Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Der stumme Bobesch

29. 7. 2011 15:35
Možná je to tím,

že na podobné vyjímečné případy se pisálci slétají jako mouchy na kravinec a přitom učurávají blahem. Islámský terorismus je již tak běžný, že není v novinách atraktivní. Proto se novináři snaží z tohoto excesu nenormálního jedince vytvořit jakousi protiváhu muslimům. Jenže by si měli uvědomit, že nějak chybí ty vřeštící a do vzduchu střílející davy, které oslavují Brievikův čin.

0 0
možnosti

Neznám špinavé peníze

29. 7. 2011 12:30
No to je přece jasné

téma, které přináší zisk. Že je poněkud neetický je jedno, zisk už takový je.

0 0
možnosti

UrsusLuin

29. 7. 2011 10:58
okurky

Víte, co je to okurková sezóna? A víte, co je pro novináře Breivik během okurkové sezóny? Požehnaní. Kruté, paradoxní, pravdivé. Proto si o něm budete číst ještě minimálně týden, možná i dva. Podle toho, jestli krachne USA, nebo se stane jiná podobná "požehnaná" událost.

0 0
možnosti

František Matějka

29. 7. 2011 10:57
Víte...

...samotný norský státní zástupce přemýšlí nad tím, jak ho neobžalovat za vraždy, protože mají v Norsku příliš malé tresty a společenská poptávka po jiném trestu, než je 21 let (což je jistě směšné) je daleko vyšší. Rád by to napasoval na "zločin proti lidskosti", aby mohl dostat o devět let víc. To mimochodem také není dle mého soudu přiměřený trest, nicméně už samotný fakt, že ho nechtějí soudit za to, co píšete Vy, ale hledají, jak ho účelově odsoudit za něco jiného, protože mají obecně tresty nízké, nemá s podstatou práva nic společného. Ano, zavraždil a má tak být bez ideologických podtextů a bez reakce na společenskou poptávku souze podle platného práva. Skutečnost, že mají maximální trest za vraždu 21 let není chybou ani jeho, ani Vás či mojí. Norský systém je obecně příliš benevolentní.

0 0
možnosti

Daniel P.

29. 7. 2011 11:11
Re: Víte...

Co je divného na levičáckém dvojím metru? Norský systém je benevolentní, protože předpokládá kriminalitu "těch správných". Teď si ti "správní" hledají způsob jak odsoudit toho "nesprávného".

Ale to v principu nemění nic na tom, že z toho nepolíbeného deprivanta dělají média pomalu modlu. Z toho si zoufám - a lidi se nepoučí - a Breivik to udělal právě proto, že se jeho předchůdci, co vystříleli gympl, protože si nemohli najít holku, dostali do médií a to po celém světě.

A teď to má taky - to mu výborně vyšlo.

0 0
možnosti

Daniel P.

29. 7. 2011 10:52
schopný ani náhodou

Ty řeči o tom, jak je tenhle deprivovaný panic schopný mi pijou krev. Podle jeho pamfletu je to chodící psychopatologický atlas, a střílet taky pořádně neumí, kdyby chtěl někdo obdivovat jeho smrtící mušku - to, že ty děti střílel nejdřív do nohou je zcela jistě proto, že sebou pokaždé při výstřelu škudne, protože ho zbraň kopne, a strhává následkem strachu ze zpětného rázu a rány při výstřelu.

Takže bych z něj přestal dělat strašlivého temného démona smrti, protože pak ho začnou obdivovat puberťáci a jiní deprivanti - je to prostě blb a masovej vrah - a to že se mu podařilo zavraždit tolik lidí a nikdo ho nezastavil je evidentní důkaz, že je něco špatně.

Vraždit neozbrojený děti není žádný hrdinství a nejsou na to potřeba schopnosti.

0 0
možnosti

UrsusLuin

29. 7. 2011 11:01
Re: schopný ani náhodou

Nejmladšímu bylo 14, většině kolem 18. Souhlasím s vámi, ale říkejme mladé lidi. Ve mně slovo děti vyvolává představu 10 -13letého člověka.

0 0
možnosti

jenyknovak

29. 7. 2011 10:50
Proč tolik povyku?

Protože média potřebují prodávat..... Jinak máte absolutní pravdu.R^

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

29. 7. 2011 10:48
Co dodat.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 24,13
  • Průměrná čtenost 1200x
HIC RHODUS, HIC SALTA.

Kybernetik, milovník blues a jižanského rocku, hledač pravdy a harmonie.