Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celé vzrušení kolem samonabíjecích pušek v ČR je z větrů kulička. Léta si čeští střelci doma leští své demilitariované sapry, ákáčka, áer patnáctky a podobné věcičky a všem to bylo víceméně jedno.

Až EK rozvířila vodu se svou směrnicí, která vznikla pravděpodobně jen díky tomu, aby se politici mohli plácat po zádech, jak bojují proti terorismu a to bohužel nastartovalo emoce různých lidí, kteří se prostě potřebují vymezit a byl vyroben problém.

3 0
možnosti
JS

Já se ve zbraních nevyznám, jen to, co jsme měli na vojně, ale mohu potvrdit z oblasti, ve které se vyznám, že když jsem slyšel o tom něco v Českém rozhlase, tak jsem se taky hodně nasmál.

0 0
možnosti
VK

Petře, držte se, za mne karma a jen drobná rada: s těmi hlupáky se nesnažte diskutovat, jsou lepší, než my :-)

0 0
možnosti
PS

Já se opravdu snažím vysvětlovat to lidem co zbraně nezajímají. Je důležité aby měli informace i z druhé strany barikády. Musí vědět že teď se jich to sice netýká ale příští zákaz se jich týkat může viz hon na majitele SUV. A přijdou další zákazy od aktivistů co vědí všechno nejlépe...

3 1
možnosti
ŠŠ

Vy jste si poprvé pustil Plusko? Nebo dokonce teprve teď přečetl ten článek z března? Nastolujete falešnou premisu, že v sekci Názory a argumenty ČRo by se měli vyjadřovat pouze odborníci. Takto tento formát nefunguje a nikdy nefungoval. Kdo poslouchal například Ivana Hoffmana, Petra Žantovského, etc., tak mu to musí být jasné. Těch autorů a komentátorů jsou tam i v podobných pořadech desítky. Kubičko, Hvížďala, Holub, Pehe, Kulidakis,...

Jinak pokud upozorňujete na nepřesnosti v tom článku pana Konráda, tak je to v pořádku. I když jde často jen o slovíčkaření. Pokud vy nevidíte jediný důvod pro omezení držení střelných zbraní, tak já zase ve vašem blogu nenašel jediný důvod pro jejich neomezení dle směrnice.

3 3
možnosti
JJ

J73a87n 40J19i66r38k64a

31. 10. 2019 16:43

btw Plusko je SKVĚLÁ stanice R^

1 0
možnosti
Foto

Ano polopravd a manipulací je Váš článek plný hned od počátku

např. v bodu1/ jste si citaci účelově zkrátil-původně je psáno toto:

"A na zachování poloautomatik slyšeli i jiní politikové a někteří se dokonce nechali s hi-tech kvéry vyfotografovat, jako třeba švarná poslankyně ODS Černochová, o Chovancovi nemluvě, ten to přímo zahrnul do volební kampaně. Hlava z toho šla kolem."

Tam se píše, že na to téma politici slyšeli, a že to Chovanec zahrnul do své kampaně což je fakt ne to, že se s Hi-tech kvérem nechal vyfotit.

To,že Černochová se fotila s moderní zbrání je taky fakt.

1 1
možnosti
PS

Já rozporuji že se nechali vyfotografovat s hitech kvéry. Dobře Černochová má v ruce hitech kvér(zde nic nenamítám) ale chovanec má vykopávku. Autor tedy u Chovance chyboval s označením hitech kvér. Nikde nezmiňuji něco o kampani tak proč to sem taháte?

0 2
možnosti
Foto

Já se budu v ČR cítit bezpečně, až bude mít každý občan starší 15 let samopal.

3 0
možnosti
JJ

J51a91n 48J58i58r85k72a

31. 10. 2019 15:06

Jedna velká hrůza. Jak článek, tak autor, tak tato diskuse.

Skřivane, Skřivane. Klidně si dál pište podobné slátaniny, ale aspoň to po sobě dejte někomu přečíst.

2 3
možnosti
GK

Uzasna argumentace;-D Neco tak blbyho jsem uz dlouho necetla. To jsi zplodil sam, nebo jsi prizval celou rodinu?

0 0
možnosti
Foto

Nejvetsi karma jakou jsem tu kdy dal. Dekuji....

0 1
možnosti
JZ

J49a16n 51Z64í96m32a

31. 10. 2019 13:56

Do techle diskusi by měli mluvit odborníci. Anarchisté, aktivisté a jiná levicová pseudoveřejnost by neměli mít možnost ani moc do takových věcí mluvit.

2 1
možnosti
AM

Je pravda, že ten článek pana Konráda je napsaný ledabyle, s věcnými chybami (které uvádíte ve svém blogu). Rozhlas by měl mít vyšší nároky na své přispěvatele a komentátory.

Na druhou stranu hnát to do extrému a tvrdit, že lidé jako Konrád chtějí lidem sebrat i nože, jak tvrdíte v závěru blogu......... to je prostě přehnané.

Konrád hovoří i za lidi jako já a jde nám ne o to sebrat lidem nože, ale o rozumné rozvrstvení zbraní --- v rámci armády i civilního sektoru.

Armáda má právo na vše, co potřebuje.

U soukroých osob je vyloučené vlastnictví těžkých zbraní, z pušek jsou přípustné pouze lovecké, sportovní a historicko-sběratelské, a dále krátké zbraně pro osobní ochranu, tj. revolvery a pistole.

V kostce.

A ano, je to tak --- to, proč nechceme, aby byly povoleny rychlopalné pušky, jsou všichni ti pomatení američtí střelci ve školách. Oni rychlopalné pušky milují a jeden vedle druhého používají. Dá se s nimi zabít hodně lidí najednou za krátký čas. Není jediný důvod, proč by tohle měli vlastnit evropští civilisté.

Tak to vidím já.

--------------------

Kdybych vaši přehnanost otočil proti vám, tak bych se zeptal --- fajn, takže budeme v obchodech prodávat granátomety a nášlapné miny???

3 3
možnosti
MM

Můžete mi osvětlit termín "rychlopalná puška"? Je to plně automatická zbraň, která je pro civilní vlastnictví u nás zakázaná, a v USA od toku 1986 zakázaný prodej? A nebo to je například i opakovačka typu Winchester, ze které se dá při troše tréningu "pálit" opravdu rychle? A "těžké zbraně" jsou přesně co? Záleží na hmotnosti, ráži, nebo čem? Zdá se, že se v problematice opravdu orientujete....

1 1
možnosti