Jak chci v Senátu pomáhat Plzni

I město Plzeň potřebuje pomáhat - např. v dalším rozvoji dopravní sítě. Nedávno  se otevřela část západního městského okruhu Domažlická – Křimická, která zlepší spojení Borských polí při příjezdu do Plzně od Chebu. Je to prospěšné, ale centrum se tak zbaví jen zlomku tranzitní dopravy. Kamiony mířící ze severu na západ tak i nadále jezdí z velké části centrem a zvyšují podíl oxidů dusíku v ovzduší. Obchvat tedy začne zásadně plnit svoji roli až po dostavbě druhé části, která propojí Křimice s Košutkou (Severní předměstí). Naprosto nezbytný bude po dobudování spalovny odpadu v Chotíkově, aby se odpady nepřepravovaly přes centrum města.

Dalším úkolem je najít alternativu k dnešnímu propojení Severního předměstí s centrem města. Dlouho se vedly diskuze o spojení přes Roudnou – tento záměr se však setkal s nesouhlasem místních obyvatel. A kromě toho by této rázovité části Plzně byla škoda. Podle platného územního plánu je nejlepší možností výstavba státní silnice 1/20, která povede od křižovatky Studentské s Lidickou ulicí a podél železniční trati pod Mikulkou a dále po novém mostu přes Mži a průmyslovou zónou podél Jateční na Rokycanskou. Stačí, když bude nové vedení města chtít a dokončí výkup pozemků, který byl zahájen už před 12 lety. Musí se také dohodnout na spolupráci se státem.

Velmi důležité je také urychlené vybudování tramvajové trati z konečné na Borech k areálu Západočeské univerzity. Mluví se o tom už spoustu let, ale dosud „skutek utek“.  Přitom v areálu ZČU studuje a pracuje téměř 20.000 lidí.

Ani budoucí nezbytná rekonstrukce vodárny nebude nic jednoduchého, uvědomíme-li si, že půjde o akci v řádech miliard korun.

Jak může senátor pomoci řešit tyto problémy? Nezbytná je úzká spolupráce s vedením města - a já jsem na to připraven. Mám v úmyslu poskytnout městu kontakty, které mám v Praze i v Evropském parlamentu. V minulosti jsem Plzni využitím svých kontaktů již několikrát pomohl (např. na Ministerstvu obrany). Ne nadarmo jedna stará moudrost praví „známosti jsou druhé peníze“.

Petr Rybář

www.rybarpetr.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Rybář | úterý 30.9.2014 8:43 | karma článku: 5,45 | přečteno: 291x
  • Další články autora

Petr Rybář

Privatizační amok

6.10.2014 v 8:30 | Karma: 8,76

Petr Rybář

Proč kandiduji do Senátu

20.9.2014 v 17:02 | Karma: 0

Petr Rybář

21. srpen

22.8.2014 v 10:43 | Karma: 12,10