Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

raz

18. 9. 2012 9:44
Auitor brnká na strunu lidskosti špatným trsátkem

Lítost a vzájemná solidarita je vlastností, kterou se lidstvo odlišuje od většiny zvířat.Chybou se stalo, že se solidarita  začala uplatňovat na každého a za všech okolností.A tak je vědomě řadou lidí zneužívána.Co s tím,když je to standardem sociální společnosti a mnoho lidí uvačuje jako autor článku, že ano?

Kdo se dostal do obtížné zdravotní,či ekonomické situace ne vlastní vinou  je objektem mezilidské solidarity oprávněně. Rozhodně to však nejsou lidé,kteří se do situace, kdy jsou závislí na drogách dostali vědomě. První léčení alkoholika nebo jiného "drogisty" je správné zapojit do systému solidární pomoci, protože "uklouznout"může z neznalosti každý,ale odůvodnit nelze proč máme být solidární s lidmi,pro které je být v alkoholickém rauši životním programem?

Je cynismem prohlásit o alkoholikovi,který si denaturák vyčistí Savem a pak zemře na otravu metylem: "Je to jeho problém" nebo je to pouhé konstatování, že každý si je strůjcem svého osudu?

0 0
možnosti
GS

Sargassum

17. 9. 2012 20:57
Král je nahý, to je vše

Paternalismus posledních 15- 17 let vytvořil vrstvu lidí, kteří odpovědnost za sebe přestali vnímat. Z jejich pohledu je to podpásovka a stát ( jak ho vnímají) by se o ně měl postarat. Nepostará. Chrání sebe, aby přežil a udržel zdání své legitimity.

Vrstva oddělující zdání od reality odchází a alkoholické absťáky přichází. A nebude to první absťák. Další příjdou s postupným hroucením současného systému a poznáním lidí, že odpovědnost máme sami za sebe. A ty budou stát za to. Tohle je IMO rozcvička.

1 0
možnosti

KarelSind

17. 9. 2012 20:48
Karma

R^R^R^

0 0
možnosti

troublemaker cz

17. 9. 2012 20:08
Blábol,

RvRvRv.

3 0
možnosti
P

pydloun23

17. 9. 2012 20:03
Další nesmysl

na tohle téma. Tito lidé si DOBROVOLNĚ páchají těžké ublížení na zdraví svojí životní filozofií. Ti lidé pijí co je nejlevnější, co teče a co jim udělá dobře.

1 0
možnosti

KarelSind

17. 9. 2012 20:46
Re: Další nesmysl

Nepochopil jste jednu věc. Ti lidé by možná teď nepili to nejlevnější co teče, připlatili by si, aby se neotrávili. Jenže tu možnost nemají, mají jen možnost nepít vůbec nebo riskovat na černém trhu. Znáte osobně nějakého alkoholika? Prostě si svoji dávku sežene. Představa, že jen tak přestane pít, tak to je nesmysl.

0 0
možnosti
M

momoko

17. 9. 2012 19:42
Pane blogere

teda to je blábol nevídaný.To snad ani nestálo za námahu,nebo se vás to přímo dotýká?:-)

2 0
možnosti
PK

ahaswer

17. 9. 2012 19:29
Ano,

je nejvyšším zájmem notoriků a tím celé společnosti,aby kořalka byla k dostání.

Co na tom,že to odnesou i příležitostní konzumenti,třeba na rodinné oslavě,hlavně,aby závisláci měli přístup nenarušený.

3 0
možnosti
ZB

zberanek

17. 9. 2012 19:36
Re: Ano,

Vůbec jste nepochopil pointu pisatele.

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Životní optimista a sportovec se snahou se stále učit. Baví mne žít, pracovat a sportovat. Jsem napůl flegmatik a cholerik. Občas mne štve politika, která se mění v marketing. Rád fotím.

Seznam rubrik