Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych to zkrátil asi takto:

1. Tento stát tady dávno není pro občana. Už je to jen velice silný parazit na zatím ještě relativně silném hostiteli. Slovo relativně podtrhuji.

2. Jestli si myslíte, že se o Vás někdo postará, tak na to zapomeňte, co si neuděláte, to nemáte. To platí i pro ochranu. A námitka, že přece platíte daně, a máte na něco nárok, tak to je na zasmání. Vaše, moje, prostě všechny daně slouží k jiným účelům - to je udržení se u moci uplácením a kupováním voličů. Příklad? Silnice stojí za XY, ale jezdit se po nich dá, takže to nějak zvládneme, zdravotnictví stojí za XY, ale přeci jen na ulicích ještě neumíráme, takže to nějak zvládneme, bezpečnost na ulicích, vymahatelnost práva atd. taky stojí za XY, ale přeci jen to zase úplná hrůza není atd. atd. Obecně vše nějak funguje, pro běžného průměrného občana to úplně stačí...a to je to UPLÁCENÍ!!! O cigánech a jiných individuích na dávkách, tj. na států zcela závislých a poslušných ani nemluvím - to je přímo KUPOVÁNÍ voličů. Prostě to musí alespoň trochu fungovat, aby ani ti největší blbci, co věří bezvýhradně tisků a tv, nezačali pochybovat.

3. Největším nepřítelem není člověk jako jedinec, ale ten stát, který údajně tvoříme my všichni. Toto vše, co popisujete, a ještě určitě budete, tak to je klasickým znakem nabubřelého státu, asi jako jsou takoví ti 300kg lidé, kteří už ani nechodí, jen leží.

4. Řešením toho všeho je minimální stát. Ano, obrana, doprava, zdravotnictví, nějaká zahraniční politika. Víc od státu nepotřebujeme.

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že ani to zdravotnictví a dopravu nepotřebujeme od státu. Vnější obrana, zahraniční politika a to je tak asi všechno. Státní zdravotnictví spolkne libovolné množství peněz a klidně za ně léčí Syřany, Ukrajince a kdovíkoho ještě, abychom my, kteří systém platíme, poslouchali, jak se postupně potápí, protože platíme málo a pořád bychom chtěli chodit k lékaři. Řeší se nesmyslný poplatek třicet korun, aby se pak vydaly miliony za léčbu nějakých přivandrovalců nebo rumunských princů. Státní doprava totéž, kdyby ji už dávno privatizovali, mohli bychom ušetřit a nejspíš se dopravovat lépe.

1 0
možnosti

P92e39t82r 40K81a54p69l79a74n

16. 1. 2015 15:22

Sociální demokracie (když je u vlády) logicky vytváří sociální stát, který se chová nelogicky. Už několik politických stran zaniklo, protože jejich zástupci ve vládě konali, tak, že otrávili své voliče.ČSSD to určitě časem potká také. Teď jde už jenom o to,kolik škody do té doby stihne nadělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Ing. Petr Říha Původně hajný z Vysočiny, do konce roku 2010 místostarosta jedné z pražských městských částí. V současné době zahradník se specializací na asijské zahrady a tvarování okrasných dřevin. V komunální politice se angažoval nepřetržitě od roku 1990 do roku 2010.

Seznam rubrik