Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VA

Přátelský

13. 9. 2010 5:04
Odbory chrání ty, kteří poctivě pracují !

Píšete naprosto nesmyslný názor. Přece snad víte, že na tzv. osobní ohodnocení nemá nikdo nárok. Odbory jsou přece od toho, aby hájily práva a nároky pracujících.

V dnešní zkorumpované společnosti, kdy slušného zaměstnavatele lze jen obtížně nalézt, přece nedostane to vyšší osobní ojodnocení ten kdo nejlépe pracuje, ale milenky, osobní přátelé, spolustraníci, donášeči a vlezdoprdelkové. Navíc mnohý i slušný státní zaměstnavatel nemůže osobní hodnocení vyplatit, protože potřebné finanční prostředky nedostane. Téměř učebnicovým příkladem je přece státní školství či zdravotnictví. Peníze na tarify však musí od státu dostat. Šetřit je třeba jinde a jde to pokud bude opravdová politická vůle.!!

0 0
možnosti
H

Host8

23. 8. 2010 9:57
Odměňování podle "kvality" práce

Odměňování podle kvality práce bylo základní doktrínou reálného socializmu. Kvalita práce je prvek vysoce subjektivní a tak výsledkem byla diskriminace či protěžování celých skupin obyvatel. Nejkvalitnějšími pracovníky byli ti se správnou stranickou legitimací, kvalitou se pyšnili protekční synkové atd., kvalitnější byli muží než ženy , kvalitnější byli obyvatelé Prahy než ti ostatní v celé republice atd. Velkou vymožeností po roce 1989 bylo, že se tento zrůdný  systém odměňování dle "kvality" odstranil.

0 0
možnosti
ML

marlow

20. 8. 2010 12:16
Smutna pravda je

Ze na vetsine uradu sedi par slusnych lidi kteri drou jak mezci a vedle nich si lakuji nehty milenky, pribuzni ci kamaradi zastupitelstva a sefu odboru. Hadejte kdo kdo dostane pridano?

0 0
možnosti
AA

Saša

20. 8. 2010 9:31
Komu je určena možnost 200 % osobního hodnocení?

Bežným úředníkům samozřejmě ne. Ti nedosáhli ani na těch dnešních 100 %.

Určeno je to poradcům ministrů, náměstkům a ředitelům odborů. Těm totiž úřednické platy nevyhovují. Takový bývalý poslenec, který byl vykroužkován a do parlamentu se nedostal a stranický kolega mu nabídne místo ministerského poradce nebo vysokého úředníka na stranou ukořistěném ministerstvu se s běžným úřednickým platem nespokojí - je mu to málo, je zvyklý na mnohem více.

Aby mu mohli dát víc, je nutno snížit platy ostatním úředníkům.

Jestliže snížení mzdových nákladů ve všech státních úřadech pro příští rok představuje 8 % a přitom platové tarify poklesnou o 10 %, budou zbývající 2 % použita právě na exklusivní platy několi málo vysokých papalášů na minsterstvech a poradních orgánech vlády.

0 0
možnosti
VN

VasekN

20. 8. 2010 8:50
:-/

V podstatě je to idea odborů chránit hlavně ty méně schopné. Schopní se nikdy o svoje místa ani peníze bát nemusí. Vždy se ozvou hlavně ti neschopní.

0 0
možnosti
AA

Saša

20. 8. 2010 9:24
Ve veřejné správě je to naopak.

Ti schopní se brzy dostanou do konfliktu s politickým vedením a vyletí.

0 0
možnosti
I

Ivana32

19. 8. 2010 23:40
Ona je to hezká idea,

přidat jen těm výkonným (či výkonnějším než jiným), ale jde o to, že to zkrátka závisí na lidském faktoru, na sympatiích a antipatiích ve firmách či ve školách nebo na úřadech- všude máte různé šéfy a je jich jistě spousta, jejichž klíč při určování výše odměn určitě nespočívá jen ve výkonnosti zaměstnanců, ale právě v oněch zmíněných sympatiích. Bohužel je to tak.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

19. 8. 2010 22:41
Ony už odbory jsou na té úrovni co jste napsal na konci.

Protože i ty odbory vedou nemakačenkové a flákači, kteří by se normální prací neuživili. Paní předsedkyně je toho zářným příkladem.

0 0
možnosti
G

Gašpo

19. 8. 2010 22:22
Myslím že ste sa trafil presne

Odbory sú vždy socialistické a umelá zamestnanosť je ich prioritou. No asi to tak byť musí, neviem si predstaviť odborového predáka, ktorý by sa na situáciu díval s triezvym rozumom a podľa toho jednal. Tým by v podstate odbory stratili opodstatnenie.

Z hľadiska produktivity a rastu ekonomiky odbory vždy boli, sú a budú brzdou. Z hľadiska ochrany pracujúcich sú pri krátkozrakom pohľade obranci na svojom mieste, pri pohľade do dlhodobej perspektívy hrobári. Tak to proste je, ak nastala doba riešiť operatívne nastupujúcu krízu, odbory sa vždy zaslúžili o to aby sa to natiahlo čo najviac a kríza sa ešte prehĺbila.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

19. 8. 2010 22:17
Jako obvykle

je tu celá snůška příspěvků, proč to nejde.

Proč se nikdo nepozastavuje nad tím, žev soukromé sféře lze ocenit dobrého zaměstnance a ve státní existuje alespoň 10 důvodů, proč nelze?

0 0
možnosti
RH

Kruton

19. 8. 2010 23:02
Re: Jako obvykle

....protože se špatně měří výkon státního zaměstnance.. například: Může být zaměstnanec hygienické stanice placen podle počtu zavřených restaurací? Může být zaměstnanec ČOI placen od počtu vybraných pokut? Může být zaměstnanec úřadu práce placen podle počtu nezaměstnaných v obvodě? Může Státní veterinární inspekce být placena podle počtu odhalených nákaz? atd.atd. výkon většiny úřadů je neměřitelný z hlediska výkonu firmy, protože tam se řeší rentabilita a výše zisku, což ve státním úřadě nelze..

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

19. 8. 2010 21:52
Ani pak by

odborů nebylo třeba. Pokud by byly opravdu peníze až na prvním místě jak praví okřídlené rčení a namísto "solidarity" a kamarádšoftů platil jen výkon a prachy, pak by si šéf nemohl preferování oblíbenců dovolit. Jeho rozvrácené oddělení by bylo nevýkonné a on by přišel o šéfovskou pozici. Problém  je v předimenzovanosti úřadů a zbytečnosti některých agend. Úřadu stačí ke zvládnutí povinností třicetiprocentní výkon, což se dá zvládnout i při tragických vztazích na pracovišti, takže si šéfové mohou nepotismus, zvýhodňování přátel od piva a šikanu ostatních může dovolit. Kdyby úřad měl jet na 90%, asi by to v podobných podmínkách nešlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Životní optimista a sportovec se snahou se stále učit. Baví mne žít, pracovat a sportovat. Jsem napůl flegmatik a cholerik. Občas mne štve politika, která se mění v marketing. Rád fotím.

Seznam rubrik