Letní čas !

Každé jaro a každý podzim se vždy znovu a znovu rozčiluji, když přetáčím o hodinu dopředu nebo dozadu všechny možné i nemožné hodiny, hodinky, budíky v domě, v autě, na ruce a nevím kde ještě.

 V některých případech musím vždy znovu studovat technické návody, protože za půl roku to zase zapomenu. A přiznávám, že v případě našeho přenosného telefonu pro pevnou linku jsem na to dodnes nepřišel. Tak jej zkrátka neměním. Jeden půl rok v roce tedy tyto hodiny ukazují dobře, ale potíž je v tom, že nikdy nevím, který to ten půlrok je. Výsledek – ukazatel času na tomto
aparátu jednoduše ignoruji. Každý rok si při těchto procedurách říkám – proč, proč se jenom ti poslanci v Evropském parlamentu nedomluví a nezruší už konečně letní čas? Obzvláště, když podle různých studií když podle různých studií změna času ze zimního na letní a naopak nepřináší téměř žádné energetické úspory, což byl kdysi hlavní záměr tohoto opatření. K čemu je to tedy dobré?
Znám ve svém okolí citlivé jedince, kteří se adaptují na posun času i několik týdnů – nemohou spát, trpí bolestmi hlavy, nedokáží se soustředit, cítí se unaveni. Proč se tedy musí zbytečně trápit? Vždyť se to dá změnit. Je přece normální, že člověk přehodnotí své postoje a jednání, když přijde na to, že nejsou správné. Proč to nemůže udělat sjednocená Evropa? Chápu, že by asi způsobilo velké zmatky, kdyby v sousedních evropských státech ukazovaly hodiny rozdílný čas. Právě proto je nutné, aby se zrušení letního času uskutečnilo v celé Evropě najednou. Apeluji proto na české europoslance i na celý Evropský parlament – spojte své síly a zasaďte se o to, abychom měli celý rok jednotný čas. Abychom nemuseli přetáčet hodiny, trpět poruchami spánku, bolestmi hlavy a cítit se unaveni. A tu poměrně zanedbatelnou položku elektrické energie, kterou údajně posouváním času ušetříme, zkusme ušetřit jinak, nebo ji i oželíme. Zrušení té otravné, zbytečné a pitomé činnosti za to stojí. To by bylo, panečku, potvrzení, že sjednocená Evropa je tu pro nás a ne „pro kočku“ (snad se na mne náš kocour nebude zlobit).
Europoslanci, zrušte letní čas!
Petr Rybář

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Rybář | pondělí 19.5.2014 19:06 | karma článku: 19,41 | přečteno: 543x
  • Další články autora

Petr Rybář

Privatizační amok

6.10.2014 v 8:30 | Karma: 8,76

Petr Rybář

Jak chci v Senátu pomáhat Plzni

30.9.2014 v 8:43 | Karma: 5,45

Petr Rybář

Proč kandiduji do Senátu

20.9.2014 v 17:02 | Karma: 0