Diskuse

Rozvedu se ...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jste nezávislý a soběstačný, to stát nemá rád, potřebuje závislé, neschopné a proto snadno manipulovatelné. Proto dává přednost těm, kteří jsou schopni výplatu prolít krkem, dávky naházet do automatů a zadlužit se. Těm pak "pomáhá" výměnou za jejich poslušnost, oni jsou totiž ti, kteří vlastně legalizují existenci a rozpínavost státu. :-/

1 0
možnosti
Foto

K61a35r40e72l 55R16a60d57a

4. 2. 2015 13:09

Máte ve všem pravdu. Ale ten rozvod se státem nebude jen tak. Zapomínáte, že jste majetkem státu, nebo jeho nevolníkem. Můžete sice odcestovat do ciziny, ale pokud nedoložíte, že vás za nevolníka adoptuje jiný stát, stále vás povede v evidenci berňák, sociální a zdravotní pojišťovna a dluhy vám budou narůstat. Běda, když vás dopadnou. Jediná cesta jak z toho, je nechat se prohlásit za mrtvého a na zbytek života se schovávat bez dokladů třeba v Amazonském pralese. Možná, že to není zas tak špatná volba.:-(

1 0
možnosti
Foto

Když vám jde o peníze v první řadě, tak se rozveďte. Nebudete první ani poslední. Pokud váš život opravdu vypadal tak, jak tu píšete a máte rodinu, která funguje, tak máte mnohem víc, než si teď uvědomujete. Peníze navíc, které podle vás berou neoprávněně ti, kteří nedokázali nic z toho, co se povedlo vám, by vám nic nového nepřinesly.

A platit daně, pokud vyděláváte a máte práci, to není zásluha, ale povinnost vyplývající s toho, co pro vás společnost všechno zajišťuje.

Pravdu máte v tom, že náš stát čím dál méně podporuje úplné rodiny s dětmi, bez kterých není sociální stát udržitelný.

0 1
možnosti
Foto

K93a52r69e29l 15R62a56d74a

4. 2. 2015 13:36

,,....povinnost vyplývající s toho, co pro vás společnost všechno zajišťuje." To je otázka hodná zamyšlení. Bezpečnost před vnějším nepřítelem - nevěřím, že to stát (armáda) dokáže. Bezpečnost před zločinci - policie vás neochrání před ničím a že by někdy pomohla je také úkaz téměř nadpřirozený. Zdravotní péče - bez peněz z pojištění také ne. Bezplatné vzdělání - už také za moc nestojí a navíc  ze strany státu není nezištné, stát potřebuje alespoň částečně vzdělané nevolníky. A když potřebujete od státní správy nějaké razítko, připravte si peníze na poplatky. Ano společnost mi dobře zajišťuje poslance a houfy úředníků, kteří pro mě nikdy nic dobrého neudělají. Těžko se hledá něco, co by pro mně společnost zajišťovala, abych si to nemusel předem odpracovat a zaplatit. Měl jsem prostě smůlu, nenarodil jsem se opálený.

0 0
možnosti
Foto

...od lože i od stolu, když nechtěj být pospolu8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

Je pravda, že současná sociální podpora je obecně dost protirodinná. Rozpad rodiny je hrozně jednoduchý....není důvod se snažit rodinu udržet. Mělo by to být  úplně naopak.

4 0
možnosti
Foto

Dokud si lidé myslí, že dostávají víc, než dávají, nechávají stát s klidným svědomím loupit.

1 0
možnosti