Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tramp_007

1. 9. 2010 1:10
Skleníkový jev

popsal uz Arhenius a vědeckou oponenturou to prošlo už před 100 lety.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

1. 9. 2010 10:40
Re: Skleníkový jev

Sklenikovej efekt nikdo nezpochybnuje, moulo. Sklenikovej efekt je dobrej. Teplejsi podnebi je taky dobry. Vic CO2 je taky dobry. Sklenikovej efekt drzi planetu nazivu. Stejne jako CO2.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

31. 8. 2010 21:47
Kremliku Kremliku...

všech několik těchhle ovcí, co ti slepě věří, máš na svědomí :-)

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

31. 8. 2010 21:28
Koukám,

že Kolumbo už částečně napsal, co jsem chtěl i já. Totiž, člověk ke spokojenosti (kteroužto pro účely tohoto příspěvku definuju jako stav, kdy nemá dostatečně silnou motivaci k nějakým radikálním aktivitám) potřebuje určitou životní úroveň. "Společnost západní civilizace" dospěla do stavu, kdy i "obyčejný člověk" je s poměrně slušnou rezervou nad touto laťkou.

Rozdíl mezi minimem nutným pro udržení "míru" a aktuální životní úrovní je pak zdrojem, který je možno s výrazně nízkým rizikem těžit. A záleží na šikovnosti každého, kolik urve. Všechny dle Vás negativní jevy, které popisujete, mohou existovat prostě proto, že si je můžeme dovolit.

Miliarda lidí s v dějinách nebývale vysokou životní úrovní si zkrátka může dovolit královsky platit pár (tisíc) výjimečných jedinců - a je už vcelku jedno, zda jsou výjimeční tím, že umí celkem slušně zpívat a ještě u toho udělat pořádnou show, případně se umí skvěle ohánět tenisovou raketou... A nebo umí oblbovat lidi.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

31. 8. 2010 20:25
takové nesmysly

jako GO jsou možné jen proto, že si žijeme jako prasata v žitě a roupama nevíme co dělat. Většina lidí to tuší, svůj životní styl vnímá v hloubi duše jako hříšný a podporou pseudoekologických nesmyslů se chce vykoupit. Celé je to iracionální a nesmyslné. Ne Bilderberg, žádní ilumináti, ale panel IPCC a OSN jsou manipulátoři a zloději, kteří vedou svět ke katastrofě.

0 0
možnosti