Přidat policii nebo armádě?

Nedávno jsem zaznamenal, že dva poslanci navrhli urychleně posílit rozpočet naší armády. Aby se však mohlo přidat vojákům, musí se ubrat například policistům, učitelům, důchodcům.

cs.wikipedia.org

Komu by se tedy peníze ze státního rozpočtu vzaly? Nemám sice nic proti armádě, ale podle mě je mnohem důležitější dávat peníze na posilování naší vnitřní bezpečnosti. Pro ochranu našich životů a majetku musíme zvýšit rozpočet pro zajištění odpovídající činnosti policie, hasičů a záchranářů.

Když dojde k nějakým nepokojům, žádají starostové měst a obcí zvýšení počtu policistů v ulicích. K tomu však musí být policie patřičně vybavena – musí mít odpovídající zbraně, dostatek automobilů a pohonných hmot, kvalitní výpočetní a kancelářskou techniku, atd. Vzpomínám si, že se na ministerstvu financí našla při nedávné kontrole více než stovka nových notebooků, které se kdesi ve skladu čtvrt roku bez užitku povalovaly. Přitom mi onehdy jeden známý vyprávěl, jak jsou policisté špatně vybaveni, vlastně doslova nevybaveni, počítači. Střídají se prý u jednoho přístroje umístěného na chodbě služebny. Tak mě napadá, že se snad někdo snaží úmyslně policii paralyzovat. Když se pak z tisku dovídám, že policisté nemají dostatek peněz na benzín, jak pak má být bezpečno v ulicích? Nejde však jen o peníze. Policisty, hasiče i zdravotníky také musíme ochraňovat, aby je nikdo beztrestně nenapadal. Pokud na ně někdo zaútočí, měl by být okamžitě přísně potrestán. V mnoha případech se napadený nemůže účinně bránit, protože by to mohlo být považováno za nepřiměřenou obranu, a naopak ještě on by mohl být popotahován před soudem. To už je úplně postavené na hlavu. Rád bych viděl ty takzvané humanisty, kteří se útočníků zastávají, jak by se zachovali, kdyby někdo napadl je samotné. To by se na to asi hned dívali jinak.

Apeluji tedy na zodpovědné politiky, aby prosadili patřičné zákony na zvýšení ochrany bezpečnosti občanů a lidí, kteří ji zajišťují. Doufám, že aby se k tomu „rozhoupali,“ nebude nutné, aby nás nejdříve všechny někdo napadl a přizabil.

Autor: Petr Rybář | středa 23.7.2014 10:29 | karma článku: 13,96 | přečteno: 467x
  • Další články autora

Petr Rybář

Privatizační amok

6.10.2014 v 8:30 | Karma: 8,76

Petr Rybář

Jak chci v Senátu pomáhat Plzni

30.9.2014 v 8:43 | Karma: 5,45

Petr Rybář

Proč kandiduji do Senátu

20.9.2014 v 17:02 | Karma: 0