Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plny souhlas. Jedine networkingem lidi, kteri smysleji demokraticky a liberalne, proevropsky a prozapadne se muzeme zbavit politiku typu Zemana, Babise ci jinych osob s komunistickou minulosti. Tito lide maji zajem jen o sva "koryta" a Politika, jako sluzba lidu je jim pro smich. Miliony nerozhodnutych volicu jsou nadeji pro demokraticky smyslejici obcany.

1 0
možnosti
Foto

Akční plán? Poučení z krizového vývoje?8-o A čo je shnilé, něh odpadně;-D

0 0
možnosti
Foto

Myslím že jeden puč za život stačí a ten jste již udělal. Děkuji Vám tedy za Listopad 89 ale na další puč si prosím nechte zajít chuť. Podívejte se, kam jste republiku dovedli - k rozpadu a k dluhům. Tak se někde zdekujte a pište paměti z Národní třídy, děkuji !!

0 4
možnosti

J55a55n 49R32á17ž

9. 5. 2015 14:06

Mně stačila zkušenost s občanskou iniciativou IMPULS 99. Žvanírna, nic jiného to nebylo. A když se jedna z t.zv. občanských iniciativ (Žít Brno) se dostala v Brně k moci, tak zkušenost z jejich působení stačí abych ne jen volal, ale přímo řval: " Lidi nevolte nikdy žádnou občanskou iniciativu založenou idealistickými snílky."

A myslím, že Praha má už také "dobrou" zkušenost s enviromentálním inteligentem (Stropnický jun.), který vzešel z podobné občanské iniciativy!

1 0
možnosti
Foto

Je to přesný R^R^

80% lidí bude 10 bodů málo,

95 % si nezapamatuje ani 4 body.

Ze zbývajících 5% asi 3% nemají čas, budou prázdniny, dovolené, pak vánoce. Zůstávají 2% ochotná pro věc něco udělat. Už dnes se mohou těšit na palbu kritiky co se na ně snese jak hejno sarančat :-)

Není jiné cesty, místopřísežně prohlašuji v den výročí, kdy jsme byli "osvobozeni":  Vzhledem k tomu, že zde mám něco podobného rozpracováno - jdu do toho, vím o čem je řeč a kudy vede cesta. Neptám se kolik nás bude, není to podstatné.

Díky za krásný 9. květen 2015 pane Sudo [>-]

0 0
možnosti

Základní problém je zde v tom že chceme budovat pluralitní více vrstevnatou společnost, ze společnost jedné vrstvy a to dělnicko - úřednické jež má celkem sobecké pohnutky a potřeby.

Nejde nahradit 40 letou cílenou destrukci společenských vrstev jež vytvářely, prostředí pro vznik hodnot a politických názorů a tím i politických stran.

Nedošlo zde u nás ke generačnímu předávání hodnot, vlastnictví, cechů, firem, živností, profesí ... .

Na tuto skutečnost se rozložil sám totalitní systém, neboť vytvořil ve společnosti vákuum hodnot, pracovní morálky, odpovědnosti a tvůrčích schopností, hlavně samostatnost.

Sám totalitní systém zaváděl tržní principy ale už bylo pozdě a proto se ani nepovedla restart po  roce 89, jen většině slepě pokračovala ve svých šlépějích a navíc dříve pranýřované chování se dostalo na vrch a volnost, tak že se to zvrhlo do ekonomické těžby toho co zde bylo cenného od kostelů, pro fabriky až dnes po důchodce.

Chápu váš postoj a potřebu s tím nějak hnout, ale to by jste musel stát pomalu u každého a motivovat jej a být přísný.

To by vás prostě zničilo a semlelo. Je to doslova hydra, která pohltí sebelepší myšlenku.

Je zde i více jak 100 let ponaučení, inženýrsky nevystupovat do společnosti a měnit jejich historický vývoj a více vnímat tu skutečnost, kdy člověk aby se duševně i osobnostně rozvíjel potřebuje zvládat překážky a učit se z nich za pochodu, jinak řečeno tvrdší zacházení životem... . Sám systém se umí vyvážit i když nám to nemusí být po vousy.  Zde jediná pomoc je v tom že lidi přijdou o veškerý servis a hodnoty a budou jej muset dřinou znova nabýt, čímž vlastně končí jedna etapa společnosti a přichází nová  jež ví co jsou hodnoty za vším a jaká dřina a co bylo špatně, což je energie do nového společenského cyklu.

1 1
možnosti

J22i60ř52í 78N86o52s50e46k

9. 5. 2015 13:13

A kde máte bod o menšinách a imigrantech? Nepřehlédl jsem ho? Ve volbách může sehrát velkou úlohu!

0 1
možnosti

Taky bych Zemana nevolil, ale z těch šmejdů co zbyli v nejužšším výběru to bylo ještě nejmenší zlo.Z něčím z těch bodů bych souhlasil, ale zbytek mi nějak moc smrdí pravdou a láskou...

2 2
možnosti
Foto

I když byste splnil bezezbytku svých 10 bodů tak politici z takto vzniklé iniciativy by byli úplně stejní jako ti předešlí.   Chyba není v lidech, ale v systému, který je založený na aplikaci násilí proti nenásilným lidem a jejich majetku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik