Foto

Ta pernatuška šípková vyhlíží, jako první pokusy lidí o letadlo a ta trnková, zase jako anděl.. Všiml jsem si, že jsem si předchozího dílu nevšimnul, tak se k němu musím vrátit. Bylo mi to divné, že nás broukomily necháváte tak dlouho bez pastvy očí..

Děkuji za návštěvu a milý komentář.

Minulý týden jsme vynechali, bylo moc běžných úkolů a nezbyl čas na klidnou práci na blogu.

Pernatušky jsou moc zajímavé. Trnková by se líbila bratrům Lilienthalovým a trnková opravdu evokuje anděly nebo poslední věci člověka, jak poznamenala paní Foltýnová.

Foto

Pamatuji, že každý čtvrtý rok byla spousta chroustů. Objevili se s listy javorů, které jim zvlášť chutnaly, ale byli i na vrbách. Už léta nejsou.

Děkuji za přečtení a zajímavý komentář.

Chrousti opravdu nejsou, jak poznamenala i paní Foltýnová. Jakub věnuje broučím lovům maximum času a pozornosti a na chrousta obecného narazil jen výjimečně.

VF

Pernatuška trnková by se mohla jmenovat "smrtka hmyzí". Já osobně čekám, až někdy "potkáte" nenáviděné chrousty melolontha. Zdá se, že jsme je v mládí vyhubili. Zdravím.

Dobrý postřeh. Když jsem poprvé viděl fotku pernatušky trnkové, vybavila se mi holubička z TV znělky ke vzpomínce na zesnulé osobnosti.

Melolonthu případně ohlásím, ale zatím to vypadá, že jste v mládí byli velmi důkladní:-)

Děkuji za návštěvu a přeji hezké svátky.

Foto

Je to super a skutočne som nevedela, že koľko druhov ich je

Děkuji za přečtení a hezký komentář.

  • Počet článků 141
  • Celková karma 16,48
  • Průměrná čtenost 1200x
HIC RHODUS, HIC SALTA.

Kybernetik, milovník blues a jižanského rocku, hledač pravdy a harmonie.