Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.

Snaha o vystoupení z EU v současné době je spíše kontraproduktivní, nepřineslo by to pozitiva převyšující negativa.

Ale jde také o to, že vystoupení z EU není vůbec připraveno a zpracováno. Jsem pro skutečně odpovědnou přípravu vystoupení z EU, protože jí stejně jednou budeme potřebovat, pokud se EU radikálně nezmění, což nepředpokládám.

Dosud jsem nenašel žádnou, opakuji: ŽÁDNOU skutečně připravenou a přijatelnou metodiku vystoupení z EU, není ti ani Machova varianta, kterou publikoval.

Je potřeba to připravit.

1 0
možnosti
LP

Skvěle napsáno, Petře. Děkuji.

1 0
možnosti
MM

Přes všechny výhrady k EU jsem přesvědčen, že čím méně EU, tím více Ruska.

Nejsme Velká Británie, která má ovšem s brexitem sama velké problémy.

7 2
možnosti
PB

P89e85t54r 75B25ü57r39g92e62r

19. 10. 2017 10:46

Dobře napsané.

V médiích lze slyšet názor politické reprezentace, že jako exportní ekonomika bez EU nemůžeme být. Ale vždyť si lze představit stav, kdy budeme i nadále exportovat i přes administrativní bariéru celnice.

K výhodám členství v EU bych snad ještě přidal to, že leckterých spotřebitelských výhod nás, maličkých, bychom se v samostatném Česku dostali ve vzdálené budoucnosti či nikdy. Mám na mysli například roaming a mobilní telefonii vůbec, dále pak poplatky bankovní, korektiv přemrštěných cen některých komodit snadným nákupem v zahraničí....

1 0
možnosti
MS

Ano. Takhle to vidím také. Je to problém, který má jen dvě řešení. Buď reforma, nebo rozpad, kde otázky výstupu budou nepodstatné.

Tohle není jen o ČR, ale reakce v Rakousku,v Německu, ve Francii , kde protiimigrační strany posílily, jsou jasným signálem směrem k Bruselu, že trpělivost voličů na západ od nás přetekla.

Je to jednoduchá matematika a logika. I kdybychom přijali těch pomyslných milion lidí, příští rok už to budou dva miliony, bez vidiny řešení situace a to samé je i ve státech, kde tyto strany posílily. Žádná deportační politika fakticky nefunguje, v Evropě je neidentifikovaný počet lidí bez dokladů, nebo s falešnými doklady a falešným věkem. Za takových podmínek policie nikdy nebude stíhat svoji práci a tajné služby? Kapitola sama pro sebe. Když došlo k útoku, tak vyšlo najevo, že útočník byl v minulosti v hledáčku tajných služeb, takže jakým neznámým způsobem tajná služba pracuje?

Je to jen o důvěře ve volené zástupce (tuzemské,nebo EU), že tu nastaví takový systém, ve kterém se neumlátíme a nebudeme se bát o svoji rodinu a ve kterém nás ozbrojené složky buď ochrání, nebo nám dají prostor k vlastní ochraně, aniž bychom se báli soudu za ublížení na zdraví.

0 0
možnosti
JB

J38a50n 68B36u79r58d95a

19. 10. 2017 10:56

Reformovat jak? Hrozně moc lidí píše, jak se musí Unie reformovat, ale málokdo napíše, jak by to mělo po těch reformách vlastně vypadat.

0 0
možnosti
JS

Mohl by jste objasnit jak Britové dali jasně najevo odchod z EU? Děkuji.

0 0
možnosti
DR

Popsal jste to poměrně přesně. Můj názor je, zůstat v EU, ale mimo tvrdé jádro.

0 0
možnosti
ZJ

Když jsme vstupovali do EU, tak slibovali hory doly. Pochybuji ,kdyby řekli co všechno budou nařizovat, že by lidé hlasovali pro.

1 2
možnosti
KS

K86a87r70l15a 63S54u86c70h51á

19. 10. 2017 10:05

odpověď na otázku z titulky je pro mě jednoznačná- pryč! bez ohledu na blíže nedoložené vyhrůžky, spojené s tímto krokem

2 5
možnosti

Jste ochotna tento krok zaplatit? Náklady na odchod z EU budou znamenat pokles ekonomiky, řádově o 10 %, a výrazné zvýšení nezaměstnanosti.

2 1
možnosti