit tak moc ve state na opravdovou moc VYKONOU, na moc ZAKONODARNOU a moc SOUDNI!!!

Pridat do ustavy clanky na kontrolu te ktere moci temi dvema ktere zbyvaji. Potom pane Petre muzeme, podle meho usudku, hovorit o vasim uvahach a dospet k uspesnemu reseni. Prominte mi za tak dlouhy diskuzni prispevek. Tak dulezite teme si nuti dusledne vysvetleni. Prijemnou sobotu.

1 0
možnosti

Druhy odstavec ma byt: - Zaver pro dukladnou zmenu je:

0 0
možnosti
Foto

Někdo nedávno u příležitosti jednoho výročí, na které můžeme být jako Češi hrdí řekl:

Musíme znovu vycvičit tisíce a tisíce nových letců. Nemusí létat ale stačí když budou chránit svobodu a demokracii.

... a pruty se budou hodit R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik