Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lžeš chlapče!

Tady nejde o dekrety, ale o Schwarzenbergovu urážku našeho presidenta Dr. Edvarda Beneše tím, že dle Schwarzenberga by z dnešního pohledu patřil náš president Dr. Edvard Beneš před válečný tribunál v Haagu! 

Jsi mladý, tak se neuč lhát!Rv!![>-]!!

4 6
možnosti
TH

To neni zadnan urazka. Prooze DNES by za to sel kazdy politik pred mezinarodni soud. Co na tom nechapete. To je konstatovani faktu. A dikybohu, ze to tak je zarizeno.

1 0
možnosti
MK

Pan Schwarzenberg v přímém přenosu předvedl, že neví o čem mluví - toto téma do debaty navíc nezatáhl Zeman, ale moderátor.

Někdy si říkám jak odlišné příběhy od skutečnosti asi čtu během své záliby v historii, když se tu někdo snaží překroutit věci, které zazněly ani ne před týdnem a jsou dohledatelné na netu.

KS to přepískl, své prohlášení následně musel korigovat a svému protikandidátu tak dodal munici bez práce - pokud pravní termíny nezná, měl o nich mlčet - u ministra zahraničí, který za své prohlášení sklízí ovace v německém tisku je to však na pováženou. S tím Haagem tomu už dodal jen korunu, sám se tak zamotal a nemá moc dní se z toho zae vymotat.

5 2
možnosti
PS

"Neplatné" a "právně vyhaslé" je velký rozdíl. Pokud jsou právně vyhaslé, znamenáto, že již se v právní praxi neuplatňují. Neplatné znamená, že rozhodnutí podle nich učiněná jsou neplatná, a i přes českoněmeckou deklaraci by bylo možné podávat individuálně k soudu nároky na odškodnění za škody vzniklé jejich uplatněním v minulosti. Tak,že Schwarzenberg věděl co říká (akorát se spletl a chtěl to říct až bude zvolen).

3 1
možnosti

P87e75t83r 10Š65m81í57d

21. 1. 2013 11:23

"Ovšem nebyla zrušena od roku 1945, nýbrž od okamžiku, kdy byla přijata tato právní předloha (rozuměj Listina základních práv a svobod)." Poté dodal ke svému vyjádření ještě vysvětlení:

"Musel jsem z důvodů časové tísně použít zkratku, která může vést k pochybnostem o mém postoji v této otázce. Uvedl jsem, že Benešovy dekrety není potřeba rušit, protože zanikly díky přijetí Listiny základních práv a svobod. Chtěl jsem vyjádřit, že Benešovy dekrety jsou dnes už překonány, že jsou právně vyhaslé." 

Karel Schwarzenberg řekl, co řekl, posléze to vysvětlil, jenom Vy, milý pane Starosto, mu vkládáte do úst to, co Vám vyhovuje.

2 1
možnosti

P25e83t28r 69Š44m15í60d

21. 1. 2013 11:08

Trochu nerozumím Vašemu vzkazu, ale myslím si, že to tenkrát bylo hysterické, ale nikdo se nemůže divit Čechům, že měli na Němce, stručně řečeno, pifku. O problému kolektivní viny psal už kdysi dávno Lope de Vega a myslím si, že do teď není tento problém zodpovězen.

1 0
možnosti
FK

"Miloš Zeman odstartoval dost nefér kampaň" A už je to zase  tady! Nějaký trouba plácne nesmysl a jemu podobní z toho dělají aféru. Ten dotaz vznesl MODERÁTOR debaty! Prostudujte si nahrávku a omluvte se, autore!  Má to Schwarzenberg ale skutečně  hloupé a demagogické  přívržence.

2 1
možnosti

P54e68t88r 12Š86m98í65d

21. 1. 2013 11:11

Milý pane Karlíku, rozhodně se nepovažuji za hloupého a natož demagoga, ale Miloš Zeman to opravdu odstartoval tou zkratkou o Benešovi, coby válečném zločinci, zkuste si i Vy prostudovat záznam.

2 1
možnosti
Foto

Dobře, německá menšína zůstala po r. 1945 v Československu. Německo rozpoutá v r. 2014 kvůli její snaze (a nadšeně vítající německé vojáky) připojit se k Německu válku, kterou prohraje. Vítězné staty se usnesou, že to už je tedy po třetí, kdy se německá menšina stala záminkou pro agresi Německa a začnou tedy uvažovat o jejím odsunu.

Měli by se snad tyto státy ocitnout před mezinárodním soudem v Haagu pro válečné zločiny, nebo platí, na hrubý pytel hrubá záplata?  Vylikvidovat problém?

1 2
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1441x
Je to syn, přítel, stále ještě student, lektor mluvních průprav, vedoucí, DrCF, asistent, instruktor, veřejný podporovatel Karla Schwarzenberga na prezidentský úřad, externí spolupracovník Mahenovy činohry Národního divadla Brno, obyvatel města Česká Třebová, občan České Republiky, částečný obyvatel Brna...

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy